![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută,
Vroiam sa vă întreb ceva, țin minte că postul Sf. Apostoli Petru și Pavel se ținea pentru 2 săptămâni. Dar anul acesta observ că durează 1 săptămână. Aveți idee de ce? Este din cauză Paștelui care a picat mai târziu?
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Da, este din cauză că am avut Paștile în luna mai. Mai mult chiar, în mod normal când se depășește data de 2 mai, durata normală a Postului Sfinților Apostoli dispare pur și simplu, iar în ultimii ani Sfântul Sinod a reglementat ca pentru când Paștile pică târziu să se mute și data de început a Postului ceva mai devreme, ca să dureze măcar două zile, dacă nu mă înșel. Firesc ar fi ca Postul să înceapă la o săptămână de la Rusalii, dar în acest an ar fi însemnat 1 iulie, adică după marele Praznic! Dacă am fi pe calendarul vechi, unde Paștile nu depășesc 25 aprilie, Postul ar începe normal până la 21 iunie (aceasta ar fi data de început când Paștile ar fi pe 25 aprilie, cum o să fie în 2038), fără "devremalizări", și ar ține cel puțin opt zile. Așadar, chiar avem nevoie de o bună așezare a calendarului, căci îndreptarea parțială de secolul trecut a adus probleme!
|
||||
|
||||
![]()
Aha. Am înțeles. Mersi pentru răspuns.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|