Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2022, 07:46:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Chiar n-ai vazut?
Monahul ala se pare ca nu stia legenda olimpica pe care ne-a spus-o un profesor de liceu
Interesantă legendă dar nu mai e de actualitate, la box și alte sporturi de lupte nici nu te pune să te antrenezi dezechilibrat cu unul mai puternic sau de altă categorie, poți să dai doar la sac mult timp, nu te aruncă așa și ai mânuși tocmai pt că primii boxeri din istorie se răneau rău fără.

Eu am văzut că îți zice clar instructorul că te dă afară dacă folosești aiurea forța în afara sălii de lupte, tocmai că devii conștient ce forță ai la sport și nu-ți pui mintea cu un amărât sau o femeie care are 50 de kg și e cât o pană.

Minim 50% din sporturi sunt de contact și fotbalul e, se rănesc rău și degeaba Chivu a avut pirmaida nazală ruptă de 2 ori în Italia de la coate date în față, sport de contact e și rugby doar înotul, tenisul, scrima, gimnastica, ciclismul nu ar fi, dar uite polo e și el un sport de contact.
Și cele care nu sunt de contact oricum te macină fizic și mental dacă le faci intensiv, dar câștigi rezistență.

Citat:
Poate sportul de intretinere fiziologica, joging, inot, nu sala, body-building, fitze...
Păi și la box, kick box faci sparring ușor nu te aruncă aiurea că știe instructorul, plus că mai înveți ceva, dacă încasezi nu începi să plângi înveți să duci viața cu greutățile ei.

La sală sunt oameni care aleargă, fac ciclism, dau la aparate de tip vâslit, unele au bazin sala e bună și pt un om care se simte slăbit să aibă puțin tonus.

Unii poate își permit doar la sală să meargă, nu pot să alerge pe străzi că își rup ligamentele în denivelări și alte spații pt sport nu prea mai sunt s-au construit malluri sau ansamble rezidențiale.

Citat:
14. Ci îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte.(Rom13,14)
Eu înțeleg sportul mai mult pt minte decât pt corp ca să ai o descărcare de la stresul de peste zi.
Vechi 14.09.2022, 11:41:11
ALARIC ALARIC is offline
Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Ai dreptate, e foarte important sa ai pace,liniște, echilibru,calm.
Adevarata pace vine de la Hristos: "Pacea mea dau vouă,nu cum da lumea."
Deci pacea lumii e una care nu durează, înșelatoare, vicleana.

La fel si in materie de credință. La orice pe lumea asta,poți face compromisuri de dragul păcii.
Dar nu când e vorba de credință.

Decât o pace mincinoasă, mai bine un război pentru Adevăr.
Spune Domnul:"Nu am venit sa aduc pace,ci sabie" anticipând luptele între drept-credinciosi și eretici,păgâni.

Spune Părintele Arsenie Papacioc: la orice lași de la tine,căci pacea e de 4 ori mai mare ca dreptatea, dar când vine vorba de Adevăr fă-te sabie. A nu se înțelege greșit. Sabie,în sensul de război în cuvânt.
Am scris aici in contextul acestui topic, presupun ca atunci cand ne certam cu parintii, cu fratii, cu copiii, cu vecinii, cu sotiile, cu vre-un derbedeu intr-un parc etc... nu o facem in cadrul unui razboi pentru Adevar. De obicei o facem pentru nimicuri. E bine sa evitam asemenea situatii. E bine sa fim intelepti. Un om intelept influenteaza pe cei din jurul sau in bine.
Multi gresesc (dupa parerea mea) justificand agresivitatea cu citate din biblie legate de actiuni ale Domnului. Pai daca Dumnezeu a pedepsit pe pagani asta nu inseamna ca si eu pot sa fac asta. Acolo e altceva. Domnul Isus ne spune foarte clar ca oricine doar daca isi uraste fratele e asemenea unui criminal. Problema mea e daca cineva imi face vre-un rau e cum sa fac sa nu-l urasc. E foarte greu. Asta ca trebuie sa ma bat cu el ca sa-i arat ca nu mi-e frica e o prostie. Asta chiar e de evitat. Dumnezeu il iubeste si pe el la fel de mult ca pe mine. E bine sa ne rugam sa nu ajungem niciodata in situatia asta. Nu sa ne antrenam la sala pentru asa ceva. Ma gandesc acum ce i-a sfatuit Domnul Isus pe Sf. Apostoli, sa fie intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2022, 13:58:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Am scris aici in contextul acestui topic, presupun ca atunci cand ne certam cu parintii, cu fratii, cu copiii, cu vecinii, cu sotiile, cu vre-un derbedeu intr-un parc etc... nu o facem in cadrul unui razboi pentru Adevar. De obicei o facem pentru nimicuri. E bine sa evitam asemenea situatii. E bine sa fim intelepti.
În școala primară am văzut mult bullying, dacă nimerești la un liceu slab și acolo se prelungește, unii își pregătesc odraslele să nu aibă profil de victimă cam asta e treaba, măcar să descurajeze.

