![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da, si eu spun ca e dureros ca nu s-a postat.
E si la mine o tristete. Sunt locuri pe care le treceam de fiecare data prin fuga, zburdam. Acum pasesc incet. Sunt persoane cu care petreceam in joc toata ziua, ba chiar si o parte din noapte (pana ce parintii veneau dupa noi din ingrijorare - ce s-o fi intamplat de nu au venit acasa?), acum daca ma mai salut cu ei. Jocurile mele sunt uitate. Uneori citesc cartile pe care le citeam cand eram copil, insa, acum imi vorbesc altfel. A imbatranit copilul din mine. Iau de mana copii si ii invit la joc. Dar ei nu vad in mine un copil. Incerc sa-mi fac o jucarie folosindu-ma de un cutit si de un lemn. Observ ca imi iese foarte bine si fara sa ma tai. E semn ca nu-i de mine. Imi mai doresc o zi de copil. Vreau sa mai vin acasa murdar de la joc. A venit uitarea. Off, imbatranesc in batran si nu in copil. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi e de noptile de revelion cand jucam cu fratii poker, wist si rent(viata mea) iar eu plangeam de parca se sfarsea pamantul pt ca pierdeam,
imi e dor ca ei sa rada de mine, imi e dor sa ma enervez ca atunci, imi e dor de masa din care ma infruntam pana nu ma mai puteam misca din cauza burtii, imi e dor de mama si de tata si de caldura sobei, si mai imi e dor de patura albastra pe care stateam sub masa de craciun. ![]() imi e dor de prietenul meu cel mai bun cu care ma jucam toate, de campionatele de belminton, tenis de picior si meciuri de fotbal cu fetele, mie dor de clipa cand am cazut in namol la fotbal (stiam de atunci ca am s-o tin minte toate viata) si de multe alte lucruri. |
|
||||
|
||||
![]()
Salutare! Eu am crescut la sat, deci am avut o mare libertate de "miscare" ca sa zic asa. Imi aduc aminte cu placere de toamnele cand mergeam cu bunicii sa strangem recoltele de pe camp, soarele ne incalzea jucaus, cartofii miroseau a crud,din drumul de tara ieseau aburi cand il incalzea soarele, mirosea a tarana uda, strugurii isi imprastiau aromele afara din curtile oamenilor, cojile de nuci umpleau drumul care iesea din sat spre ogoare, padurea isi schimba haina, era ceva sublim; mirosea a toamna, a aer curat si racoros. Desi mai merg la camp,desi se mai vad si azi cele relatate, pot doar sa imi amintesc ce placere ma cuprindea odinioara;rareori ma mai trece cate un fior cand imi amintesc. Apoi venea iarna, cu zapada multa, se apropiau sarbatorile, venea Nasterea Domnului, Craciunul, Mos Craciun, care imi aducea multe daruri ca eram o fetita cuminte
![]() stiti cum se zice,"nu stii ce pierzi pana nu mai ai". Acum as mai vrea sa fiu o data copil, sa ma mai bucur o data de toate astea. Sa mai simt bucuria sarbatorilor si bucuria din sufletul unui copil. Privesc in urma si ma icearca un mic regret. o lacrima se formeaza in coltul ochilor. Da, recunosc, mi-e dor sa mai fiu o data copil, sa nu mai am atatea griji si necazuri pe cap, sa ma bucur de viata. Imi e dor de copilaria mea frumoasa, de prietenii mei, de activitatile intreprinse atunci, imi e dor de cartile lui Sadoveanu care mi-au marcat copilaria cu povestile lor frumoase si de basmele romanesti si de legendele despre eroi si domnitori. imi e dor de orele de scoala cand imi terminam exercitile si ascultam la domnul invatator cum povestea celor dintr-a IV adespre vitejia lui Decebal, al lui Mihai, Stefan, Brancoveanu, despre metoda inedita a lui Tepes de a pedepsi. Toate acestea s-au dus, nui se mai intorc, a ramas doar amintirea lor. Totusi regret faptul ca atunci cand eram mica imi doream sa "fiu mare", sa am responsabilitati. Totusi , copilul din mine nu a murit de tot: inca imi mai place sa ma joc cu animalele, inca ma fascineaza povestirile istorice si inca ma mai uit la DESENE ANIMATE.
|
|||
|
|||
![]()
...In copilarie eram foarte activa,dar si extrem de sensibila.apartinand unei familii numeroase,nu pot spune ca am avut o copilarie fara griji,insa pot spune ca am avut O COPILARIE!
Viata mea era scoala,acolo ma simteam cel mai bine,in vacante imi pregateam cele necesare cu o luna de zile inainte,numai la inceputul scolii ma gandeam.Eram extrem de atasata de profesori. Dar ma si jucam foarte mult afara,cu copii,alergam de nu mai stiam de mine.Nu am fost niciodata indrazneata,aproape orice imi provoca emotii.La scoala participam la tot ce putea fi posibil pentru varsta si statutul meu. Eu am inca 6 frati(surori) si ne jucam destul de mult impreuna,dar mancam si bataie...poate ca mai mult.Aveam responsabilitati inca de la 8 ani. Imi amintesc cu mare drag despre venirea Craciunului in copilarie,adoram sa vad luminitele multicolore de la geamurile caselor si,cu toate neajunsurile pe care le aveam,acesta venea si la noi,totusi(de multe ori,sora mea cea mare era "intermediarul" Mosului).Adoram un joc ce costa 6 lei si 10 bani,se numea "loto 6"(parca).Era singurul lucru ce mi-l doream de craciun.Ne jucam foarte des "sus-jos",sau "nu te supara frate".Adoram sa ma joc de-a vanzatoarea,sa cantaresc si sa calculez,dar si de-a "casa mea". Mi-as fi dorit extrem de mult sa merg si eu intr-o tabara impreuna cu colegii de scoala,sau sa primesc un training complet si nou,pentru sport...dar nu a fost posibil niciodata asa ceva,nu in copilarie.Nu intelegeam cum,unii colegi nu invatau aproape de loc,in conditiile in care aveau de toate. Imi mai amintesc cu mare drag,cum ne lua cate o vecina sau o cunostinta de-a mamei,ne lua la plimbare,ne gatea foarte frumos si ne ducea in parcul de distractii sau pe la prietene si ne dadeau dulciuri,ne apreciau pentru disciplina. .Am fost intotdeauna independenta,de cand ma stiu,si aceasta datorita dezechilibrului din relatia parintilor,nu ca am fi pretins noi asa ceva. Mama ne punea sa postim ultima saptamana din postul mare,pentru a merge la Impartasit,insa uneori ne furisam sambata si ciuguleam din mancarurile bune pregatite pentru Sf.Pasti,dar tot mergeam la sf.Impartasanie,fiindca nu intelegeam semnificatia pe deplin. Foarte multe amintiri din copilarie nu am,si chiar daca,judecand acum,stiu ca am intampinat atunci si momente traumatizante,eu cred ca am avut o copilarie frumoasa si m-am bucurat pe cat posibil de aceasta. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Timpul , un element important al vietii noastre, o investitie pretioasa | cristiboss56 | Pocainta | 40 | 08.06.2017 21:01:49 |
Problema din copilarie | Mircea977 | Intrebari utilizatori | 6 | 13.06.2011 20:22:27 |
Vedenie din copilarie | traianm | Intamplari adevarate | 4 | 20.04.2009 23:44:26 |
S-a stins o floare... | enculescu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 12.01.2008 22:22:49 |
|