|
|
|||
|
|||
Apare o grea piatra de poticnire pentru unii credinciosi. Unii "vizitatori" au vorbit cu oamenii, au fost pipaiti, altii se pare ca au fost studiati vreme indelungata de diferite comisii ale guvernului american. Doar dracii nu au trupuri; atunci cum au fost posibile astfel de studii?
La aceasta intrebare, Vietile Sfintilor ofera o sumedenie de cazuri in care interventia diavolilor a avut loc si in plan fizic (cele mai cunoscute aflandu-se in Viata Sfantului Antonie cel Mare si in Viata Sfantului Mucenic Ciprian, care din vrajitor a devenit vas ales al lui Hristos). Ni se pare firesc ca astfel de intamplari sa para incredibile, dar, pentru cei credinciosi, ele sunt cat se poate de reale. Aici este piatra de poticnire: cine nu crede ca lupta diavolilor impotriva sfintilor a fost exact asa cum este descrisa de Vietile Sfintilor nu poate sa creada ca "extraterestrii" care fac lucruri similare sunt draci. Cine nu vrea sa tina seama de experienta Bisericii Ortodoxe nu poate sa se mai considere fiu al acestei Biserici si nici nu ii poate intelege invataturile. In planul duhovnicesc o demonstratie logica nu are cum sa fie definitiva: intotdeauna credinta este chemata sa spuna ultimul cuvant. Diavolul face tot posibilul pentru a sustrage atentia oamenilor de la credinta in Dumnezeu si de a o muta in alta parte Din punct de vedere crestin este posibil sa aiba loc astfel de observatii indelungate asupra "vizitatorilor": conditia principala este ca oamenii care ii cerceteaza sa fie rupti de Hristos. Numai asa l-ar putea confunda pe diavol cu vreun "binevoitor" de prin alta galaxie. Nu stim cat de mari vor fi inselarile care urmeaza. Stim doar ca vor fi pe masura pacatelor noastre, ceea ce nu are cum sa ne bucure. Nu ar fi exclus ca, peste cateva decenii, contactele cu "vizitatorii" sa devina si mai dese, si la buletinele de stiri sa putem afla ultimele noutati despre ei. Oricat de mare ar fi apostazia, fiii Bisericii trebuie sa ramana tari in credinta si sa nu se lase inselati de miraculoasele "aratari". Crestinii trebuie sa se tina de calea aratata de batranul din Pateric, caruia i s-a aratat dracul in chipul lui Hristos. Batranul a inchis ochii si a spus: "Eu pe Hristos nu voiesc sa Il vad aici". Si dracul s-a facut nevazut . Traditia ortodoxa invata acelasi lucru despre vedenii: ca si daca s-ar arata cineva in chipul lui Hristos nu trebuie sa i se dea atentie. Ca daca este Domnul, nu Se va supara. Iar daca este vrajmasul, cea mai mica deschidere sufleteasca poate fi fatala. Rezumand invatatura ortodoxa despre vedenii, Sfantul Diadoh al Foticeii spunea: "Chiar daca ni s-ar trimite vreodata, din bunatatea lui Dumnezeu, vreo vedenie, daca nu o vom primi, nu Se supara pe noi Prea Doritul Domnul Iisus Hristos. Ca stie El ca facem acest lucru pentru a nu fi inselati de viclesugul dracilor" Deci crestinii să stie că Hristos nu S-ar supăra dacă din nepricepere nu putem recunoaste faptul că "vizitatorii" sunt trimisi de Dumnezeu, ci S-ar bucura să vadă că suntem exagerat de circumspecti. Iar dacă "vizitatorii" nu sunt trimisi de Dumnezeu, cu atât mai mult Se va bucura văzând că nu ne-am plecat înselării lor. Este adevarat