|
|
|
|||
|
|||
Spovedania
In ultimii ani m-am apropiat mai mult de biserica dar acum desi e post (pe care il tin) si crestinii merg la spovedanie eu nu simt ca trebuie sa fac acest lucru.Mi se pare ca nu mai am pacate , ce sa spun ...?!
Sa merg cand voi simti aceasta nevoie interioara sau sa ma fortez si sa ajung la biserica la spovedanie ca toti bunii crestini? |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Citește zilnic din cărțile sfinte, începând cu Noul Testament. Ele îți vor menține credința vie. Chiar dacă nu ai păcate mari, nu dorești, totuși, și să te împărtășești? Deci tot trebuie să treci pe la duhovnic. |
|
|||
|
|||
Citat:
- Nisipul, frate, nisipul! Si acela innegreste haina botezului. Era vorba, fireste, despre pacatele mici, finute, caci nu mai facea de mult pacate mari. Pacate avem cu totii : cu vorba, cu fapta, cu gandul. Un indreptar de spovedanie ne poate ajuta sa ne amintim mai usor pacatele. Exista si indreptare de spovedanie pentru mireni, dar si pentru calugari. E bine sa le cercetam. Cred ca e bine sa luptam cu asemenea ganduri. E suficient un singur gand viclean venit de la ispititor, pentru a cadea in mandrie. La duhovnic e bine sa mergem cat mai des, fireste, pregatiti sufleteste pentru spovedanie. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
de ce o considerati o gluma? si eu ma intrebam la fel cand inca nu eram suficient de initiata in tainele rugaciunii, eram la inceputul calatoriei intru a ma apropia de o viata traita intru Hristos..
|
|||
|
|||
Citat:
As vrea sa inteleg si de ce la biserica la care merg acum , copii se impartasesc in fiecare Duminica?Eu ma impartaseam doar de Pasti in copilarie... |
|
|||
|
|||
Copiii pana in 7 ani e indicat sa se impartaseasca mai des. Pe noi poate nu ne-a invatat nimeni. Insa in cazul adultilor trebuie mai mult discernamant.
|
|
||||
|
||||
Citat:
Uite, iti recomand o carte pe care o poti citi online:http://www.danionvasile.ro/repere.php Cinste acelor parinti / bunici care stiu sa isi duca copilul la impartasit in fiecare duminica, sa ia Trupul si Sangele Domnului!
|
|||
|
|||
Despre spovedanie.
De foarte multi ani nu m-am mai spovedit,iar cand ma spovedeam niciodata nu am fost usurat sau impacat cu mine! De multe ori am crezut ca sunt impetrit in suflet,(probabil),dar parca intotdeauna lipsea ceva....ori nu stiu sa ma spovedesc,ori nu inteleg sau aprofundez pacatele mele,ori...imi scapa ceva si nu-mi dau seama ce anume.Tare mult mi-as dorii sa scap de toate pacatele din trecut asa cum trebuie insa,nu stiu cum sa fac Da recunosc,sunt nestiutor si-mi pare rau,dar vreau sa ma intorc pe calea cea buna,ma doare ca trec zilele si sunt din ce in ce mai gol in suflet si parca Bunul Dumnezeu se daparteaza foarte mult de mine si ma simt singur. Daca stie cineva ce simt sau daca mai e cineva care a trecut prin astfel de stari si a reusit intr-un final sa isi gaseasca linistea il rog frumos sa-mi spuna si mie cum a procedat. Si daca cineva stie un duhovnic bun care sa stie sa umble in sufletul omului,sa-l intoarca pe toate partile,sa-l pacate de pacate,rog frumos sa-mi spuna si mei!
Multumesc mult! |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
spovedania... | myself00 | Generalitati | 2 | 25.06.2012 00:58:59 |
Spovedania | Adriana-Simona | Pocainta | 24 | 22.09.2011 21:10:10 |
Spovedania | Sf.Asteapta | Generalitati | 2 | 03.07.2010 16:04:45 |
Spovedania | Ioana-Andreea | Secte si culte | 0 | 06.04.2010 22:55:39 |
Spovedania | arlechino | Preotul | 49 | 22.11.2008 23:04:18 |
|