![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
A fi doar de ocazie, e ceva cert pentru noi. Mergem la unii prieteni doar de ziua lor, vorbim cu unii doar sa le facem urari de Anul Nou, Paste, Craciun (ca ziua lor de nastere nu o stim); intram in biserica doar pentru un botez, o inmormantare, o cununie si cam atat. Oare asta nu se numeste ocazie?
Multi aseaza in locul Liturghiei o plimbare in parc, o iesire in alta localitate, un somn prelungit, ... dar nu renunta la titlul de ortodox, cand vine vorba de un chestionar. Iata cum la procent, stam bine cu cei de ocazie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut deasemeni catolica trecuta la New-Age. La ebun cateheza la 13 ani, daca nu e traita credinta? Cunosc asa un catolic, care la 11 sau 13 ani a fost la cateheza si acum crede in ce spune Dan Brown. Cat despre rusine, sa dam mai intai noi dovada ca ne e rusine sa dam drumul cuvintelor nepotrivite. Daca nu intelegi o afirmatie mai bine intreaba si apoi exprima-te in acest fel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine a citit putin despre ortodoxie stie ca nu are voie sa judece si sa condamne omul ci faptele lui; deci nu stiu de ce va referiti la oameni si nu la faptele lor?!? Poate atunci cand se va intelege acest lucru nu veti mai acuza pe nedrept de ura, pe care si-o inchipuie cei, care in fapt judeca omul si nu faptele lui. Asa ca, Jenica, nu te mai pune tu "cu mana in sold" si nu mai judeca un ortodox care stie din Sfanta Scriptura cum trebuie gandit referitor la aproapele. Si daca nu poti schimba lumea, care mai e sensul acestei postari?!? Oare crezi ca eu pot schimba lumea? Nu, doar Dumnezeu poate. Noi aici discutam ca sa ne intarim credinta proprie si sa acumulam cunoastere. Atat! |
|
|||
|
|||
![]()
Iertare, Marina, mai avem si noi scapari...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cum sa ne comparam noi cu acesti Sfinti, cand noi cautam doar bunastarea, ne place numai lumea civilizata, luxul?!? Pentru ce sa ne dea Dumnezeu fara nici o suferinta reala si fara stradania de a ne curati de pacate, pentru ce sa ne dea Duhul Sfant, ca sa avem acea bucurie pe chip? Stii cum se zice: "La placinte inainte...". Mi-e teama ca nu vom trece proba prin placere, de care vorbeste Pr. Petroniu Tanase in "Chemarea sfintei Ortodoxii". Si daca nu trecem aceasta proba, nu vom avea parte nici de Duhul Sfant salasluit in inima noastra, si nici bucuria revarsadu-se de pe chipul nostru, caci in loc ca proba placerii sa ne aduca victoria asupra pacatului, ne-a adus in fapt decaderea fiintei umane la nivelul cel mai de jos din tot cursul istoriei sale, spune Parintele. Indestularea exagerata a trupului, a pantecelui, atrage dupa sine intreaga coloana a celor 7 pacate capitale: desfranarea in primul rand, apoi iubirea de arginti, exploatarea celor slabi, cultul placerii, cu expresia lui fireasca a desfranarii sub toate formele posibile, care constituie nota dominanta a sistemului capitalist (pe care noi il admiramatat demult si dispretuim saracia relativa din Romania). ...si cine nu vede legatura dintre aceste observatii ale Pr. Petroniu Tanase si viata adevarata a acestui secol, sa se ia pe sine sub lupa si sa traga concluziile... |
|
|||
|
|||
![]()
Perfect de acord . Bunica mea era unguroaica si romano-catolica si spunea mereu ca preotii mint , ca predica apa si beau vin , etc . Probabil ca s-a referit doar la preotii romano-catolici .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In atari conditii , se mai sfintesc oare darurile ? . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
biserica, ortodox, ortodoxa |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 21:48:00 |
|