|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Folosirea calendarului Iulian
Din cate am inteles eu, Rusia este de religie ortodoxa asa-zisa "pe stil vechi"? adica cea care foloseste calendarul Iulian? Asa si Muntele Athos? Stie cineva sa raspunda exact??
Multumiri anticipate |
|
|||
|
|||
Da, Rusia, Mt. Athos, Serbia si Ierusalimul folosesc calendarul Iulian.
In afara de asta, in fiecare tara cu calendarul nou (Romania, Bulgaria, Grecia), exista si miscari de rezistenta, ortodocsi care inca tin calendarul vechi. Dupa cum spun Parintii, schimbarea calendarului a fost o mare greseala, ar fi trebuit sa ramanem toti pe calendarul vechi. |
|
|||
|
|||
Eu zic ca ar fi trebuit mai bine sa avem calendarul gregorian toti si ortodocsii si catolicii.E ciudat cum catolicii sarbatoresc Invierea si Nasterea intr-o data iar ortodocsii in alta data(anul asta au cazut in aceeasi data dar ma refer la ceilanti ani)
|
|
|||
|
|||
Of, of, iar începeți cu calendarul....
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Constantin Iulian | VladCat | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 01.10.2012 22:18:36 |
Folosirea limbajului | costel | Generalitati | 3 | 02.06.2011 22:40:57 |
Istoria trecerii de la calendarul niceo-iulian la calendarul iulian indreptat | ioannistor | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 20.11.2010 02:17:10 |
|