ca punctul de vedere crestin legat de aparitiile extraterestre nu poate fi inteles de catre cei care nu inteleg ca diavolul se poate arata in diferite feluri, luand nu numai chipul unui inger de lumina, ci si al unui om sau al unui extraterestru. Marturia de mai jos, extrasa din cunoscuta carte Pelerinul rus, ar merita sa fie citita cu luare-aminte: "Timp de cinci ani am fost profesor de liceu, strabatand cararile vietii prin intunericul desfraului si inflacarandu-ma de filosofia desarta dupa firea lumii, iar nu dupa Hristos. Si poate ca as fi pierit cu desavarsire daca nu m-ar fi retinut intrucatva faptul ca traiam impreuna cu evlavioasa mea mama si cu o sora care isi petrecea viata cu multa luare-aminte, intr-o neintinata feciorie... Intr-o buna zi, plimbandu-ma pe strada principala, m-am intalnit si am facut cunostinta cu un tanar frumos, care se dadea drept francez. (...) Veni intr-o buna zi la mine, poftindu-ma sa mergem intr-una din familiile mai sus pomenite si, pentru ca sa ma induplece mai usor, a inceput sa imi vorbeasca despre veselia si buna dispozitie care te intampina de cum pasesti pragul acelei case. Dar, dupa ce imi spuse aceste cuvinte, la un moment dat incepu sa ma roage staruitor sa iesim afara din cabinetul in care ne aflam si sa stam in salon. Rugamintea lui mi se paru ciudata, si dupa ce i-am spus ca am bagat de seama de mai multe ori neplacerea lui de a sta in odaia mea de lucru, l-am intrebat care e cauza. Apoi l-am retinut in cabinetul meu si din alta pricina: salonul se afla langa camera mamei si sorei mele, unde n-ar fi fost frumos sa vorbim despre felurite desertaciuni. El isi mentinea totusi dorinta prin diferite siretlicuri. In cele din urma, imi spuse deschis urmatoarele: - Pe raftul din fata se afla printre carti o Evanghelie. Eu cinstesc atat de mult aceasta carte, incat imi vine greu sa vorbesc in fata ei despre lucrurile noastre pline de atatea chestii neserioase... Te rog, du-o de aici, si atunci vom vorbi in toata libertatea. Usuratic cum eram, am suras cand am auzit aceste cuvinte, am luat apoi Evanghelia din raft si i-am zis: - Trebuia sa-mi fi spus mai demult. Si punandu-i-o in maini am baiguit: -Uite, pune-o singur in cealalta camera!... Dar, minune, de-abia m-am atins de el cu Evanghelia si, in aceeasi clipa, tanarul se cutremura si se facu nevazut. Intamplarea m-a uimit atat de puternic, incat, de spaima, m-am prabusit in nesimtire pe podea" Marturia de fata dovedeste cat se poate de clar ca diavolii pot lua infatisare omeneasca, si putem intelege ca nu le este greu sa ia nici infatisare de fiare (cum citim in Vietile Sfintilor), si nici de extraterestri. "Povestea aceasta este buna de adormit copiii...", ar putea spune cineva. "De vina nu este cel care a scris-o, ci cei care au crezut cele scrise..." Este adevarat ca aceasta marturie poate fi considerata mincinoasa, sau poate fi apreciata drept rod al unei imaginatii bolnavicioase. Dar crestinii ortodocsi stiu ca Pelerinul rus este una dintre cele mai importante carti duhovnicesti si nu se indoiesc de invataturile si intamplarile descrise in ea. In aceeasi perspectiva vom aduce o marturie care apartine Preacuviosului