![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema este abordarea care a fost complet copilareasca, si ti-am spus toti de pe forum, ca esti un copil care are de invatat multe... Ma bucur ca si in Athos ai gasit aceleasi raspunsuri ca si pe forum si ma bucur ca ai ascultat de aceia pe care i-ai crezut mai mult decat pe noi. Stii cum este, unele probleme sunt cu adevarat duhovnicesti, cand vorbesti despre descoperiri de la Dumnezeu si experimentarea reala a harului; altele tin exclusiv de o intelepciune lumeasca. Sper sa iti fi folosit aceasta experienta ca lectie de viata in primul rand: te arunci in lucruri mari, fara sa-ti fi facut socotelile corect, nu asculti de povata celor din jur, ii judeci si ii acuzi de "nepricepere" duhovniceasca.. Inca esti in mare greseala si inselare, de care iti spun clar ca nu ai scapat. Tonul tau este identic cu cel dinainte, putin spasit insa identic: "eu fac ce stiu, restul nu ma intereseaza"... Ti-ai desconsiderat duhovnicul si ai expediat rapid ce a zis cu o fraza de tipul "nu ma impiedica ala de la mantuire"... Copile, MANTUIREA SE FACE CU POVATUIRE. Asta este marea lectie a mantuirii... In starea asta nu poti sa fii de folos Bisericii pentru ca ii vei calauzi pe altii cu aceleasi obsesii si apucaturi personale... Daca in momentul asta te gandesti la preotie iti zic sa mai stai 5 ani de zile, sa te calmezi si sa te linistesti, ca sa intelegi ce este cu adevarat viata. Sa treci putin prin ea si abia apoi sa fac pasul asta. Altfel o sa-i arunci pe multi in stanga si in dreapta asa cum te arunci pe tine ba la calugarie ba la casatorie ba in orice directie iti mai vine peste noapte mintii tale odihnite... Nu te atinge de sufletele crestinilor cand esti inca tanar si copil si fara experienta pentru ca le vei vatama rau de tot. Last edited by gpalama; 05.11.2017 at 18:41:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deh, pe facebook e mai ușor, nu există decât buton de like iar reply-urile negative pot fi ușor șterse......
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i chiar așa. I-a mai spus unul (n-am citit toate comentariile) că e habotnic și i-a lăsat comentariul. Ba chiar i-a răspuns și a avut loc un mic dialog, în care aprecieri primea cel care intervenise, lucidul. :))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prea multa citire strica, prea multa minte strica si mai mult, ajungi in sfere in care altii nu au ajuns. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum, argumentul lui cu duhovnicia care nu se face in spatii virtuale se dovedeste o noua minciuna si dovada de ipocrizie.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Citim zilnic Sfânta Scriptură, Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți scrise de Sfinți ortodocși, nu de alte culte, pentru Îndumnezeire. În erezie nu e Duh Sfânt, Har, Taine și Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Biserică fără ereziile lor. Creștinismul/Ortodoxia/Hristos a fost, este și va fi ecumenic, nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare spre ideologii-credințe până la Parusie. Mărturisim 9 Sfinte Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii, cuvintele nu pot ascunde intotdeauna ce simtim si ce gandim, intotdeauna realitatea transpare prin faptele tale. Nu te-ar arata nimeni cu degetul daca nu ar fi si un motiv solid in spate. Eu te-as sfatui sa iei o hartie si sa scrii pe ea ce ti s-a reprosat si de ce. Ar fi intersant daca ai putea face distinctia intre cuvant si ce e in spatele lui. |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc "gpalama". Pomenește-mă și iartă-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Citim zilnic Sfânta Scriptură, Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți scrise de Sfinți ortodocși, nu de alte culte, pentru Îndumnezeire. În erezie nu e Duh Sfânt, Har, Taine și Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Biserică fără ereziile lor. Creștinismul/Ortodoxia/Hristos a fost, este și va fi ecumenic, nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare spre ideologii-credințe până la Parusie. Mărturisim 9 Sfinte Sinoade Ecumenice. Biblia |
|