Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2006, 20:49:14
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Citat:
În prealabil postat de CM
Si totusi Silverstar, ce este de facut?
Un "razboi" ideologic intre "o viata cu diavolul de mana" si "o viata fara diavol de mana" este greu de sustinut pentru ca fiecare om este stapan pe ideile lui si probatoriul in domeniu este foarte greu de administrat.
Eu am mai spus, CM aici pe forum, ca putem trai in pace si armonie cu noi insine gandind frumos, pozitiv, construindu-ne raiul si binele aici. Inainte de a pune pe seama diavolului tot ce se intampla sau tot ce ni se intampla, e necesar sa vedem, sa ne interesam, sa ne informam ce
Nu am reusit sa-mi termin ce aveam de spus. Sper sa nu mai am probleme de-acum incolo cu virusii trimisi de virusologul de serviciu de duminica seara, acel Laurentiu care mi-a innebunit calculatorul.

Ma intrebai ce e de facut in cazul persoanelor care o tin una si buna, ca tot ce apare nou in viata limii s-ar datora diavolului. Nu stiu. Eu cred ca e vorba de o forma de autism care deja a inceput sa se manifeste la americani. Indaratnicia cu care sustin niste aberatii este de-a dreptul maladiva. Acesti oameni care nu fac decat sa apelze la citatele lui X sau Y nu au mai deschis de mult o carte si nici nu stiu sa o fi facut vreodata.
Am citit cu oroare cum acesti oameni pun simptomele bolii care este epilepsia pe seama faptului ca omul bolnav l-ar avea pe diavolul in el. Inseamna ca eu trebuie sa cred ca ei sunt de acord cu ceea ce a patit tanara Irina Cornici la Manastirea Tanacu din jud. Vaslui. Este odios, dar asta e concluzia pe care am tras-o. Gandirea lor este pe undeva ramasa prin Evul Mediu si daca ar putea, fara remuscare si regret, m-ar arde pe rug. Au dovedit-o in mai multe randuri prin atitudinea pe care au luat-o fata de postarile mele. Nu m-am speriat si chiar nu mi-e frica. Sunt un om care citeste, se informeaza, dornic de cunoastere si de noutati. Cand aflu ceva nou, pun mana pe carte, caut, citesc pana gasesc explicatia. Nu pot lasa nimic la intamplare si nici nu pot pune ceva pe seama diavolului pentru ca vreau o viata curata, senina, linistita. Pentru mine nu exista iad, diavol si alte asemenea cu care sunt obisnuiti cei care se dau credinciosi fara ca macar cu propria gandire, putere sa-si sustina o idee. Acesti oameni nu gandesc, ei traiesc doar prin citate. Nu au pareri, nu au idei. Este de-a dreptul de ras sa nu te poti exprima cu cuvintele tale si asta pentru ca cineva a facut-o inainte si tu crezi ca asa e bine.
Avem obligatia sa cultivam credinta la copiii, tinerii nostri, dar nu la modul cum o fac acesti falsi crestini. Nu trebuie sa speriem copiii, nu trebuie sa-i indepartam de credinta, dar nici sa crestem niste roboti. Stii ca am mai vorbit despre roboti si robotizare.
Sa vezi de-acum incolo ce curge!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 21:49:46
ancah
Guest

Implicit

Se vede clar ca-ti pui mintea la contributie. Foarte frumos. Dar ajuta-ne si pe noi, cei care nu o facem si spune-ne in ce crezi tu, caci de criticat ne-ai criticat, dar nu ne-ai dat si raspunsul considerat de tine corect. Tu in cine crezi? Ce inseamna pentru tine credinta? Considera-ne elevii tai si da-ne un raspuns pe intelesul nostru.
-------------------------
A Domnului este Mantuirea si peste poporul tau binecuvantarea Ta.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 23:35:48
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu trebuie efort deosebit ca sa faci niste constatari. Eu asta am facut, doar niste constatari. Si nu am criticat pe nimeni. Intre a critica si a constata ceva e o diferenta. In ce cred eu? Curios! In ce-ar putea sa creada un crestin-ortodox echilibrat si, uneori, poate prea lucid, logic, rational? Am mai spus ca despre credinta, despre tot ce tine de religie (post, pomana, rugaciune etc.) nu trebuie discutat in public. Ceea ce simt in suflet, ceea ce fac eu ceva intim, personal, ceva numai al meu si nu impart sau nu se imparte. Vreau sa se inteleaga ca credinta nu se face la colt de strada sau pe forum. Ceea ce fac intre cei patru pereti ai casei mele, imi apartine, este al meu.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 23:49:01
ancah
Guest

