|
|
|||
|
|||
Purtarea Sfintei Cruci
Buna ziua,
Va propun o tema noua... sau mai veche dar destul de actuala mereu. Ce parere aveti despre oamenii care poarta Crucea la gat ? Eu unul o port dar doar uneori la vedere. Mi se pare o tema care merita discutata pe acest forum. Va trimit toata simpatia mea indiferent de parerea dumneavoastra pro sau contra sau diversa si va multumesc daca participati cu o opinie onesta si sincera. Trebuie sau nu sa purtam Crucea atarnata la gat ? Love to love you ! Florin |
|
|||
|
|||
Citat:
Ea nu trebuie purtata la vedere.... |
|
|||
|
|||
De ce ?
De ce nu trebuie purtata la vedere ? Este ceva jignitor cruciulita atarnata la ureche ? Sau cand apare dintre sanii opulenti ai unei fete/femei "generoase" ? Unde dispare "rolul pozitiv" si apare opusul ? Voi purtati cruce ?
|
|
||||
|
||||
Nu "trebuie" în sensul că ar fi vreo poruncă a lui Dumnezeu sau a Bisericii, încât cine nu poartă crucea la gât nu se mântuiește. Asemenea lucruri, dacă se fac, se fac dintr-o nevoie a noastră, așa după cum simțim nevoia să avem mereu la noi o fotografie a soțului sau soției ori a altcuiva drag. Tot așa și cu crucea. Este opțional (pentru noi, laicii) dacă o purtăm sau nu o purtăm și, în caz afirmativ, dacă o purtăm la vedere sau în ascuns.
Eu o port uneori și, în aceste cazuri, de obicei nu o port la vedere.
|
|||
|
|||
E bine sa purtam Sfanta Cruce la gat pentru ca ea este arma impotriva diavolului! Cand o port, ma simt protejata! Nu o port la vedere decat vara la un lantisor insa noaptea port o cruciulita de lemn si sincer nu pot sa dorm fara ea!
|
|
|||
|
|||
Eu am o cruciulita neagra, impletita, care se vede pentru ca e pozitionata destul de sus. Estetic nu e cine stie ce, si nu de-asta o port, dar nu ma despart de ea.
|
|||
|
|||
opinie !
Din pacatea, Sfanta Cruce,a devenit mai degraba un obiect decorativ.Oricum,si in aceasta postura eu cred ca nu-si pierde rolul sau.Insa as zice ca e mai adecvata purtarea sa de catre femei, si mai putin de barbati,singura exceptie ar fi cand sunt fete bisericesti !
Deci,eu cred ca la femei li se potriveste mai bine, iar barbatii sa o poarte numai cand sunt oamneii bisericii !!! Pentru ca e un simbol foarte greu,si nu poate fi purtat de oricine !!! |
|
|||
|
|||
Citat:
Cum adica este simbol greu si nu poate fi purtat de oricine? |
|
|||
|
|||
Citat:
Personal nu vad nimic rau in a purta crucea, dar macar sa aiba pe Mantuitorul pe ea, si nu sa fie goala ca nu mai are niciun rost. |
|
|||
|
|||
Imi pare rau, dar asta e doar o superstitie.
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatistul Sfintei Cruci | Florin-Ionut | Rugaciuni | 13 | 05.04.2013 23:51:41 |
Reprezentarile sfintei cruci | costel | Generalitati | 4 | 09.01.2012 17:04:03 |
Rugaciunea Sfintei Cruci | cristi_1971 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.09.2011 08:09:01 |
Inaltarea Sfintei Cruci | Tia | Diverse Sarbatori | 32 | 16.09.2011 22:52:02 |
Săptămâna Sfintei Cruci | Carmen FUNIERU | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 04.09.2010 22:30:41 |
|