|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
Doar un Dumnezeu conceput de oameni in mod rational, conceptual, filozofic poate suferi "schimbari" insa acesta este diferit de Dumnezeul iudeo-crestin (care este "iubire" - I Ioan). Teologia apofatica specifica ortodoxiei crestine este elocventa in acest sens, vederea duhovniceasca fiind relevanta; caci teologia catafatica (exprimarea in limbaj omenesc a caracteristicilor Adevarului, nu are niciodata pretentia de esuastivitate si nici de substituire a relatiei personale cu Dumnezeu) este derivata subordonat teologiei apofatice. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 13.12.2012 at 17:30:06. |
|
||||
|
||||
M-ati aruncat intr-o zona care nu are legatura cu postarea mea.
Despre stiinta si religie s-a discutat si se discuta pe alte threaduri. Nu asta este discutia. Eu am prezentat cateva dileme teologice din care teologia "extraterestrilor" nu poate iesi. Si oricat ar fi ea de pertinenta sau nu, nici stiinta nu are cum sa o scoata din ele. Eu am ridicat, cu umila mea parere de ne-teolog dar credincios in Hristos, aceste probleme care tin mai ales de hristologie. Puteti sa raspundeti la ele, daca doriti, sau nu. Dvs ati ales sa-mi raspundeti cu argumentele sau neargumentele unui om de stiinta catolic. Ce legatura are una cu alta? Uitati, ca sa reformulez final dilema principala: Daca Teologia - si mai ales Hristologia - sunt contrazise de teoria existentei extraterestrilor, nu este evident ca acestia nu exista? |
|
|||
|
|||
Citat:
Galiei a venit si cu instrumentul care ii confirma ipoteza: telescopul. Pana cand vom avea ceva care sa confirme existenta extraterestrilor (fie simple microorganisme, fie organisme complexe sau chiar cu inteligenta comparabila cu cea umana) nu ne putem hazarda decat in ipoteze. |
|
||||
|
||||
uite am gasit ceva interesant si interactiv:
http://scaleofuniverse.com/ http://www.bbc.com/future/story/2012...n-worlds-exist nota: eu sunt de parere ca Universul in mare e un loc rece,ostil vietii, si plin de lucruri care vor sa ne faca felul( apropo: http://www.cracked.com/article_19117...t-warning.html). Acestea fiind spuse, uitati-va totusi.
|
||||
|
||||
Citat:
Personal nu vand cum alte forme de viata biologica (intra-terestre sau estra-terestre) ar putea afecta hristologia, soteriologia, ecleziologia... Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
Cu acasta ocazie recomand cosmologia si antropologia ortodoxa exprimata in limbaj paradigmatic stiintifico-filozofic contemporan a Sfantului Luca al Crimeii. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
Citat:
Inteleg faptul ca nu vedeti cum existenta altor forme de viata rationale dar care nu mostenesc pacatul stramosesc (al altora) dar sunt supuse lui afecteaza credinta ortodoxa in universalitatea Jertfei lui Hristos. Ca o nota, dogma ortodoxa nu poate fi "afectata" de nimic. Este perfecta, intrucat Cel care a revelat-o este perfect. Neintamplator, este Acelasi care a creat omul si universul. Nu caut despartirea, si, desi cred ca credinta in extraterestri este cale spre inselare, stiu ca credem impreuna in Hristos si atunci e mai bine sa lasam discutia aici. Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
Hmmm... Daca visezi extraterestru zburand calare pe matura e semn rau oare? Presimteam ca o ceata mare de extraterestri citesc forumul crestinortodox.ro si il vizeaza cu razele lor fotonice invizibile Pixelii de pe ecranele noastre se albeau, deveneau transparenti si dispareau. Noi dispaream. Pixel cu pixel, universul internautic era ucis de catre niste omuleti mici, verzi, calare pe maturi zburaahaaatoaaareee si nimeni nu avea schaparheeeeeeeee.
Ce treaba are extraterestrul cu ortodoxul, oameni buni? |
|
||||
|
||||
Citat:
Natura intreaga, universul este victima caderii omului. In mod direct pacatul stramosesc afecteaza specia umana si in mod indirect intreg universul, inculsiv plantele si animalele. Sper ca dvs sa aveti o intelegere adecvata a notiunii de pacat stramosesc spercifica ortodoxiei (in care este exclusa orice implicare juridica). Omul "este animal indumnezeit" si intru Hristos Iisus este preot al universului intreg. Citat:
Dogma ortodoxa nu pretinte eshaustivitatea afirmatiilor, de aceea Sfintele Sinoade au adaugat noi formulari despre Adevar in functie de contextul teologic al epocii respective. Toate afirmatiile dogmatice ulterioare sunt in armonie cu cele anterioare. Citat:
Doamne ajuta.
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
exista extraterestri? | robertt | Teologie si Stiinta | 308 | 18.02.2024 19:55:11 |
Ce credeti - exista popoare alese,pedepsite de Dumnezeu? | sophia | Generalitati | 31 | 29.01.2011 22:37:25 |
zeii-extraterestri?:( | robertt | Teologie si Stiinta | 28 | 16.11.2010 17:02:14 |
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? | lacrimi | Despre Sfanta Scriptura | 57 | 22.02.2010 23:39:35 |
Extraterestri? | Basileus | Generalitati | 58 | 15.12.2006 21:41:23 |
|