Last edited by Iorest; 14.09.2022 at 17:28:48.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2022, 14:19:45
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Am scris aici in contextul acestui topic, presupun ca atunci cand ne certam cu parintii, cu fratii, cu copiii, cu vecinii, cu sotiile, cu vre-un derbedeu intr-un parc etc... nu o facem in cadrul unui razboi pentru Adevar. De obicei o facem pentru nimicuri. E bine sa evitam asemenea situatii. E bine sa fim intelepti. Un om intelept influenteaza pe cei din jurul sau in bine.
Multi gresesc (dupa parerea mea) justificand agresivitatea cu citate din biblie legate de actiuni ale Domnului. Pai daca Dumnezeu a pedepsit pe pagani asta nu inseamna ca si eu pot sa fac asta. Acolo e altceva. Domnul Isus ne spune foarte clar ca oricine doar daca isi uraste fratele e asemenea unui criminal. Problema mea e daca cineva imi face vre-un rau e cum sa fac sa nu-l urasc. E foarte greu. Asta ca trebuie sa ma bat cu el ca sa-i arat ca nu mi-e frica e o prostie. Asta chiar e de evitat. Dumnezeu il iubeste si pe el la fel de mult ca pe mine. E bine sa ne rugam sa nu ajungem niciodata in situatia asta. Nu sa ne antrenam la sala pentru asa ceva. Ma gandesc acum ce i-a sfatuit Domnul Isus pe Sf. Apostoli, sa fie intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii.
Te întreb direct,pe tine.
Mergi cu copilul tău la cumpărături. Un derbedeu vine și îți lovește copilul pe stradă.
Ce faci?

Presupunem ca te-ai rugat înainte sa nu ai parte de asa ceva, dar totuși se întâmplă.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2022, 17:32:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mergi cu copilul tău la cumpărături. Un derbedeu vine și îți lovește copilul pe stradă.
Ce faci?

Presupunem ca te-ai rugat înainte sa nu ai parte de asa ceva, dar totuși se întâmplă.
E grea situație, de obicei bullyingul e la locul de joacă, în școală, etc, dacă e antrenat și are prezență de spirit probabil că va descuraja pt că nu are profil de victimă.

Deci cel mai bine e să eviți, să descurajezi prin faptul că nu stai cu privirea în pământ, a treia fază să nu aplici forță disproporționată și să nu fie mai multă decât strict cât să oprească agresiunea.

În clasele I-VIII e cea mai mare problemă cu aceste situații din cauza imaturității și negândirii, iar în liceele slabe se prelungește.
Vechi 15.09.2022, 11:14:52
ALARIC ALARIC is offline
Member

Implicit

Citat:
Ce faci?

Nu stiu ce sa-ti raspund, nu mi s-a intamplat asa ceva, ma gandesc ca trebuie sa fie un motiv ,de ce sa-ti loveasca cineva copilul, e de competenta autoritatilor, omul ala trebuie internat undeva. E clar ca nu stie ce face. Trebuie imobilizat si sunat la 112. Daca e copil discuti cu el, il certi, eventual cu parintii daca sunt de fata. Nu trebuie sa pui la suflet. Inca nu traim vremuri atat de tulburi sa-ti fie frica sa iesi afara.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2022, 11:30:19
ALARIC ALARIC is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
În școala primară am văzut mult bullying, dacă nimerești la un liceu slab și acolo se prelungește, unii își pregătesc odraslele să nu aibă profil de victimă cam asta e treaba, măcar să descurajeze.
Da, asa sunt copiii, unii mai educati altii mai putin. Toti am trecut prin scoala si cam asa e. Cand te maturizezi iti dai seama ca e o prostie. Azi te bati cu vre-un coleg, maine poate iti e cel mai bun prieten.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2022, 12:11:21
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
Ce faci?

Domnule, de ce deviezi de la subiect? (”Cum as putea sa nu divortez?”)

Asta-i alta intrebare zapacitoare. Dar sa nu zici ca evit.

Io as incerca sa-mi convina situatia.

M-as uita la cel care loveste si la copilul meu care incaseaza lovitura si mi-ar conveni situatia. Mi-as zice ca pe mine ma loveste, pe drept, ca-s pacatos si l-as trimite pe copil sa mai incaseze o lovitura pentru mine.

