Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2022, 20:14:06
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Azi noapte în jurul orei 3:30 mare zarva la vecinii de sus.Apoi lovituri,uși trântite și pași pe scara din holul blocului. Înjurături.

Prietenul fetei care e proprietara deasupra lor a batut-o,vecinul de deasupra mea i-a bătut în tavan,iar ăla a coborât și i-a dat lui cu șutul în ușă.

Iată cum se întoarce totul. Ce mi-a făcut el mie i s-a întâmplat lui.
Nasol, acesta e semnul că am eșuat ca societate și că ne îndreptăm spre canibalizare, nu mă miră de aici încolo nimic din comportamentul uman.

Mi-e milă doar de sărmana soție a vecinului care trece prin faze penibile fără să aibă mare vină.

Nici nu vreau să mă gândesc cum ar arăta un scenariu în care omul ar trebui să supraviețuiască fără comoditățile actuale.

Dacă după 32 de ani de la revoluție e așa de sluțită ființa umană, cum va fi peste vreo 20 de ani, dacă acum e iad cum va fi mai târziu ?

Last edited by Iorest; 05.03.2022 at 20:39:14.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2022, 22:01:16
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nasol, acesta e semnul că am eșuat ca societate și că ne îndreptăm spre canibalizare, nu mă miră de aici încolo nimic din comportamentul uman.

Mi-e milă doar de sărmana soție a vecinului care trece prin faze penibile fără să aibă mare vină.

Nici nu vreau să mă gândesc cum ar arăta un scenariu în care omul ar trebui să supraviețuiască fără comoditățile actuale.

Dacă după 32 de ani de la revoluție e așa de sluțită ființa umană, cum va fi peste vreo 20 de ani, dacă acum e iad cum va fi mai târziu ?
O radiografie a societătii noastre se poate vedea,pe lângă comportamentul vecinilor, cel mai elocvent în trafic si la bătălia pe locurile de parcare.
Faptul că s-a ajuns la bătăi în trafic, masini zgâriate si stergătoare de parbriz ridicate sau chiar rupte pentru un loc de parcare arată unde am ajuns.

Exista un nivel ridicat de agresivitate si răutate.

În fine, suntem la început postului....

Iertare pentru tulburări si sminteli!
Să nea dea Domnul post binecuvântat!

Last edited by sergiu8; 06.03.2022 at 22:08:49. Motiv: Nu am scris tot.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2022, 22:37:21
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
O radiografie a societătii noastre se poate vedea,pe lângă comportamentul vecinilor, cel mai elocvent în trafic si la bătălia pe locurile de parcare.
Faptul că s-a ajuns la bătăi în trafic, masini zgâriate si stergătoare de parbriz ridicate sau chiar rupte pentru un loc de parcare arată unde am ajuns.

Exista un nivel ridicat de agresivitate si răutate.
Capitalismul sălbatic a generat această stare, omul e obligat să devină competitiv pentru și mai multe resurse, pentru poziție socială și pentru întâietate și nu-și mai poate ieși din rolul psihologic în care a fost șlefuit pe creier de către societate.

În anii 70-80 am înțeles că se ajutau oamenii mai mult decât acum și limbajul public nu era atât de agresiv și disprețuitor, nu era nici bășcălie la televizor cum e acum.

Citat:
În fine, suntem la început postului....

Iertare pentru tulburări si sminteli!
Să nea dea Domnul post binecuvântat!
Da e Duminica Iertării...
Vechi 23.04.2022, 10:07:59
Senior Member

Implicit

Nu s-a rezolvat.
Individul face la fel. Mai ales în săptămâna patimilor a intensificat "bubuiturile".
Nu pot rezista la nesfârșit nedormit.

Din nefericire,după 23 de ani de când am această proprietate, acest apartament, ma vad nevoit să îl vând și să cumpăr în altă parte.
O fac de nevoie.E moștenire de la mama mea și dobândit înainte de căsătorie. Am investit foarte mult în el.
Dar nu am incotro.

În asemenea situații nu exista variante.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2022, 17:14:05
Senior Member

Implicit

Am încercat de câteva ori sa inregistrez cu telefonul zgomotele și provocările de agresiune.

