|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Pentru că, în timp ce impulsurile neurale sunt materiale, mintea, ideea, comportamentul - nu pot fi considerate materiale, ci doar având și un substrat material. Dacă reducem procesele mentale la chimismul lor fiziologic, înseamnă că avem noi o înțelegere materialistă și reducționistă asupra lumii.
Pentru Demetrius: Iată o listă cuprinzătoare cu trimiteri la locuri din Biblie care fac referire la diavol sub diferitele sale denumiri. Dacă ai răgaz să le parcurgi, spune-mi apoi dacă îți confirmă sau infirmă părerea că satana este o ființă cu personalitate proprie, ori doar un comportament uman: https://www.dervent.ro/s/b/index-C.p...AN-CONC-DIAVOL
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
Citat:
Din acest punct de vedere este foarte normal să arunce vina oriunde altundeva, numai la ei nu. De aceea a fost "inventat" diavolul. Eva a fost creată din coasta lui Adam, astfel că (simbolic) Eva este trupul lui Adam, iar Adam este ispitit de o atracție (instinctuală) pe care o simte în trupul său (ca unduirea unui șarpe-comentez eu); cu toate astea nu el e de vină și aruncă vina pe Eva, pe trupul său.(continuare) Citat:
Citat:
Răul este inerent naturii umane corupte, pentru că niciun alt fel de rău nu există în lume, decât răul produs de om. Aici includ bineînțeles orice ființă rațională conștientă de sine(de pildă extraterestră). Adam și Eva au fost primii oameni care au primit de la Dumnezeu chemare/poruncă(cum vrei să-i spui). Dacă-i zicem chemare, atunci Dumnezeu i-a chemat nominal să postească, iar dacă-i zicem poruncă, atunci porunca era să nu mai mănânce/guste (tot post) din pomul cel din mijloc, însă pomul cel din mijloc, care are ”rădăcini” și poate da rod în fiecare lună, este uterul femeii: 2. Și în mijlocul pieței din cetate, de o parte și de alta a râului, crește pomul vieții, făcând rod de douăsprezece ori pe an, în fiecare lună dându-și rodul; și frunzele pomului sunt spre tămăduirea neamurilor.(Apoc22,2) Înainte de a primi porunca ei trăiau fericiți fără restricții, însă porunca a transformat viața/fericirea lor în chin și păcat. 7. Ce vom zice deci? Au doară Legea este păcat? Nicidecum. Dar eu n-am cunoscut păcatul, decât prin Lege. Căci n-aș fi știut pofta, dacă Legea n-ar fi zis: Să nu poftești! 8. Dar păcatul, luând pricină prin poruncă, a lucrat în mine tot felul de pofte. Căci fără lege, păcatul era mort. 9. Iar eu cândva trăiam fără lege, dar după ce a venit porunca, păcatul a prins viață;(Rom7,7-9) Citat:
Înclinarea spre rău omul a făcut-o la alegere, dar nu în deplină libertate, vezi aici cum: https://www.crestinortodox.ro/forum/...iberul+arbitru Sursa răului în creație este prioritatea interesului material, iar la interes material se înscrie tot ce aduce atingere Duhului Sfânt. Dacă vorbim despre mândrie, este un interes lumesc, deci tot material.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 29.03.2024 at 02:37:08. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ca sa exemplific din Scriptura, aduc in discutie hotararea luata de Iisus de a Se rastigni pentru a-Si implini misiunea, decat de a-Si salva trupul(EGO-ul):
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 29.03.2024 at 04:28:58. |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Și slujbele, catehezele, rugăciunile se desfășoară cu impulsuri neuronale, cu limba, cu buzele, deci cu materia și nu-s materiale, sunt spirituale. Mă tem că te-ai transformat în Gică-Contra. Citat:
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 30.03.2024 at 05:35:04. |
|
|||
|
|||
@cozia
Te rog să transferi la topicul original ce vrei să întrebi, iar aici să reformulezi.
|
||||
|
||||
Acum zici că-i duh, mai devreme spuneai că e un comportament uman și că nu are existență în sine. Văd că habar n-ai în ce crezi, la fel ca toți ocultiștii.
|
||||
|
||||
Post dublu să sar peste postul #666. Doamne ajută!