![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Tot am auzit zvonuri. Am crezut ca e ceva gogoase de mass-media...dar se pare ca e adevarat.
http://www.pressalert.ro/2014/09/acu...a-indeplinesti Fara ocolite, biserica (cu "b" mic!), adica reprezentatii ei, practic au ajuns sa faca camatarie. Sincer, sunt dezamagit. :) Totusi imi vine in minte un pasaj din "Jurnalul fericirii" al lui N. Steinhardt: "Mai toti ati parasit ortodoxia pentru motivul ca "popa din sat era betiv" sau "era curvar" sau "facea politica" sau "era lumet...". Ca si cum valabilitatea invataturii lui Hristos ar fi la cheremul ticalosiei cutarui popa din cutare comuna."
|
||||
|
||||
![]()
Din câte am înțeles, este o modalitate de într-ajutorare, tip CAR, cu o dobândă mică, atât cât să acopere inflația. Nu este vorba de cămătărie.
|
|
|||
|
|||
![]()
E si veche stirea, da e buna de aruncat oricand.
http://acvila30.ro/activenews-ro-bis...re-institutie/ |
|
||||
|
||||
![]()
Este o noutate importantă, totuși: de anul acesta vor putea lua împrumuturi/contribui și enoriașii, nu doar personalul angajat al Bisericii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar alegi să înțelegi cuvântul sucit precum vrei tu, iar nu cum ți l-a zis creștinul Steinhardt. Nu-i mai necinsti memoria, că-i păcat, omule... |
|
|||
|
|||
![]()
Si daca e 0.0001% dobanda tot nu e ok. Hai sa nu fim naivi intentionat si astfel sa devenim idioti.
Daca ar vrea sa intradevar sa ajute nu ar pune deloc dobanda. Si asa are multe "pete negre" in ultima vreme BOR. Au dat apa la moara cu toata chestia asta. Unde-s, Doamne, inteleptii Tai?!
|
|||
|
|||
![]()
Ești nemulțumit? Fii tu unul din înțelepții pe care îi dorești.
Last edited by ovidiu b.; 20.09.2014 at 00:07:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
CAR - Casa de ajutor reciproc este o instituție financiară nebancară, fără scop patrimonial , organizată în vederea sprijinirii și întrajutorării financiare a membrilor asociați. Fara scop patrimonial = non profit. Deci NU este camatarie... Acea "dobanda" este folosita pentru plata chiriei sediului si pentru plata salariilor angajatilor. |
|
||||
|
||||
![]()
Ăia trebuie să muncește pro bono. Clar?
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar fi facut bingo cum e pe la altii eram toti multumiti.
Macar o linie sa prindem din cand in cand. ![]() |
|