![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu poate face o minune in mai putin de o secunda, dar pentru asta trebuie credinta, mai mult decat un bob de mustar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar credinta in CE? In natura din filmul avatar? In copacul acela de acolo (care apropo nu are nimic de-a face cu semnificatia crestina a copacului! In crestinism copacul este legatura pamantului cu cerul. In crestinism copacul este crucea!) Inainte de a vorbi despre credinta trebuie sa ai un minim de cunostinte despre lucrul in care crezi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu-mi place sa fac presupuneri, dar nu-mi dai de ales.
Adica: unul pt toate religiile? Ca daca da... nu are rost sa mai insist ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Unul pentru tot Universul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg afinitatea ta cu Andrei
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Scopul principal al filmului a fost crearea de efecte vizuale care sa fie vazute în 3-D (cu ochelari în salile de cinema, care sa creeze senzatia de spatiu). Prezenta naturii luxuriante în film se datoreaza acestei necesitati, vegetatia bogata fiind cea mai buna solutie pentru scene cu fundal impresionant.
Filmul e naiv si diletant în ceea ce reprezinta scenariul si designul elementelor (personaje, vehicule etc) dar impresionant prin nivelul detaliilor si amploarea scenelor animate. Mesajul politic si filozofic al filmului e mai mult din întâmplare, putea foarte bine sa lipseasca. Scenariul de tip Dansând cu lupii (personajul care trece în tabara adversa) si în general cam totul e menit sa suporte realizarea unor efecte vizuale.
|
|||
|
|||
![]()
Noua Era promoveaza conceptia holista despre lume. Conform acestui holism toate sunt Dumnezeu. Nu exista deosebire intre Creator si creaturile Sale, intre Dumnezeu si lume, intre Dumnezeu si om. Astfel, negam existenta unui Dumnezeu personal si credem intr-o "putere superioara", in "energia universala", s.a., ajungand la panteism: "Peste tot in jurul tau exista duhuri (spirite). Traiesc in râuri, in mari, in pamant, (in pomi n.a.), in cer. Aculta-le cu atentie,acestea te vor indruma. (cefel de duhuri sunt acestea oare?)
Mai mult, in Noua Era este respins Dumnezeu-om, Domnul nostru si se dezvolta un alt tip de om, omul-(dumne)zeu. Apoteoza egoismului omenesc si luciferic. De aceea, precum predica Noua Era, ateu nu este cel care nu crede in Dumnezeu, ateu este cel care nu crede in Sine insusi. Intelegi?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu chiar crezi ca esti buricul pamintului pe care Dumnezeu il va salva in exclusivitate? Uite eu unul sunt ortodox, practicant si nu-mi asum aceasta INCHIPUIRE. Nu as fi eu daca as face-o! Efectiv, as pierde respectul pentru persoana mea daca m-as cobori pina la nivelul la care sa dispretuiesc pe restul din jurul meu asa cum o faci tu vorbind de cei care iubesc natura si-l vad pe Dumnezeu in tot ce a creat. Acelasi Dumnezeu se manifesta in alte religii altfel citeodata si in detrimentul progresului tehnic si de civilizatie asa cum este la musulmani( DIN CAUZA filtrelor lor CULTURALE in care s-au format), insa asta nu inseamna ca pe ei i-a uitat sau ii bate Dumnezeu, ci ei si catolicii de ex ajung ALTFEL la mintuire. Cine te-a pus draga pe tine AVOCATA lui Dumnezeu?. Nu crezi ca Dumnezeu poate avea grija singur de SINE asa cum o face de la inceputul lumii? ..sau poate gresesc si ai vre-o hirtie la mina si nu stim noi, ceva de genul " Ascultati oameni si va veseliti: ANCA si ANA21 sunt avocatele mele! de acum incolo PE ELE SA LE ASCULTATI!" :) Ii vezi tu oare pe cei 1,5 miliarde sau cit or fi ei acum vaitindu-se ca sunt batuti de Alah? ii vezi tavalindu-se pe strazi de durere, insingerati de sabia LUI?..sau pe catolici ca fiind in ultimul hal de decazuti si amariti ca Dumnezeu "nu este cu ei" si "este DOAR cu noi"? Stii Anca care-i cel mai bun SINOD? Sinodul Adevarului lui Sfintul Ilie!... ai inteles da? Deci daca ai nelamuriri in privinta OMNIPREZENTEI LUI DUMNEZEU IN ABSOLUT TOATE RELIGIILE fa draga ce a facut Sf Ilie DOUA RUGURI , unul pentru tine si altul pentru religiile lumii si pune intrebarea catre Dumnezeu: "Doamne, tu care le stii pe toate si ne luminezi mintile noastre intunecate, daca tu esti numai al Ortodocsilor si prezent NUMAI in mijlocul ORTODOCSILOR fa ca acest rug sa se aprinda de la sine! ...si vezi ce se intimpla Uite fa-o acum la tine in curte in Suedia si vezi daca Dumnezeu este doar al Ortodocsilor si anunta-ne si pe noi Si..evident ca daca nu se aprinde sper ca vei intelege ca Dumnezeul nostru iti trimite prin NEAPRINDERE mesajul ca GRESESTI, el este prezent LA TOTI SI IN TOATE! ...asta asa ca sa punem capat acestor discutii contradictorii aiurea Sa lasam pe Dumnezeu sa se pronunte nu noi care suntem mici si PUTINSTIUTORI, OK? Last edited by andreicozia; 21.01.2010 at 22:13:41. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 11:19:51 |
Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 11:25:14 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 16:14:30 |
|