parinte Cleopa de la Sihastria, marturie care nu este altceva decat o expunere practica a teoriei pe care am incercat sa o expunem in acest studiu : "Eram intr-o noapte la ora unu in bordei. Facusem Miezonoptica si eram pe la sfarsitul Utreniei, cand deodata aud: buf, buf, buf! Se cutremura pamantul. Eu am iesit sa vad ce se aude, dar cand am deschis usa la bordei am vazut afara o lumina mare si in lumina, o masina de alama cu multe roti (un clasic O.Z.N. -n.n.) Din ea a coborat un om inalt, cu ochii mari, pe jumatate albi si pe jumatate negri, care numai atat a zis apasat: "Ce cauti aici?" (acesta a fost momentul cel mai important: in loc sa intre in dialog cu extraterestrul, cum ar fi facut altii, parintele si-a dat seama ca se afla in fata unei curse diavolesti -n.n.) Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfintii Parinti. Ca daca ai Sfintele Taine, Il ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine intr-o scorbura de brad in bordei. Si cand am vazut asa, am intrat repede inauntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine in brate si numai atat am zis: "Doamne Iisuse, nu ma lasa!" Sa vezi tu atunci rugaciune cand este dracul la usa! Si cand m-am uitat din nou afara, l-am vazut cum se dadea inapoi alungat de puterea lui Hristos. Langa bordei era o rapa mare unde a cazut acel duh necurat. Dar cum a cazut? Cand a ajuns la rapă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu masina si pe urma a cazut si s-a facut un zgomot mare de mi-au tiuit urechile pana a doua zi la ora unu" Nu este nevoie de alte comentarii. Aceasta intamplare este o confirmare clara a invataturii ortodoxe despre contactele cu fiintele care par a fi extraterestri. Scopul acestui articol nu a fost acela de a demonstra ca nu exista viata pe alte planete, ca suntem singurii locuitori ai universului. Ci a fost acela de a arata ca de fapt CONTACTELE CU ASA-ZISELE "CIVILIZATII EXTRATERESTRE" NU AU FOST DECAT INTALNIRI CU DIAVOLUL. Nuanta e foarte importanta. Ar fi bine ca oamenii sa inteleaga ca universul a fost creat pentru ei, ca omul este cununa creatiei, ca el este chemat la indumnezeire si nu cine stie ce entitate extraterestra. Universul a fost creat pentru om, si omul este cea mai importanta fiinta din univers. Daca stiinta a confirmat sau va confirma acest lucru, nu putem decat sa ne bucuram. Dar, chiar si fara demonstratiile stiintifice, crestinii stiu ca lumea este creata pentru om ca spatiu in care omul poate dobandi cunoasterea lui Dumnezeu. Nu omul este creat pentru univers, ci universul este creat de Dumnezeu pentru om. Daca ar fi fost mai importanti altii, si nu noi, atunci Hristos nu S-ar fi Intrupat, nu ar fi primit rastignirea pentru mantuirea noastra. Daca cei slabi in credinta vor cu tot dinadinsul sa se gandeasca la faptul ca in acest univers imens exista si alte civilizatii, ar fi bine sa inteleaga totusi ca APARITIILE EXTRATERESTRE DE PANA ACUM, CARORA LI S-A FACUT ATATA RECLAMA, NU AU FOST DECAT APARITII DIAVOLESTI. CRESTINII TREBUIE SA OBSERVE CA LUMEA MERGE SPRE RAU, CA LUMEA SE RUPE DE HRISTOS, CA LUMEA SE LASA CUCERITA DE DUHURILE INTUNERICULUI. CRESTINII TREBUIE SA SE LUPTE CU TOATE