Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2012, 02:45:30
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Programul "Prima Casa"

Ce parere aveti despre Programul Prima Casa? Poate fi o optiune buna, avantajoasa, pentru o familie care doreste sa cumpere o locuinta? In mare stiu mai multe amanunte despre acest program: faptul ca se plateste creditul in 30 de ani, se da un avans de 5% din pretul casei+3 rate avans, poti aduce 3 coplatitori pentru a obtine un credit mai mare. Din cate stiu, pare a fi cea mai avantajoasa optiune pentru a-ti cumpara o casa, tinand cont ca nu vei avea niciodata o suma asa de mare sa iti iei o locuinta altfel. Voi ce credeti?

Am deschis acest topic deoarece stiu ca printre membrii forumului sunt si persoane in domeniu, care pot evidentia si parti mai putin avantajoase. Pretuiesc si apreciez raspunsul oricarui membru, de la raspunsuri avizate pana la pareri personale.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2012, 09:46:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa? Poate fi o optiune buna, avantajoasa, pentru o familie care doreste sa cumpere o locuinta? In mare stiu mai multe amanunte despre acest program: faptul ca se plateste creditul in 30 de ani, se da un avans de 5% din pretul casei+3 rate avans, poti aduce 3 coplatitori pentru a obtine un credit mai mare. Din cate stiu, pare a fi cea mai avantajoasa optiune pentru a-ti cumpara o casa, tinand cont ca nu vei avea niciodata o suma asa de mare sa iti iei o locuinta altfel. Voi ce credeti?

Am deschis acest topic deoarece stiu ca printre membrii forumului sunt si persoane in domeniu, care pot evidentia si parti mai putin avantajoase. Pretuiesc si apreciez raspunsul oricarui membru, de la raspunsuri avizate pana la pareri personale.
In conditiile in care majoritatea zdrobitoare a oamenilor nu vor avea niciodata suficieti bani pentru a-si cumpara cu fondurile proprii o casa, singura varianta ramane creditul. Si fata de un credit imobiliar ipotecar standard, Prima Casa are destule avandaje: dobanda care este mai mica, valoarea ratei fiind implicit mai mica va creste gradul de indatorare si se va putea obtine o suma mai mare, valoarea avansului solicitat este mai mica. De fapt avansul de doar 5% mi se pare cel mai mare avantaj. Una este daca iti iei un apartament de 60000 de euro si sa dai 12000 de euro, aprox 50 000 de lei si cu totul alta este sa dai 3000, aprox 14 000 de lei. In plus daca nu ai nici banii astia iti poti face un credit de nevoi personale. Si ar fi fost mai dificil sa te poti incadra la 50000 de lei decat la 14000 de lei. Acum, in functie de optiunea fiecaruia se poate lua atat un imobil nou, cat si unul vechi. La ambele sunt si avantaje si dezavantaje:
1. La imobilul vechi pretul este de obicei mai mic; poti vorbi cu proprietarul sa treci in contract o suma mai mare cu valoarea avansului, in cazul in care nu il ai, iar cand se aproba creditul el sa primeasca de ma banca exact suma pe care o solicita; daca nu ai bani pentru a-l mobila poti sa iti cauti unul deja mobilat. Dar exista si dezavantaje: e mai vechi, poate nu e renovat, poate nu iti place gresia, faianta...;poate nu are balcon; poate nu are loc de parcare; poate nu are proprietarul toate actele...
2. La imobilul nou: e nou; e utilat (de obicei) nu mai e nevoie sa bagi multi bani pentru a-l renova; tu iti alegi finisajele; majoritatea au balcon; stii ca totul e ok cu actele (nu prea sunt exceptii). Ca dezavantaje: preturile sunt mai mari; cele cu preturi acceptabile sunt (pentur Bucuresti) aproape la iesirea din oras; calitatea lor uneori e indoielnica; e mai greu sa rezolvi problema cu mobilatul si oricum nu poti sa o treci in antecontract, de avans nici nu poate fi vorba, trebuie sa ai banii; poate nu e terminat si mai ai de asteptat...

Nu fac reclama (nici nu am motive) si e un lucru care poate fi verificat de fiecare, cea mai buna oferta din punctul de vedere al costurilor este la BRD. Dar, pot fi alte probleme care tin de oameni. De aceea este bine sa aveti grija cand mergeti si sa alegeti un consilier ok cu care sa colaborati.
Vechi 05.08.2012, 01:31:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
2. La imobilul nou: e nou; e utilat (de obicei) nu mai e nevoie sa bagi multi bani pentru a-l renova; tu iti alegi finisajele; majoritatea au balcon; stii ca totul e ok cu actele (nu prea sunt exceptii). Ca dezavantaje: preturile sunt mai mari; cele cu preturi acceptabile sunt (pentur Bucuresti) aproape la iesirea din oras; calitatea lor uneori e indoielnica; e mai greu sa rezolvi problema cu mobilatul si oricum nu poti sa o treci in antecontract, de avans nici nu poate fi vorba, trebuie sa ai banii; poate nu e terminat si mai ai de asteptat...
Intr-adevar, nou nu inseamna neaparat bun, ca sa obtina profit se folosesc materiale de calitate indoielnica uneori iar asta se vede la unele capitole abia in timp (uzura sau la un cutremur - cum s-a intamplat la turci) la altele imediat ce ai vecini deasupra si ii auzi cum se plimba dintr-o camera in alta (cum imi zicea cineva).

Iar la unele sunt niste cheltuieli comune de ai dureri de cap, acum cativa ani cineva zicea de 100E/luna.

Un loc de parcare - vine de obicei si el contracost (suplimentar) la niste preturi de iti dau fiori.

Compartimentarea interioara iarasi poate sa lase de dorit un apartament de cca. 60mp are de obicei doar 2 camere cand in cele vechi au 3 la aceeasi suprafata.

Last edited by AlinB; 05.08.2012 at 02:02:45.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42
Programul pelerinajului "Calea Sfintilor" georgeval Stiri, actualitati, anunturi 1 25.10.2008 17:33:20