![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Scriitorul Mihai Neamtu o nouă analiză care deschide perspective:
https://www.youtube.com/watch?v=nUv_o1tfH1g Am deschis thread separat pt că aproape fiecare analiză punctează ceva: - ce se întâmplă cu creștinii din afara spațiului euroatlantic, cu referire și la ticăloșii meschini de tip Papahagi, Baconschi și alții care fac religia geopoliticii.
|
|||
|
|||
![]()
Mihai Neamtu pe facebook:
Dacă v-am greșit în 2024, vă rog să mă iertați. Dacă v-am bucurat cu mici isprăvi culturale sau reușite politice, meritul aparține echipei de români dedicați unei cauze mai mari decât noi înșine: salvarea normalității într-o lume bântuită de nedreptate. Le mulțumesc criticilor mei, care ne-au amintit că smerenia ne ajută să creștem dincolo de orice efemer succes. Le mulțumesc foștilor amici care ne-au calomniat și batjocorit, scutindu-ne de sarcina ingrată a întreținerii unor prietenii false. Le sunt recunoscător și confraților, camarazilor și partenerilor care ne-au oferit un surâs, o mână întinsă și o îmbărbătare. Am susținut conferințe, am lansat cărți, am făcut turnee electorale prin Europa și România. Azi sunt onorat să fiu deputat AUR și Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților. Mulțumesc tuturor colegilor mei de partid, camarazilor din Bihor și președintelui George Simion care a știut să discearnă între semnal și zgomot. Grație implicării dumneavoastră, avem azi numeroși patrioți în Parlamentul României care vor să aducă lumină acolo unde alții au așternut doar întuneric și teamă — avem deputați și senatori cu frică de Dumnezeu și dragoste de aproapele. Vă mulțumim pentru jertfa voastră de timp, inteligență, talent personal și energie sufletească dăruită pentru o cauză nobilă: România. Prin credință, patriotism și cultură, Țara noastră se va face bine. La mulți ani, dragi compatrioți, oriunde v-ați afla!
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Mihai Neamtu despre Catedrala Sfantul Sava din Belgrad înainte de Crăciunul pe Stil Vechi - Calendar Iulian * 7 ianuarie
Catedrala Sf. Sava din Belgrad a fost înălțată ca o bijuterie arhitecturală neo-bizantină a Balcanilor. Tocmirea frescelor, desăvârșirea mozaicelor și împodobirea bisericii pe interior s-au încheiat în anul 2020. Cupola atinge înălțimea de șaptezeci de metri și a fost construită din beton armat. Mozaicurile se întind acum pe 48.000 de metri pătrați și includ peste 50 de milioane de piese individuale puse laolaltă de 300 de artiști veniți din toată lumea. Catedrala Sfântul Sava este un far al credinței ortodoxe pentru toată Europa de Est. Serbia are o extraordinară istorie medievală, care include fabuloasa poveste de viață a lui Ștefan Nemanja, a prințului Lazar (eroul bătăliei cu otomanii) și a țarulului Dușan, cunoscut pentru expansiunea teritorială a propriului regat și pentru crearea unui sistemului juridic (Codul lui Dușan Nu este locul aici să vorbim despre sfinții de la Hilandar (Muntele Athos), sau despre cronicile mănăstirești scrise veacuri la rândul la Graèanica, Studenica & źièa. Serbia rămâne o țară îmbibată de valori creștine și conștiință națională, având o cultură socială pro-familie, dar și sportivi extraordinari, echipe de baschet la nivel mondial, plus o artă culinară ieșită din comun.
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
|
|||