PUTERILE PENTRU A NU PARASI CALEA MANTUIRII, SI TREBUIE SA RESPINGA ORICE CURSA PRIN CARE VRAJMASUL INCEARCA SA LE ABATA ATENTIA ASUPRA UNOR LUCRURI CARE NU MERITA ATENTIE. CINE ESTE CRESTIN STIE CA IN VIITOR LUMEA NU VA AVEA PARTE NICI DE PACEA ADUSA DE EXTRATERESTRI SI NICI DE EVOLUTIA SPIRITUALA PE CARE O PROMIT ACESTIA. CINE ESTE CRESTIN STIE CA LUMEA, CU PASI MAI MICI SAU MAI MARI, SE INDREAPTA SPRE SFARSIT. ORICAT DE MULT AR AMANA DUMNEZEU SFARSITUL, VRAND DIN MAREA SA DRAGOSTE SA LE MAI DEA OAMENILOR VREME DE POCAINTA, APOCALIPSA VA VENI. SI ATUNCI CEI CARE I-AU ASTEPTAT PE EXTRATERESTRI ISI VOR DA SEAMA CA ASTEPTAREA LOR A FOST ZADARNICA. VOR REGRETA AMARNIC CA IN LOC SA IL CUNOASCA PE HRISTOS AU CAZUT IN PLASA CUNOASTERII LUCIFERICE, CUNOASTERE RUPTA DE DUMNEZEU. » DIN CARTEA PARINTELUI RODION : »OAMENI SI DEMONI » SFANTUL ATANASIE CEL MARE: »CRESTINII, PRIN VIATA LOR VIRTUOASA, SE RIDICA IMPOTRIVA DEMONILOR SI II URMARESC SI RAD DE CAPETENIA LOR DIAVOLUL, PENTRU CA IN TINERETE EI SUNT NEPRIHANITI, CUMPATATI IN FATA ISPITELOR, LA TRUDA SUNT RABDATORI, CEI JIGNITI ISI UITA SUPARAREA, CEI CARE TRAIESC IN LIPSURI NU LE IAU IN SEAMA SI DISPRETUIESC MOARTEA SI SE FAC MUCENICI INTRU HRISTOS ». « CAND TU, FACANDU-TI PRAVILA TA , VEI VEDEA O LUMINA SAU UN FOC IN AFARA SAU INLAUNTRU, SAU UN CHIP OARECARE, RESPINGE-LE, PENTRU A NU-TI FACE DAUNA » (SFANTUL SIMEON NOUL TEOLOG) Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla, racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita, Caruia stati impotriva, tari in credinta, stiind ca aceleasi suferinte indura si fratii vostri in lume. Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea vesnica, intru Hristos Iisus, El insusi, dupa ce veti suferi putina vreme, va va duce la desavarsire, va va intari, va va imputernici, va va face neclintiti. A Lui fie slava si puterea in vecii vecilor. Amin! « (INTAIA EPISTOLA SOBORNICEASCA A SFANTULUI APOSTOL PETRU) « In vremurile din urma, dupa cum se arata in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul, datorita necredintei oamenilor si lipsei faptelor de nevointa si rugaciunilor,fortele intunericului vor capata o mare putere in ispitirea neamului omenesc.Astfel « incat si foc vor face sa se pogoare din cer, pe pamant » (Apocalipsa, 13,13).Tocmai manifestarea unor astfel de semne incepem a vedea in lumea contemporana, dovada fiind numeroasele ,dar in mod evident absurdele minuni ale OZN-urilor. » |
|
|||
|
|||
Pamantul este ca o masa, nu este rotund, este inchis intr-un glob de cristal, si atarna de o ata singur, in Univers.
Si stelele, cometele sunt tot inselaciuni diavolesti. Realitatea este diavolul si restul lumii. Fara diavol nu ar exista Pamantul si nici Universul. Probabil ca diavolul determina miscarea planetelor in jurul Soarelui, etc. Stiinta si tehnica sunt tot naluciri diavolesti, inginerii, doctorii, medicii, oamenii de stiinta sunt slujbasi ai diavolului. Iata ce am inteles eu din postarile din urma. Sper ca este corect. |
|
|||
|
|||
Draga CM, mai citeste odata. Doar ce am terminat de citit texul cu pricina si eu nu am gasit asa ceva. Sau... diavolul ti-a jucat o farsa, ceea ce-l caracterizeaza.
