|
|
|||
|
|||
Hristos a Inviat!
M-as bucura mult sa ne spuneti cum va petreceti ziua de nastere sau... cum considerati ca ar trebui petrecuta aceasta zi? Eu, una, pana acum mi-am "sarbatorit" ziua de nastere doar "lumeste" si nu m-am gandit si la semnificatia duhovniceasca a acestei zile... :( Pentru voi, ce reprezinta ziua aniversara? Multumesc! Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
Conf Sfintilor Parinti ziua de nastere nu inseamna mai nimic, deci dpdv crestin o putem ignora... nu ne ajuta cu nimic ci poate dimpotriva ne hraneste mindria si trufia cum am vazut in cazul unor copii care , aplaudati de invitati, dansau pe masa la restaurant inconjurati de chelneri care se scalimbaiau si-i cintau La multi Ani!
|
|
|||
|
|||
ziua mea de nastere este astazi si sincer iti spun,ca nu mai reprezinta ce reprezenta in trecut.parca nici nu simt ca e ziua mea.In schimb,cand e ziua Mantuitorului,sunt cuprinsa de emotie,ca sa nu mai zic de Inviere.Eu nu am facut nimic special,am fost doar la restaurant,ca sa nu zic ca stau in casa.Am vrut sa ma duc intr-o excursie spirituala dar am renuntat.Inainte ma pregateam cu 5 luni inainte si eram foarte entuziasmata ca e ziua mea,ieseam in oras,imi pregateam tinuta cu o luna inainte,etc.Acum vreau decat hrana spirituala si liniste.Si nu sunt baba sa stiti,am 23 de ani.
|
|
|||
|
|||
Sa cresti mare Alexandra!...in ochii Lui:)
|
|
||||
|
||||
14 septembrie. aceasta a ziua mea de nastere. cineva spunea mai sus ca e o ocazie sa ne scoatem la iveala mandria... e adevarat. chiar daca niciodata nu mi-am facut ziua si, pur si simplu, am vrut sa fiu doar cu cei apropiati, nu am petrecut chiar crestineste, asa cum cere aceasta zi.
nu stiu cum sa descriu starea de fapt in acele momente insa, trebuie sa recunosc, ca ma simt putin special atunci. stiu ca e inselare de la diavol dar nu pot sa trec pur si simplu peste ziua mea ca peste o zi normala. nu pot sa nu ma intreb mereu daca ceea ce mi se intampla in viata e legat de Ziua Crucii. sa nu multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de mine. |
|
|||
|
|||
eu sunt nascuta in aceeasi zi cu tatal meu, iar pentru mine inseamna mai mult sa fim impreuna si sa suflam amandoi in lumanari :D
|
|
||||
|
||||
ADEVARAT A INVIAT,(cozia)ziua de nastere este foarte importanta deoarece Dumnezeu ne-a inzestrat cu viata,merita sa o celebram crestineste,dupa cum spune si un mare arhimandrit de origine rusa(imi scapa numele,,,)in cartea;raspunsuri la intrebarile oamenilor de azi,,nu stiu daca ti-am fost de folos,dar e bine sa facem ce spune Sfinta Biserica
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Pentru mine, ziua de nastere este un prilej de a imi vedea vechii prieteni, putini dar buni, aceiasi de cativa ani buni incoace. Prefer sa ii chem la mine, sa ii servesc cu un suc si prajituri nu mare lucru, si sa vorbim. Din pacate, mai nou se obisnuieste sa iesim la restaurant, sau terasa, unde parca nu mai e aceeasi liniste, in care sa vorbim. Desi, e placut si asa, sa ne revedem. Altfel, fiecare are serviciu, griji, sot, ne vedem rar, ne strangem greu cu totii.
Cat priveste partea duhovniceasca, ii mai pun sa se roage pentru mine. Cand am implinit 30 ani, ma gandeam ca o sa ma imbat (ametesc) de suparare, ca pana la varsta asta am facut atat de putine lucruri la care visam! Dar, avandu-i alaturi, nici nu mi-a mai trecut prin minte sa fiu suparata, nici sa ma imbat, mi-am amintit pe urma de gandul asta si am ras. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cincizecimea, ziua de nastere a Bisericii? | Marius22 | Rusaliile | 13 | 05.06.2012 13:09:06 |
Nastere-Botez | nelamuritul | Generalitati | 10 | 03.01.2009 22:55:44 |
Botez sau nastere din nou | Daniel.F | Botezul | 13 | 12.05.2008 00:04:08 |
Obiceiuri legate de nastere | costel | Generalitati | 2 | 04.02.2008 20:29:47 |
|