|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Odata cineva mi-a spus sa pun alaturi atitudinea in fata mortii ce se apropia a Apostolului Pavel,din II Timotei 4:6-8,cu cea a lui Ignatie Teoforul.Pavel astepta sa fie ,,turnat ca o jertfa de bautura"iar Ignatie astepta sa fie sfasiat de fiare ca sa ajunga ,,paine curata a lui Dumnezeu".Cum se implinesc in martiri cuvintele Lui.Am vazut inscriptii dintr-un vechi cimitir crestin,de undeva din primele doua secole.Cutremuratoare,simple cuvinte de ramas bun,credinta si incredere in ce va urma,parca ii vedeai in fata ta cum isi luau ramas bun si se reintalneau in eternitate,cuminti,sfiosi si tacuti,cu pacea Lui invaluindu-i.M-am simtit straniu,parca atinsesem o lume care prindea chip in jurul meu intr-un mod tainic dar nu era frica,ci doar pace.Cred ca pe langa durerea resimtita,umana,cumva traiau si o bucurie,precum a lui Pavel,de a se muta la Domnul.Este foarte greu sa vorbesti despre moarte,ceva in fiinta noastra pare a se impotrivi cu toata puterea.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Asemenea Rigăi Crypto ("inimă ascunsă") care îi spune laponei Enigel: "Să mă coc, Enigel, Mult as vrea, dar, vezi, de soare, Visuri sute, de măcel, Mă despart. E rosu, mare, Pete are fel de fel; Lasă-l, uită-l Enigel, În somn fraged si răcoare." http://www.poezie.ro/index.php/poetry/21854/ |
|
|||
|
|||
Recunosc ca speram din tot sufletul sa spui o poezie :), alunga din gravitatea ce pare a se lasa peste noi de cate ori pomenim de ea,parca un vant rece ne cuprinde.Noapte buna Ioan,sa nu uiti,din cand in cand,sa mai postezi o poezie...
|
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Citat:
Ce sparge acest cerc vicios? Mila (dragostea) Lui Dumnezeu pe care omul o cere prin rugaciune si dorinta sincera (dar lipsita de putiinta prin ea insasi), insa manifestata prin stradanie, de a face binele si de a se apropia de Dumnezeu. Oare mai este ceva in afara de Sfintele Taine si de rugaciunea si stradania omului de a se apropia de Dumnezeu implinind poruncile? Of, (N)Priceputule, cat de fine si delicate sint lucrurile acestea!!! Iubirea discreta a sfintilor, dragostea delicata a lor, nobletea, delicatetea si discretia lor!... pina nu (ne straduim din rasputeri si continuu sa) dobandim acea finete... sintem ca un lut greoi si opac... atat de opaci si greoi (in inima noastra) ca piatra de pe mormant de care se intrebau mironositele cine le-o va pravali lor?
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 23.05.2013 at 15:30:47. |
|
|||
|
|||
Poate săptămâna viitoare, totuși...:)
Last edited by cezar_ioan; 12.08.2013 at 03:48:19. |
|
|||
|
|||
Citat:
Mulțumesc, frate și Slavă lui Dumnezeu! Last edited by cezar_ioan; 12.08.2013 at 03:47:23. |
|
||||
|
||||
Să fie cu folos!
Și pentru că am văzut polemica ta cu Catalin pe topicul cu purcederea Duhului Sfânt recomand (fără nici o aluzie), de același autor: "Cartea facerii, crearea lumii si omul inceputurilor".
|
|||
|
|||
Citat:
P.S. Mai am puțin și termin prima lectură din "Sufletul după moarte". Cu adevărat o carte foarte importantă, clarificatoare, evanghelizatoare - azi în special, când suntem prinși între atâtea duhuri înșelătoare...! |
|
|||
|
|||
Am terminat cartea.
Una peste alta, după mii de impresii, o bănuială: va trece neobservată, ca tot ce-i bun cu adevărat... (exceptînd pe nebunii care o vor lua în serios, ajută Doamne!) |
|
||||
|
||||
DEJA e neobservată. Doar sunt 30..35 de ani de când a fost scrisă.