|
|
||||
|
||||
Citat:
Cu siguranta, nimeni n-o sa ni-l ia niciodata si nici n-o sa ne opreasca de la credinta noastra. Dar, daca cei care-si inchipuie ca pomenind mereu despre diavol, punand pe seama diavolului absolut tot ce se intampla in lume, fac un serviciu ortodoxismului, apoi se inseala. Niciodata n-ai sa poti convinge pe cineva sa fie un bun ortodox folosind asemenea argumente si punand totul pe seama diavolului. Cei care vor fugi primii vor fi tinerii. Si asa, cei care se cred detinatori ai adevarului si mari "credinciosi" fac un deserviciu ortodoxiei, distrugandu-l. Ortodoxismul va fi distrus aici si de noi, ortodocsii, nu de cei dinafara... |
|
|||
|
|||
Si totusi Silverstar, ce este de facut?
Un "razboi" ideologic intre "o viata cu diavolul de mana" si "o viata fara diavol de mana" este greu de sustinut pentru ca fiecare om este stapan pe ideile lui si probatoriul in domeniu este foarte greu de administrat. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Credeam ca tot romanul stie cine e diavolul, ce face si ca trebuie sa ne ferim de el. Pentru cei, care inca nu au aflat, ca diavolul este dusmanul nr. 1 al oricarui om, prin amagirile pe care le face necontenit, iata ce se spune in Biblie despre el:
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Cap. 12.9." Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el. Cap. 20.2. Şi a prins pe balaur, şarpele cel vechi, care este diavolul şi satana, şi l-a legat pe mii de ani." Acestea sunt doar doua versete, dar biblia este plina de asemenea versete. Cei care inca mai au dubii in ceea ce priveste existenta precum si intentiile diavolului si satanei in ceea ce ne priveste pe noi oamenii, sunt rugati sa puna intrebari, si sunt convinsa ca vor aparea postari cat se poate de complete pe aceasta tema, nu tocmai preferata pentru un crestin. Consider ca trebuie clarificat acest lucru, deoarece noi nu putem trai in pace si armonie decat cu Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
CATEVA DINTRE "CLARIFICARILE" CE SE PROMOVEAZA CHIAR ACUM IN SCOLILE AMERICANE SUNA IN FELUL URMATOR:
· HOMOSEXUALITATEA N-A FOST NICIODATA CONDAMNATA IN BIBLIE. · UNII CRESTINII SUFERA DE OBSESIA SPIRITULUI ANTI-HOMOSEXUAL SI DESCRIU IN TERMENI NEGATIVI STILUL DE VIATA HOMOSEXUAL, DAR EL NU ESTE DECAT UN ALT STIL DE VIATA, O ALTA PREFERINTA SEXUALA. · ELEVII DIN SCOLI TREBUIE INVATATI SA PRIVEASCA POZITIV HOMOSEXUALITATEA CAT MAI DIN TIMP POSIBIL IN PROCESUL PROPRIEI LOR EXPLORARII SEXUALE. · ORICINE OBIECTEAZA IMPOTRIVA HOMOSEXUALITATII ESTE BIGOT, IGNORANT SI UN POTENTIAL CRIMINAL (SE FACE VINOVAT DE "HATE CRIME" UN DELICT DE URA), etc. Unele din expresiile si sloganurile popularizate se pot descifra dupa cum urmeaza: · "SEPARATIA DINTRE BISERICA SI STAT" = " INVATATURILE LUI ISUS HRISTOS MA STANJENESC NESPUS DE MULT. PAGANA MAMA TERRA, PE MINE MA MULTUMESTE! EU NU SUNT UN IPOCRIT!" · "EU CRED IN TOLERANTA PENTRU TOATA LUMEA" = " PENTRU TOATA LUMEA, IN AFARA DE CRESTINI! DIN PARTEA MEA, SA FIE TOTI ARUNCATI LA PUSCARIE!" · "eu cred ca noi ar trebui sa celebram diversitatea" = " vreau sa fac tot ce vreau eu, indiferent pe cine jigneste. Iar prietenul meu? Imi place, dar nu intr-atata incat sa ne certam. Si el poate face ce vrea." Etc. Agenda politica a miscarii New Age in ce priveste guvernul unic mondial este periculoasa deoarece ea este