Ce zici?
MoroncEkU înVaț lepădeLUMEjuglu(fivrEhoț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUParven=pripISexpUngi+cârâmErit-logivina-stiEsinerEUtU-lăudbasculaș-trădățol-scobârfEU-distrugiTUtEu-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-feciUkUxklacUju-ghinorokkciospădosdă-teresUșefhUț-fantezis-progrexit=victiviclUadicdol sputolenteiASIAgrozînșelumi picUpic n facinatia gogoșerporksdecaine satE plâplaci sascapi d Tata-ch salefaci tlaba muldara poftarmorE-pliktisU c@ droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici Cuvânteul si FataTa
Reply With Quote
Vechi 18.09.2022, 08:38:01
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit Concluzia finala

Poate experienta mea le va fi de folos și altora.
E trăită pe pielea mea,ceea ce concluzionez o fac după 7 ani de zile de chin,suferință, de iad.Nu mai am nervii buni,ci zduncinați.
Nu contează detaliile ci ideea. Fosta soacra m-a provocat. I-am spus sa nu se mai bage în relația noastră. A continuat și a continuat și a continuat. De față cu copilul care a văzut cearta.
Apoi a venit fost soție și ca întotdeauna i-a luat apărarea maica-sii. I-am dat ultimatum: ori relația noastră și copilul,ori maica-ta. Ori îți iei bagajele și copilul și te muți la mine ori gata cu aceasta asa zisa relație.
A ales,ca întotdeauna pe maica-sa și sa locuiască tot cu maica-sa.
Discuțiile au degenerat urât și a fost martor și copilul,deci alte traume în plus pentru el.

În concluzie, poate ajuta și pe alții:
Nu este în regulă sa stai intr-o relație toxică pentru toată lumea, chiar atunci când e vorba de un copil hiper-sensibil, care suferă. A sta în acea relație, pe lângă suferința ta îl face și pe el sa sufere. Experiența asta sa fie de învățătura și altora. Doamne ajuta!

Atenție! Ceea ce am scris îmi asum în veșnicie și la Judecata de Apoi!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2022, 15:46:56
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate experienta mea le va fi de folos și altora.
Pe mine m-ai inspirat, să nu-ți pară rău că ne-ai împărtășit.

Citat:
E trăită pe pielea mea,ceea ce concluzionez o fac după 7 ani de zile de chin,suferință, de iad.Nu mai am nervii buni,ci zduncinați.
Păcat că a durat 7 ani, adică în 7 ani aveai șansa să dai de altă femeie și poate era mai bine nu avea acea structură psihică și erai și tu mulțumit de viață.

Citat:
Nu contează detaliile ci ideea. Fosta soacra m-a provocat. I-am spus sa nu se mai bage în relația noastră. A continuat și a continuat și a continuat. De față cu copilul care a văzut cearta.
Soacrele nu trebuie să se bage, au păcatul distrugerii căsătoriei, va merge cu acest păcat după ea, „ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă”.

Citat:
Apoi a venit fosta soție și ca întotdeauna i-a luat apărarea maica-sii. I-am dat ultimatum: ori relația noastră și copilul,ori maica-ta. Ori îți iei bagajele și copilul și te muți la mine ori gata cu aceasta asa zisa relație.
A ales,ca întotdeauna pe maica-sa și sa locuiască tot cu maica-sa.
Mda și pentru ea a scris Delia ia rămâi cu mă-ta: https://www.youtube.com/watch?v=JNhiy0sTl5M

Mi-e clară treaba o femeie trebuie să fie suficient de matură cât să plece de lângă maică-sa, altfel ghinion, dacă la peste 30 de ani te mai influențează mama, deși soțul ține casa și aduce bani înseamnă că n-a fost pentru tine.

Păcat că ți-a distrus 7 ani din viață care nu se mai întorc, te-a blocat și pe tine din evoluție cu această nehotărâre și plimbăreală.

Parcă ai fi stat la închisoare 7 ani și până ai ieșit în libertate s-a schimbat tot în jurul tău, fetele cu care vorbeai din liceu și facultate s-au dus și ele la casa lor și tu ai rămas și fără soție și fără nimic.

Părerea mea e că singura greșeală pe care ai făcut-o e că nu te-ai orientat tu mai mult înainte să te căsătorești cu ea, să ieși cu mai multe fete, poate ți-ai fi dat seama ce e neînregulă cu ea prin comparație, nu trebuia să lași să te aleagă numai mama ei și ea, ci să fi fost și de la tine un efort.

Să nu mai pleci niciodată cu ideea în viață că „nu merit nimic bun”, că atunci iei ce pică sau se nimerește și atragi astfel de eșecuri, să ai setarea mentală că meriți ce e mai bun și depui efort zilnic și constant pentru asta.

Trebuia să ți se aprindă senzorii când a venit maică-sa să-ți ceară nr de tel și să ți-o prezinte, adică ce ea ca femeie adult îi trebuie intrare specială, aici puteai să-ți dai seama că e un om imatur ghidonat.

Sper să nu am și eu sminteli pe tema asta că am făcut un mic rezumat și am pus niște concluzii.

Thread Tools
Moduri de afișare