Citat:
În prealabil postat de Moroco
Confund ipostasul cu firea? Pai nu tu-l confundasi si ai sustinut ca Iisus e Fiul ipostas neschimbabil in ciuda faptului ca are si fire umana?
|
Nu l-am confudat, ti-am spus dogma ortodoxa stabilita in al IV-lea Sinod Ecumenic de Sfintii Parinti. Ti-am aratat clar ca spune
neschimbat.
Citat:
Imi explici dumneata? Si io care credeam ca e o discutie, un dialog, cand colo era vorba de cineva care-mi dadea lectii. Mersi, dar Invatatorul nostru e Domnul Iisus Hristos-Cuvantul si nicidecum un anume Rappy de pe forum.
|
Foarte bine atunci, deci nu mai e nimic de discutat pe tema asta.
Citat:
Doamne fereste sa mint, pai nu ai zis exact asta
|
Macar recunosti ca n-ai spus adevarul: n-am zis ce mi-ai imputat tu.
Citat:
Ti se pare ca a afirma care este scopul suprem al oricarei fapturi ce cauta pe Dumnezeu ca ascultand si crezand si smerindu-se sa ajunga sa fie candva ca Dumnezeu este o prostie?
|
Ce spui tu, da, e o prostie! De cate ori sa-ti zic? Scopul este indumnezeirea
prin energiile Dumnezeiesti, dar tu vorbesti de
esenta Dumnezeiasca care nu este accesibila omului in niciun chip. Dar tu n-ai nevoie de explicatii, asa ca ce ma tot intrebi?
Citat:
NU io am inceput polemica ci dumneata si cu MineaPeter
|
Da, noi te-am corectat ca ce-ai spus tu nu este conform dogmei ortodoxe. Care-i problema? Ai "ortodox" la religie pe profil deci cine-o citi s-o fi asteptand sa auda lucruri ortodoxe de la tine. Drept urmare, cand gresesti, lumea te corecteaza. Ca tu nu inveti, nu asculti, nu auzi, e treaba ta. Macar pentru cine o citi trebuie spus ca ce spui tu nu este ortodox.
Citat:
Si daca as spera la purcederea Duhului si din mine ca din Tatal ca scop suprem maxim oare as gresi?
|
Da! Tu speri la ce nu ti-e dat sa speri. Esti creatura nu creator. Esti fiinitial diferit. Ai multe probleme grave de dogma, ce spui tu e mai aproape de hinduism, budism, si alte erezii.