intemeiata pe dorinta omului de a obtine absolutul in actiunea libera a omului ca si unica sursa de autoritate. Agenda politica New Age nu recunoaste autoritatea unui Dumnezeu suveran si omnipotent. Douglas Groothuis, un cercetator al miscarii, face urmatoarea observatie: CONFORM AGENDEI ADEPTILOR NEW AGE, TREBUIE PUSA CARAMIDA UNUI NOU BABEL CARE SA PROCLAME O (NOUA) ORDINE A CAREI UNITATE SI DIRECTIE FINALA SA FIE OPUSA CREATORULUI (VEZI, GENEZA 11:1-9). STRAVECHII ENTUZIASTI AI ORDINII MONDIALE, GASITI IN GENEZA, AU INCERCAT SA FORTEZE "TEZA APOSTATA A UNITATII SI EGALITATII INTREGII UMANITATI" PENTRU A CONSTRUI O "ORDINE MONDIALA UNICA SI A INAUGURA UN PARADIS FARA DUMNEZEU" (RUSHDOONY, 1979). ASTA ESTE CEEA CE SUSTINATORII NEW AGE INCEARCA SA REALIZEZE IN ZILELE NOASTRE, IAR TENTATIVA LOR ESTE DEOPOTRIVA ZADARNICA. TOATE TURNURILE BABEL SUNT RIDICATE IN VAN, DACA ESTE EXCLUSA PIATRA UNGHIULARA CARE ESTE ISUS HRISTOS. Guvernul global ce reprezinta o parte a agendei politice New Age sustine nevoia unei forte planetare de politie pentru asigurarea securitatii. Doar aceia ce se inscriu in conceptia monista si panteista despre lume si viata vor fi ingaduiti sa controleze aceasta forta politieneasca. Organizatia "Planetary Citizens" (Cetateni Planetari) sponsorizeaza in prezent "Comisia Independenta asupra Alternativelor Mondiale de Securitate" care cuprinde numerosi experti in pace, dezarmare, si sisteme de securitate ce vor crea "un sistem global de securitate, prietenos, credibil si operabil". Sursa acestei unitati este relativ clara. Multi dintre cei ce sunt implicati in politica New Age se bizuiesc in mod evident pentru deciziile si actiunile lor pe revelatii ocultice. Spre exemplu, multi adera la scrierile lui Alice Bailey (o binecunoscuta spiritista si adepta a Teosofiei). Ea, vorbeste adesea despre "Planul" si despre "Stapanii/Maestrii Ierarhiei". "Maestrii Inaltati" sunt cei ce se presupune sa fi atins cel mai superior nivel al constiintei devenind calauzele evolutiei spirituale a omenirii. Acesti "maestri" se crede ca se ocupa de ducerea la indeplinire a "Planului" pentru Pamantul nostru. Globalismul care este de asemenea o parte a agendei politice a miscarii New Age, reprezinta aproape echivalentul unei forme de idolatrie. El inalta planeta si umanitatea la rangul de stapanire (dominare) suverana. Comentariul lui Groothuis este foarte adecvat: INTERNATIONALISMUL IDOLATRU TREBUIE RESPINS DE CATRE CRESTINI. HRISTOS ESTE DOMNUL. NICI NATIUNILE SI NICI PLANETA, NU SUNT SUVERANE. GUVERNUL GLOBAL, SAU CEEA CE SE MAI POATE NUMI, "STAREA COSMICA", TREBUIE SA FIE RESPINSA CA IDOLATRIE, DEVREME CE UMANISMUL COSMIC IL INTRONEAZA PE OM IN LOCUL LUI DUMNEZEU. AVERTISMENT! Acum, exista pericolul ca gandirea New Age sa-i faca pe unii crestini sa fie paranoici cu privire la orice pare sa fie asociat cu miscarea, indeosebi in legatura cu teoriile conspirative. Dar asa cum ne spune vechea gluma, "doar fiindca esti paranoic, nu inseamna ca nu vor sa puna mana pe tine!" AGENDA POLITICA A MISCARII NEW AGE ESTE PERICULOASA DEOARECE EA ESTE INTEMEIATA PE CONCEPTIA MONISTA SI PANTEISTA DESPRE LUME. IN CONSECINTA AGENDA POLITICA A MISCARII NEW AGE ESTE ANTITEISTA (DECI, IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU) SI ANTICRESTINA. Mark Satin, autorul lucrarii, "New Age Politics" spune: Constiinta