Implicit

Am intrebat despre credinta ta, caci nu reiese prea clar din cele relatate in ce crezi. Noi nu avem nimic de ascus. Tu de ce tii ascuns? Stii ca ce e tinut in ascuns intuneric este si ce e adus la suprafata, lumina este?
Noi intre noi crestinii putem sa ne spunem in ce credem si ce gandim, ce probleme avem, caci nu mai suntem nici la inceputul crestinismului, cand a fi crestin era pericol de a-si pierde viata si inca nu am ajuns in vremea Antihristului cand iarasi crestinii isi vor risca viata pentru credinta lor. Noi, crestinii trebuie sa-L marturisim pe Domnul nostru.
Curaj, deci, spune-ne in ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 00:10:42
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

In Biblie, la un moment dat, scrie ca nu trebuie sa stie dreapta ce face stanga si, daca-mi amintesc bine, chiar cand se vorbea despre post...

"Noi intre noi crestinii...", cuvintele iti apartin... Deci sub nici o forma nu ma includ "intre voi" - voi aveti o singura grija: sa-l invocati cat mai des pe diavol, sa va legati viata de diavol, sa legati orice progres din lume de diavol, orice eveniment pe care nu-l intelegeti, nu-l puteti explica. "Voi" acestia o grija aveti: sa-i oferiti diavolului un loc cat mai cald in sufletele voastre, in viata voastra si sa faceti un act de fala si de lauda pentru asa-zisul bine pe care credeti ca-l faceti. Ia o pagina dintr-asta si numara, de curiozitate, ca sa vezi, "voi credinciosii" cat de des il numiti, il evocati pentru ca nu puteti trai fara sa nu-i spuneti numele. Sufletele voastre sunt vandute iadului si diavolului. Dar, aici pe pamant, unde "voi" i-ati creat.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 00:29:49
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Silverstar, se pare ca te contrazici.Spui ca n-ar trebui sa folosim citate din cartile sfinte,dar tu insati ca om de litere apelezi la carti ca sa poti intelege.In alta parte ai spus ca stii Noul Testament pe de rost.Acolo este scris in multe locuri ca exista diavol si ca este dusmanul omului cel mai de temut.Noi ortodocsii daca pomenim numele lui nu o facem ca sa-l slavim,ci ca sa-l infieram,sa-l ocolim,sa-l punem pe fuga.Daca esti ortodoxa ar trebui sa cunosti aceste lucruri.Sper sa nu te superi.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 07:58:38
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

E drept, Negroponte, ca raul este peste tot si se manifesta sub diferite forme. Scrie si-n "Noul Testament" cum spui, dar eu nu sunt obligata sa cred tot ce scrie acolo. Daca mi-a dat bunul Dumnezeu un pic de minte, de ce sa n-o folosesc pentru binele meu, pentru linistea mea? Faptul ca pot ignora anumite lucruri e spre binele meu. De ce sa ma apuc eu sa vad "negru" in anumite situatii, cand pot ignora sau pot cauta explicatii. De ce sa-mi complic viata, existenta pomenind ceva ce stiu ca poate fi anihilat prin ignoranta. De ce sa pomenesc un nume care poate face rau?
Nu cred ca ma contrazic. Dar nu pot accepta ideea de rau decat in masura in care omul si-l creaza. Si daca omului ii place sa se complaca intr-o stare de iad aici, pe pamant, isi pune mintea la treaba si gandeste doar la rau.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 14:08:52
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Daca raul ar tine strict doar de noi ar fi mai simplu.Existenta ingerilor rai nu este inventata.Se spune ca cea mai mare viclenie a "raului" este sa te faca sa nu crezi ce el exista.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 16:04:10
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Cred ca am mai spus undeva, parintele la spovedanie m-a intrebat: si l-ati vazut pe diavol?
Nici el nu-l vazuse, il vazuse in schimb o doamna care i s-a spovedit si mi-a spus si mie: este negru, cu par pe picioare si ochi bulbucati.
Eu personal am ramas consternata, chiar credea in ceea ce i se spusese cu toate ca el nu vazuse niciodata nimic. Nici eu nu am vazut niciodata nici un necurat.
Tu ai vazut Negroponte?
Iar ce spui tu despre rau, ca nu ar tine de noi, vai, ce frumos este pentru oamenii rai sa dea vina pe altul, pe demon. "A omorat saracul ca avea demonul in el, a mintit, a furat, a injurat, a violat tot din acelasi motiv."
In rest el, omul, era foarte bun, de vina sunt totdeauna altii.
Eu in viata am vazut ca oamenii sunt rai. Daca pot face un rau nu se sfiesc. Lucrez de aproape 10 ani in mediul de afaceri si numai asta vad in permanenta.
Crezi ca acei oameni fura, mint, te insala, de buni ce sunt?
Oameni buni gasesti foarte rar. Si ii simti. Acei oameni daruiesc in permanenta. Acei oameni nu traiesc cu gandul la cel rau, traiesc ca sa daruiasca si atat.
Si numai ei pot aduce lumina in jurul lor.
Cum poti aduce lumina in casa ta daca stai cu jaluzelele trase. Daca te gandesti toata ziua cat de intuneric este?
De doua mii de ani se tot dezbat aceleasi texte si teme religioase. Care este rezultatul. Sunt oamenii mai lamuriti acum? Mai exista sfinti in viata? Eu nu am auzit. Nici macar duhovnic care sa te calauzeasca in rugaciune nu poti gasi. De ce oare? Am intrebat nenumarati preoti din Bucuresti daca pot gasi duhovnic sa ma calauzeasca in rugaciunea inimii. Nici un raspuns. Au murit cam toti care erau traitori in indumnezeirea fiintei.
Si atunci, despre ce vorbim noi aici.
Ce vrem sa demonstram.

Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 16:08:51
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CM
Cred ca am mai spus undeva, parintele la spovedanie m-a intrebat: si l-ati vazut pe diavol?
Nici el nu-l vazuse, il vazuse in schimb o doamna care i s-a spovedit si mi-a spus si mie: este negru, cu par pe picioare si ochi bulbucati.
Eu personal am ramas consternata, chiar credea in ceea ce i se spusese cu toate ca el nu vazuse niciodata nimic. Nici eu nu am vazut niciodata nici un necurat.
Tu ai vazut Negroponte?
Iar ce spui tu despre rau, ca nu ar tine de noi, vai, ce frumos este pentru oamenii rai sa dea vina pe altul, pe demon. "A omorat saracul ca avea demonul in el, a mintit, a furat, a injurat, a violat tot din acelasi motiv."
In rest el, omul, era foarte bun, de vina sunt totdeauna altii.
Eu in viata am vazut ca oamenii sunt rai. Daca pot face un rau nu se sfiesc. Lucrez de aproape 10 ani in mediul de afaceri si numai asta vad in permanenta.
Crezi ca acei oameni fura, mint, te insala, de buni ce sunt?
Oameni buni gasesti foarte rar. Si ii simti. Acei oameni daruiesc in permanenta. Acei oameni nu traiesc cu gandul la cel rau, traiesc ca sa daruiasca si atat.
Si numai ei pot aduce lumina in jurul lor.
Cum poti aduce lumina in casa ta daca stai cu jaluzelele trase. Daca te gandesti toata ziua cat de intuneric este?
De doua mii de ani se tot dezbat aceleasi texte si teme religioase. Care este rezultatul. Sunt oamenii mai lamuriti acum? Mai exista sfinti in viata? Eu nu am auzit. Nici macar duhovnic care sa te calauzeasca in rugaciune nu poti gasi. De ce oare? Am intrebat nenumarati preoti din Bucuresti daca pot gasi duhovnic sa ma calauzeasca in rugaciunea inimii. Nici un raspuns. Au murit cam toti care erau traitori in indumnezeirea fiintei.
Si atunci, despre ce vorbim noi aici.
Ce vrem sa demonstram.
Diavolul poate sa ia diferitr forme sa se transforme chiar si in inger de lumina ca sa amgeasca
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
exista extraterestri? robertt Teologie si Stiinta 308 18.02.2024 19:55:11
Credeti ca exista extraterestri? amatyyy Generalitati 41 14.12.2012 23:21:40
Extraterestri sau alte forme de viata Templier Knight Generalitati 22 08.12.2010 01:46:30
zeii-extraterestri?:( robertt Teologie si Stiinta 28 16.11.2010 17:02:14
Catolicii au inceput dialogul cu extraterestri Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 18 09.06.2008 00:25:17