![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ana, problema aceasta a trairii ortodoxe o stie fiecare in sufeltul sau Nu stim noi ce e in inima nimanui. Am avut ocazia (neplacuta) sa dau peste un om "al bisericii" stia toata Liturghia pe de rost dar era plin de ura.. Si am intalnit si oamnei ce nu mergeau la biserica decat din an in paste (vb romanului) dar duceau o viata plina de virtuti. Nu stim noi cine se va mantui si cum, mantuirea este un DAR. Si cred ca acest Dar nu va tine cont doar de mersul la biserica si rostirea rugaciunilor ca pe o poezie. Doamne iarta-ma daca gresesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Îmi place mult grădinăritul.Nu mă pot abține în fiecare an să mai pun în pământ căte un bulb sau câteva semințe de flori.Ultimii ani au fost secetoși.Am avut surpriza ca la o ploaie mai serioasă să răsară sau să prindă viață plante pe care le plantasem sau smănasem cu muulți ani în urmă.
Așa este și cu ortodoxul de ocazie.Botezul sau împărtășania din copilărie pot fi la un moment dat asemenea semințelor care au stat în pâmâmt așteptând condiții prielnice pentru a prinde viață.Aceasta este una dintre minunile ortodoxiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dusmanul, in viclenia lui, intoarce vorbele in asa fel, incat, daca nu esti ferm pe pozitie, mai, mai, ca te convinge de justetea punctului sau de vedere. De multe ori tine de amanunte de baza sau de finete... Dar nici la catolici nu gasesti fapte asa cum ar trebui. Si lor le e greu sa imbine teoria cu practica... iar de smerenie ce sa mai spun... La pacate ne asemanam. |
|
||||
|
||||
![]()
Hehe, Jenica, greu cuvant! Am credinta ca nu ma voi mantui pana cand nu voi intelege cu adevarat ca mantuirea este exclusiv un dar. Cred ca asta e drumul spre mantuire, sa te curatesti pe tine ca sa intelegi din ce in ce mai mult cat de "in dar" este mantuirea si ca toata fapta ta buna este ca vrei, cui inima curata, sa te mantuiesti.
"Nu din fapte, ca sa nu se laude nimeni" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeva caracteristici crestine despre multi catolici( observat personal de mine, nu dat cu parerea): Se duc sa se lupte in tribunale pentru necajiti si oprimati de sistem, pentru drogangii si criminali care nu au aparare corespunzatoare in tribunal Se scoala de la 5 dimineata sa sa le faca de mincare, sa administreze medicamente de TBC celor in nevoie Pleaca prin zone periculoase pentru a sapa puturi de apa Leagana copiii abandonati in Bangladej care sunt in prag de moarte......foarte teoretic, nu? (sau noi nu ne pretam la asa ceva deoarece aia sunt "eretici" si cu creasta) Pun gitul la butuc in zonele de musulmani extremisti pentru a ajunge la oamenii necajiti citeva exemple mai linistite Fac regulat cateheza cu copiii Organizeaza deverse excursii de apropiere de tineret, la parcuri de distractii, picnicuri, campinguri, locuri nu neaparat cu conotatii religioase, tocmai pentru mai multa intelegere si incredere in preot. Au seri muzicale Au coruri Au grupuri de muzica instrumentala, invita muzicieni pentru inaltarea sufletului copilului si prin muzica Vai de capul nostru, Doamne, de de cita necunoastere dam dovada, ignoranta pe care o mai si diseminam aici pe forum si altora cu scopuri MICI, meschine cu mentalitate de bisericuta. S-ar rasuci in racle Sfintii Parinti daca ne-ar auzi ce spunem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar suntem experti in cine-si inmulteste talantul si cine nu? Pentru multi oameni care traiesc cu sufletul curat, si cu principii SOLIDE, care traiesc in asa fel incit sa nu le fie niciodata rusine pentru ce fac, simpla amintire ca sunt botezati Crestin -Ortodocsi este o inmultire a talantului, simplul fapt ca stii cine esti este deja mult in ochii lui Dumnezeu iar, da, daca mai asculti si o slujba de citeva ori pe luna deja este foarte mult. |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei si la noi ( nu, numai la catolici) sunt crestini ce isi jertfesc viata pentru semeni. Oameni ce din putinul lor duc mancare zilnic altora mai saraci. Oameni ca se trezesc mai devreme pentru a ajuta cate un bolnav in carut sa ajunga la Liturghie, oamnei ce ajuta la curatenie celor ce sunt infirmi, oamnei ce duc batranii la medic...etc. Numai ca ei tac..tac si fac. Nu au nevoie sa de dovada faptei lor..nici preotul nu striga duminica in biserica spre "lauda ortodoxiei". Nu vreau sa privesc la alta biserica, ci caut sa fac ce pot in a mea, poate ca daca am gandi mai des asa, nu am mai cauta exemple la alte confesiuni..
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Actul binefacerii vine cancelat in momentul in care acesta este trambitat in gura mare, dar asta nu inseamna ca actul binefacerii nu a existat sau nu exista... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...u-l-cunoasteti |
|
|||
|
|||
![]()
Da Anca, tocmai de aceea il intelg si pe Andrei. ii inteleg comportamanetul (nu ma dau "bine pe langa tine Andrei
![]() |
![]() |
Tags |
biserica, ortodox, ortodoxa |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 21:48:00 |
|