planetara recunoaste unitatea noastra cu intreaga umanitate, si de fapt cu tot ceea ce are viata pretutindeni si cu toata planeta in general. Destinul omenirii, dupa lunga ei perioada de pregatire si diferentiere, este cel putin de a deveni unita Aceasta unitate se afla pe punctul de a fi exprimata politic printr-un guvern mondial care sa uneasca natiunile si regiunile in actiuni ce depasesc capacitatea lor individuala. Monismul si panteismul reprezinta, asa cum am vazut, baza metafizica pe care se intemeiaza miscarea New Age. Fiecare transformare culturala majora se intemeiaza pe o schimbare de conceptie despre lume si viata. Lewis Mumford observa importanta acestei noi ideologii spunand ca, "fiecare transformare a omului, cu exceptia poate a celei ce a produs cultura neoliticului, s-a intemeiat pe o noua baza ideologica si metafizica, sau altfel spus, pe sentimente profunde si intuitii a caror expresie rationalizata sa ia forma unei noi imagini a cosmosului si a naturii omului." Spre exemplu, sa spunem ca vizitezi un trib african chiar in timpul ritualului circumciziei unei femei si privesti cum unei tinere femei i se face o clitorectomie. Cand te plangi ghizilor tai si ceri interventia unor autoritati ale tarii respective, acestia iti reproseaza faptul ca valorile tale eurocentrice si religia ta straina te impiedica sa vezi "utilitatea" unui asemenea act. In plus, nu ai dreptul sa intervii in cultura unei tari si sa pretinzi o schimbare a traditiilor. Globalismul si integrarea tuturor culturilor nu-ti permite exprimarea unor opinii valabile doar in contextul unei anume culturii (a ta), dar irelevante pentru o alta! Cam la astfel de experiente pot conduce ideologiile si modificarile de conceptie despre lume si viata si valori morale pe care miscarea New Age le promoveaza. Ele sunt prezent si intalnite in lumea noastra contemporana. Crestinii au inca sacra datorie de a avertiza asupra consecintelor intronarii eu-ului si a omului ca autoritate morala finala si spirituala. Omul este pacatos. Unitatea religiilor Noua baza ideologica a agendei politice a miscarii New Age este unitatea tuturor religiilor. In aceasta, desi este permisa existenta religiilor variate, fiecare religie este privita ca invatand acelasi adevar central: divinitatea umanitatii. In lumina acestei ideologii Crestinismul este reinterpretat si fiind redefinit de adeptii miscarii drept un "Crestinism ezoteric". Unitatea religiilor este absolut necesara daca se vrea ca "unitatea omenirii" sa devina o realitate, se sustine. Robert Muller, fostul adjunct al Secretarului General al Natiunilor Unite, a comentat urmatoarele cu privire la unitatea religiilor: Pentru prima data in istorie am descoperit ca planeta pe care locuim este una singura. Acum nu ne mai ramane decat sa descoperim ca suntem de asemenea o singura familie umana si ca trebuie sa transcedem toate diferentele nationale, lingvistice, culturale, rasiale si religioase ce reprezinta istoria noastra. Avem sansa de a scrie o istorie complet noua. Legate de cele spuse de Muller este si conceptul ce apartine lui Matthew Fox (preot catolic ecumenic) de ecumenism profund. Astfel, el a scris: Ecumenismul profund este miscarea care va valorifica intelepciunea tuturor religiilor lumii: a hinduismului, a budismului, a islamismului si a iudaismului, a taoismului si a sintoismului, a