Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2024, 12:25:59
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Post Ortodoxie vs alte religii

Buna , incep prin a va povesti o discutie mai aprinsa pe care am avut o cu un prieten legat de religie. Eu ii spuneam de minunile ortodoxiei, focul haric, icoane izvoratoare de mir (nu crede nimic) in schimb ma credea cand ii spuneam de preoti cu har precum Parintele Cleopa care iti pot cunoaste gandurile sau viitorul deoarece zicea ca a intalnit astfel de persoane necrestine. diversi readiestezisti , ghicitori, samani etc.
In acel moment mi am adus aminte de confruntarea dintre Ilie si preotii lui Baal, cand Domnul a aratat ca este adevaratul Dumnezeu printr un semn ireplicabil de prorocii lui Baal.
Asadar ma gandesc ca daca i as scoate in evidenta faptul ca slujitorii cu har al lui Hristos pot face lucruri pe care acesti proroci mincinosi nu pot, l as convinge. Pana acum m a contracarat la orice , la citit gandurile spunea ca asta pot si hindusii, la clarviziune zicea ca pot si clarvazatorii necrestini. Poate ma ajutati voi cu un exemplu , ce ati vazut sau auzit, pe care un preot cu har l a facut iar un astfel de proroc mincinos nu ar putea.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2024, 13:24:45
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Nu-ți fie teama, îndrăznește, cere, bate la Ușă!
Insista cu credință, incredere și vei reusi sa-i dovedești tu prietenului tău prin acțiunile tale ca cererile se îndeplinesc. Nu-i nevoie de surse de povestiri din afara. Sfântul Ilie asa lucra! Este scris!
Vechi 24.12.2024, 20:35:55
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Religia: Ortodox
Implicit

Darul prezicerii și al previziuni, părerea mea, este un dar puternic de la Dumnezeu.

Sfantul Daniil Sihastrul fiind un exemplu de Sfânt care a avut acest dar de la Dumnezeu.

Sfantul Daniil Sihastrul a proorocit ca Ștefan Cel Mare va deveni domnitorul Moldovei în anul 1457, lucru care s-a și întâmplat.

Exista astfel de har ce dăinuie asupra multor preoți, oameni dedicați Duhului Sfânt.

Sfantul Arsenie Boca este la fel un exemplu, mai contemporan de har al prezicerii.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare