|
|
|||
|
|||
Nu mai fuma bah prostii ca te ametesti .Intotdeauna pe langa dai, intotdeauna pe langa.
|
|
|||
|
|||
nu mi se pare chiar in regula ce zici aici.
|
|
|||
|
|||
Citat:
In al doilea rand nu este un fenomen, pentru ca nu exista ceva asemanator in natura. Acea lumina, desi nu arde, se comporta ca o flacara, are o forma. Dupa un timp devine flacara obisnuita. Se spune ca in trecut dura mai mult pana se transforma in flacara. Dar cel mai important argument este ca aceasta minune exista si inainte de Schisma, in primul mileniu. Ar fi avut o logica, din punct de vedere catolic, sa spuna ca e o flasa minune, aparuta la ortodocsi dupa Schisma. Dar aceasta minune exista si cand erau impreuna, deci era si o minune a apusenilor. |
|
||||
|
||||
Păi Zeus nu "dădea" fulgere ?
Îngerii căzuți nu dau ploaie sau alte fenomene în urma rugăciunilor șamanilor, sau a dansului paparudei ? Faci în continuare o confuzie între "creație" și "fenomen". Fenomen înseamnă un eveniment observabil. Citat:
Citat:
După logica ta, dacă un italian s-a rugat la mormântul Sf. Nicolae din Bari, înainte de schismă, și s-a întâmplat o minune de vindecare, e de la Dumnezeu, dar dacă se roagă astăzi la același mormânt și se întâmplă o minune, e de la diavol. La fel pot și eu să spun că până la Schismă Focul Sfânt a fost trimis de Dumnezeu, iar după schismă de "îngerii căzuți". În fine, cred că am demonstrat ceea ce era de demonstrat. Lumina Sfântă nu poate fi o dovadă irefutabilă a adevărului ortodoxiei decât dacă este judecată întemeiul unor criterii interne stabilite tot de ortodoxie, deci este un argument circular - adică o eroare logică.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
exact, e o idolatrie ascunsa.
|
|||
|
|||
Scoate-ti bah denumirea de ortodox din descriere ca nu esti, daca poate sa-ti
treaca prin minte astfel de aberatii. |
|
|||
|
|||
Citat:
Deci Dumnezeu a vazut fapta si a raspuns. |
|
|||
|
|||
am citit ce scrie dumitru staniloaie, o face exceptional aici:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...dox-68995.html dar ne vorbeste despre "prezenta vie a lui Hristos", asa cum stiam si noi, nu si a sfintilor, in icoane. |
|
|||
|
|||
Intrebarea initiala se referea la transparenta pe care o ofera biserica in privinta acestei minuni.
Dintre cei care, in discutia de aici, sustin veridicitatea Sfintei Lumini, cu detalii despre cum se intampla minunea, a fost cineva acolo sa vada cu ochii lui? |
|
||||||
|
||||||
Citat:
Daca rugaciunile samanilor sau dansul paparudei ar fi avut efect atunci n-ar mai fi fost secete sau inundatii in zonele locuite de pagani. Stim ca Sfantul Ilie a oprit ploaia, dar el doar s-a rugat si Dumnezeu a oprit ploaia. Dar, in cazul ploii, ne putem gandi ca pot face ceva ingerii cazuti, pot aduna norii sau ii pot imprastia, chiar si oamenii pot face asta (si la noi in tara exista pentru grindina). Probabil de imprastiat e mai usor, dar ploua e mai greu. Dar noi vorbim de fenimene naturale, insa Sfanta Lumina nu e un fenomen natural, ca nu e fulger, fulgerul arde. Citat:
Citat:
In cazul Sfintei Lumini singurul corespondent este lumina raspandita de unii sfinti, aceeasi cu Lumina de la Luminarea la Fata. Ingerii cazuti pot da iluzia unei lumini. Citat:
Dar aici e mai mult de atat, Sfantul Mormant este, practic, cel mai sfant loc al crestinismului, nu doar o minune de undeva. A spune ca si inainte de Schisma ingerii cazuti faceau aceasta minune ar insemna sa spunem ca Biserica a fost infranta in acea perioada. Dea ceea doar pe neoprotestanti am auzit sa spuna ca e o minune de la ingerii cazuti, pentru ca ei oricum spun ca din secolul IV Biserica s-a ratacit si abia ei au redescoperit crestinismul. Citat:
In cazul minunilor catolice eu am spus cu totul altceva. De exemplu ca sfintele moaste din primul mileniu sunt exact la fel ca sfintele moaste din ortodoxie, de dupa Schisma ( in primul rand miros a mir, apoi celelate caracterisitici, descrise si de parintele Cleopa). In timp ce moastele catolice par mai degraba trupuri impalsamate, sau neputrezite din alte cauze, dar nu seamna deloc cu sfintele moaste. Sau in cazul bilocatiei, aceasta minune nu exista inainte de Schisma si nu exista in ortodoxie, in schimb exista in paranormal si religiile pagane. Apa sfintita nu se poate spune ca nu se strica (la fel ca in ortodoxie), pentru ca i se pune sare. La fel, starile de extaz din catolicism difera de starile sfintilor si sunt asemanatoare cu starile de transa din religiile pagane. Asadar, ideea e ca minunile sunt diferite, asemanatoare cu cele facute de ingerii cazuti, nu ca ar fi la fel si, doar din subiectivism, am spune ca acelea nu mai sunt minuni crestine. Citat:
|
|