![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat! Adevarat a inviat! Sarbatori binecuvantate tuturor!
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos a inviat ! Va doresc tuturor ceea imi doresc si mie (si mi s-a dat) : Paste cu
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Adevărat a înviat!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevarat a Inviat ! |
|
||||
|
||||
![]()
Si a fost seara si a fost dimineata... Ziua a 8-a! Ziua altfel! Ziua Invierii!
Sa zicem fratilor și celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți! |
|
|||
|
|||
![]()
Tuturor ce serbează mîine Sfintele Paști: Cristos a înviat și La mulți ani!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos a înviat, fraților și surorilor! Să ne ajute, cu harul Lui, să înviem și noi, cu fiecare zi de Înviere.
Am, tototdată, și o întrebare pentru cei ce cunosc: La ce anume se referă „sfintele paști” din slujba Învierii: „Paștile cele sfințite astăzi nouă S-au arătat. Paștile cele nouă și sfinte. Paștile cele de taină. Paștile cele preacinstite. Paștile Hristos-Izbăvitorul; Paștile cele fără prihană, Paștile cele mari, Paștile credincioșilor, Paștile care au deschis nouă ușile raiului, Paștile cele ce sfințesc pe toți credincioșii.”? Ce sunt/erau paștile? Este, evident, vorba despre Hristos. De ce este numit, însă, Paști? Probabil este o legătură cu jertfa de Paști pe care o aduceau iudeii.
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat, a inviat!
Sa va dea Dumnezeu numai bine, sanatate si pace. Legat de intrebarea ta si eu cred ca se refera la Iisus ca jertfa. Mai fac legatura si cu painea inmuiata in vin care se imparte in loc de anafura obisnuita. Tot Pasti se numeste, deci trupul si sangele Lui.
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat ,parintilor,fratilor si surorilor! Dumnezeu sa ne dea intelepciunea sa ne iubim mai mult ,sa ne rabdam mai mult si sa ne intelegem mai bine!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos a inviat! | florin7 | Intrebari utilizatori | 12 | 02.05.2012 11:44:58 |
Hristos a inviat . | cojanete | Intrebari utilizatori | 30 | 12.04.2010 15:16:30 |
Hristos a inviat! | bmd | Biserici Protestante | 8 | 28.05.2009 16:22:39 |
Hristos a Inviat! | amatyyy | Generalitati | 2 | 10.05.2009 21:20:53 |
Hristos a inviat! | princess | Calugarul | 0 | 29.05.2008 22:18:35 |
|