|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
In acelasi duh, cuvantul Mantuitorului "La voi, si perii capului vostru sunt numarati", cred ca ar putea fi interpretat si ca Dumnezeu cunoaste de mai inainte gandurile noastre. Toate acestea nu-i sunt straine.
|
|
||||
|
||||
Imbracamintea, tunderea ... sunt chemari spre impartasirea de o alta viata. Nu trebuie sa le privim in mod simbolic, ci real. Sfantul Ioan Gura de Aur ne spune ca cel ce doreste sa se impartaseasca de slava lui Hristos, trebuie sa-i impartaseasca si viata. Spre acest lucru cheama tunderea. E o taiere spre cresterea in Hristos si cu Hristos.
|
|
||||
|
||||
Am auzit ca si preotii ar trebui sa poarte parul netuns, ca si barba. Asa era in vechime.
Nu am intalnit insa nici o mentiune patristica sau canonica. Daca stie cineva o asemenea marturie, m'as bucura sa o aflu si eu.
|
||||
|
||||
corect. Altfel ar fi un Dumnezeu limitat, ceea ce nu este cazul. Doamne ajuta!
|
Tags |
calugarie, monah, monahism |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imbracamintea noastra si a copiilor | antoniap | Generalitati | 45 | 16.06.2012 01:05:28 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 15:30:20 |
Stefan cel Mare si Sfant in rasa monahala? | costel | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 02.07.2010 16:23:24 |
viata monahala | irinarel | Generalitati | 11 | 20.03.2008 17:35:25 |
Tunderea in monahism | NiCcoleta | Calugarul | 13 | 11.03.2008 19:29:16 |
|