crestinismului in toate formele sale, a religiilor native si a zeilor religiilor din intreaga lume. In valorificarea acestei intelepciuni consta ultima speranta de supravietuire a planetei pe care o numim casa noastra. Aceasta intelepciune ce este culeasa de la toate religiile este vazuta ca orbitand in jurul unui adevar central si universal: divinitatea omului. Privitor la acest adevar central, David Spangler a scris: Ceea ce incearca acum sa se ridice este grupul de oameni ce alimenteaza, si reprezinta destul de literar, cei pe care Isus i-a numit "sarea pamantului", in mod constient si spiritual numiti asa, ei fiind cei ce-si recunosc divinitatea, dar fara a fi ingamfati de ea si actioneaza in sfera lor de influenta pentru a inspira aceeasi divinitate si altora Ei sunt cei ce dau viata ("datatorii vietii"; n.a.), si formeaza baza guvernului viitorului. Dupa toate cele observate mai sus trebuie spus ca pana acum nu s-a putut evidentia concret nici o conspiratie autentica care sa fi afectat istoria sau cursul unor natiunii. Sau, cine stie, poate schimbarea de directie a "blocului rasaritean" al tarilor comuniste a fost de inspiratie New Age? Vom ramane sa aflam la momentul potrivit. Nu este ceea ce conteaza intr-adevar pentru niste crestini. Tragedia pentru acesti oameni este inconstienta lor fata de o conspiratie la nivel spiritual ce este adevarata si ce s-a concretizat in istoria omenirii. Este cea a puterilor demonice si a diavolului ce de la inceput a "planuit" o detronare a lui Dumnezeu in umanitate si o ridicare a omului la nivelul de constienta divina ce i-a fost refuzata de "raul Dumnezeu creator" al omului. Aceasta "conspiratie" este dezvaluita inca de pe primele pagini ale Bibliei si reprezinta iluzia spirituala fundamentala de care sufera miscarea New Age: oferirea statutului de dumnezeu omului. Iata cum a sunat prima data "planul" ei: " sigur nu veti muri, dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii, si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul" (Geneza 3:4-5). Din pacate "conspiratia", initial indreptata impotriva lui Dumnezeu, a avut efect doar asupra omului, ducandu-l la caderea in pacat, stare in care se gaseste imediat dupa crearea lui si pana astazi, asa cum amplu ne dovedeste istoria umanitatii. Promovarea omului la "constienta divina" nu a reusit atunci si nu va reusi nici acum in vremea miscarii "new age", dimpotriva. Decaderea omului pare sa se accentueze tot mai mult si nevoia lui de credinta in adevaratul Rascumparator al umanitatii Domnul Isus Hristos, nu in sine, sa devina tot mai acuta. |
|
|||
|
|||
draga frate antiecumenism,
sa te binecuvinteze Dumnezeu pentru curajul care il ai de a spune lucrurilor pe nume! Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sf. Duh sa fie cu tine ! |
|
|||
|
|||
Citat:
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
exista extraterestri? | robertt | Teologie si Stiinta | 308 | 18.02.2024 19:55:11 |
Credeti ca exista extraterestri? | amatyyy | Generalitati | 41 | 14.12.2012 23:21:40 |
Extraterestri sau alte forme de viata | Templier Knight | Generalitati | 22 | 08.12.2010 01:46:30 |
zeii-extraterestri?:( | robertt | Teologie si Stiinta | 28 | 16.11.2010 17:02:14 |
Catolicii au inceput dialogul cu extraterestri | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 09.06.2008 00:25:17 |
|