![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Maria la nunta traia, deci nu se poate face aceiasi comparatie. Nu cred ca se roaga sau nu, cineva care este in Cer cu D-zeu. Aici mai multe de discutat. Ocara nu este din partea cuiva care crede ca Maria este mama Domnului. Ocara este cand pune cineva inaintea Lui Isus pe altcineva ca mijlocitor, deoarece nu ar mai fi avut rost jertfa Lui Isus sau se intelege ca Isus nu ar avea puterea de a mijloci, salva, ierta,... si se minimalizeaza lucrarea Lui. Trad. Ortodoxa. ,,Psalmi 45:9 Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.,, Aici traducerea in original este: melek - imparatii, regi, bath - fetele, ficele, yâqâr - onoratele, excelentele, femeile pretioase din mijlocul femeilor, : yâmı̂yn - mana dreapta, latura dreapta nâtsab - loc, statie, pozitie shêgâl - regina kethem - minereu, cu mine de aur 'ôphir - este numele unei regiuni de aur si numele fiului lui Joktan. Trad. Cornilescu. ,,Psa 45:9 Printre prea iubitele tale sînt fete de împărați; împărăteasa, mireasa ta, stă la dreapta ta, împodobită cu aur de Ofir.,, Ar fi: ,,fiice de regi sunt printre femeile de onoare; la mana dreapta sta regina in aur de Ofir.,, In Noul Test. biserica este imparateasa, mireasa si Isus imparatul, mirele de unde este si obiceiul cununiei. Tot asa cand citesc mai departe, poate fi despre Maria, fara a crede ca este necinste daca indeamna la a uita, a pierde de casa parinteasca, a tatalui. ,,Psa 45:10 Ascultă fiică și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui (tatalui) tău,,, Citat:
Geony, daca scrie ,,1 Tim 2:5 Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus,, pot intelege doar un lucru, tu Geony intelegi ce vrei. De aceia scrie ,,orice ce veti cere in Numele Meu veti primi,, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Enormitatea aceasta posteaz-o te rog la topicul "Diferențe între versiunile Scripturii", să nu fim offtopic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
As dori sa stiu, daca as fi NP, as avea voie sa:
1. citesc rugaciuni din cartile de rugaciuni ortodoxe, si nu singura ci la adunare, sa ne rugam cu totii din textele acelea atat de profunde si adevarate, care ne fac sa ne constientizam propria pacatosenie si sa cerem iertare lui Dumnezeu pentru pacate? Daca nu, de ce? 2. ma spovedesc unui duhovnic ortodox si sa am legatura cu cultul ortodox, pentru infrumusetarea sufletului meu? 3. sa cant cantari de lauda sau de slava lui Dumnezeu si Iisus Hristos, bineinteles, ortodoxe, ba chiar, sa le cantam cu totii la adunare, ca doar is frumoase si nu au cum supara pe Dumnezeu? 4. sa ma inchin in Numele Tatalui, Al Fiului si al Sfantului Duh, cu semnul crucii?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu poate nimeni sa o puna pe Maica Domnului inaintea Domnului, pt ca nu ea va judeca... nu poti sa te gandesti la MD evitandu-L pe Iisus. Jertfa de pe cruce este pt impacarea omului cu D-zeu...nu pt iertarea pacatului facut in fiecare minut si secunda. Aici avem pocainta si spovedania sincera. Iisus a MIJLOCIT prin Jertfa, salveaza si iarta prin pocainta si marturisirea pacatului facut in aceasta viata pamantesca. ...voi NP invatati ca Jertfa lui Iisus este suficienta pt mantuire. NU! Prin Jertfa am devenit liberi, am scapat de moarte, am devenit fiii Imparatiei. Dar toate acestea ni le putem insusi la sfarsitul vietii pamantesti si numai atunci cand am FACUT VOIA LUI. Prin afirmatia ta cu privire la Jertfa lui Iisus se da de inteles ca toti oamenii se vor mantui. Pavel vorbea de "cununa nevestejita a maririi" care se da celor ce "au luptat lupta cea buna"...cununa este mantuirea, lupta cea buna este lupta impotriva pacatului....deci spusele lui Pavel ar contrazice Cuvintele lui Iisus pe care le-ai inteles tu intr-un anumit fel. Citat:
Ce este greu de inteles ca MIJLOCIRE este egal IMPACARE. Romano-catolicii vorbesc despre Imaculata conceptie a Maicii Domnului, afirmand ca Maica Domnului s-a nascut fara pacat stramosesc. Daca ar fi fost adevarat, ca ea sa se nasca fara pacat, nu ar mai fi fost nevoie de intruparea si Jertfa lui Iisus. Dar pentru ca nu s-a nascut in lumea asta un om fara pacat care sa ne poata impaca si mijloci pt noi in fata lui D-zeu, a fost nevoie de intruparea lui Iisus. El s-a facut Om adevarat, afara de pacat, putand astfel sa stabilizeze legatura dintre om si D-zeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu tine cred ca am mai discutat pe marginea acestui subiect - Cinstirea Maicii Domnului. Nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema mai consta in faptul ca rugaciunile si cantarile ortodoxe nu sunt pietiste adica nu trezesc acel sentiment de emotie superficiala pe care multi il confunda cu emotia duhovniceasca, mai ales penticostalii
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 02:44:25 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 10:01:17 |
O intrebare pentru neoprotestanti si nu numai. | gabriel 30 | Generalitati | 34 | 23.06.2010 16:35:35 |
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 21.02.2010 16:06:08 |
|