|
|
|||
|
|||
„Motto-ul” de zi cu zi
Cred că marea majoritate dintre noi avem un cuvant anume, ori o idee, pe care ne-o repetam noua insine de-a lungul zilei pentru a ne reaminti prioritatile ori pentru a capata putere. Intr-un timp imi repetam de mai multe ori in timpul zilei cuvintele parintelui Papacioc: „sa mori si sa invii in fiecare zi”. Daca mai are cineva exemple, ma gandeam sa le impartasim pe acest thread.
|
|
||||
|
||||
Când îmi dau seama că am greșit, nu pot să zic decât "Doamne...", că sunt mut de propria-mi prostie. Apoi, după ce mă dezmeticesc, dau la vâsle acolo, la o rugăciune sacadată. Și încerc să prind puteri, să mă ridic...încep să sper, din nou. Întrezăresc din nou, motto-ul: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul"
Iar altă dată, sătul de nerăbdare și împovărat de mii de calcule și griji zadarnice, mi-aduc aminte de cuvântul ăsta, bine apăsat, bine articulat, prea bine repetat, rostit cu așa patos părintesc, care cuprinde parcă, atât de înțelept, tot gustul ortodoxiei: "Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare...! Și când simți că s-a gătat, iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare! Și iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare!..."
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
|||
|
|||
"Dumnezeu este pretutindeni dar de preferinta in cele mai neasteptate locuri" Nicolae Steinhardt
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
„Cu pace să ieșim”,„Întru numele Domnului” | VladCat | Sfanta Liturghie | 4 | 07.01.2013 18:54:33 |
„Pașii mei îndreptează-i...” | geo.nektarios | Rugaciuni | 10 | 15.04.2012 19:26:50 |
„Marșul pentru Viață” - 2012! | Laura19 | Generalitati | 0 | 19.03.2012 10:04:25 |
„Viața cuiva nu stă în...” | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 20.11.2011 14:18:21 |
„Particula” lui Dumnezeu | Paisie Aghioritul | Teologie si Stiinta | 109 | 04.05.2010 11:22:19 |
|