Probabil telefonul meu nu este performant. Am un Samsung Galaxy A12.

La zgomote se aude acel foșnet, fâșâit pe care îl face telefonul și nu se înregistrează nici un zgomot.

Iar la provocări probabil trebuie să fiu foarte aproape de individ.Se aude doar bombanitul lui,dar nu se înțelege ce spune.Il aveam în buzunar. Dupa câte văd, deși nu prea ma pricep la partea asta tehnica,are microfonul doar pe o parte.

Am încercat cu camera și cu aplicația de reportofon a telefonului, aplicație doar audio.

Ce dispozitiv m-ar ajuta mai bine? Un telefon foarte performant sau un reportofon?
Reply With Quote
Vechi 17.05.2022, 19:02:25
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
Azi noapte în jurul orei 3:30 mare zarva la vecinii de sus.Apoi lovituri,uși trântite și pași pe scara din holul blocului. Înjurături.

Azi dimineață îmi bate la ușă soția vecinului de sus.Nu i-am răspuns. A insistat foarte mult. Până la urmă i-am deschis.

Mi-a spus ca nu ei au făcut gălăgie ci cei de deasupra lor.Prietenul fetei care e proprietara deasupra lor a batut-o,vecinul de deasupra mea i-a bătut în tavan,iar ăla a coborât și i-a dat lui cu șutul în ușă.

Iată cum se întoarce totul. Ce mi-a făcut el mie i s-a întâmplat lui. Nu m-a lăsat sa dorm, asta i s-a întâmplat și lui. A fost agresiv, asta i s-a întâmplat și lui.

Mulțumesc preotului care mi-a spus: citește frate la Psaltire. Iată cât de puternică poate fi Psaltirea. Eu mărturisesc despre asta.

De asemenea, mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu Cel în Treime lăudat: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh ! Nu pot spune ce înseamnă acest ajutor și recunoștință. Cu lacrimi în ochi după atâta nesomn și stres.
Ii mulțumesc din suflet Maicii Domnului pentru ocrotirea și ajutorul preaminunat!
Mulțumesc Sfântului Mina ! Mulțumesc Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril !
Mulțumesc Sfântului Gherasim de Kefalonia, izgonitorul demonilor!
Mulțumesc Sfântului Vasile al Ostrogului, izbăvitor de frică!
Mulțumesc tuturor Sfinților, Îngerilor ,Puterilor si oștilor cerești!
Mulțumesc Sfântului Înger Păzitor!

Mulțumesc tuturor celor care m-au pomenit în rugăciune !

Iată că atunci când vrei sa îți faci singur dreptate, Dumnezeu te lasă să vezi ce poți sa faci. Când te dai la o parte și îl lași pe El, ai răbdare și nădejde atunci face El dumnezeiește.

Slavă Ție PreaSfântă Treime! Slavă Ție Dumnezeule în veci!
Adica tu chiar crezi ca daca ti-ai lasat vecinul in pace si te-ai adresat preotului atunci puterea psaltirei s-a apucat de te-a razbunat si a dat vecinului tau de deasupra neaz ca sa simta pe pielea lui rautatea vecinului sau de deasupra, sa simta si el ceea ce ai simtit tu cand facea el scandal?

Defapt cui multumesti dumneata si pentru ce? Ca s-a facut dreptate?Rezolvare?

Dumnezeu aduce pace si liniste in familie si intre vecini prin Domnul Iisus Hristos Cuvantul si prin Har si nicidecum scandal in toiul noptii ce se muta de la unii la altii ca sa stie toti cum e de nasol!

(Vad ca ai citit din rugaciunile sfintilor ca le-ai dat un copy paste aici.
Nu e frumos sa te bucuri de raul altuia crezand ca scapi.)
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa

Last edited by Moroco; 17.05.2022 at 19:07:14.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2022, 09:21:30
Senior Member

Implicit

Nu reușesc să obțin un preț rezonabil pe apartament.

Voi strânge dovezi ( înregistrări, martori) si voi face plângere la poliție pentru zgomote și penală pentru amenințările cu acte de agresiune.

Este singura varianta viabilă.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2022, 11:54:09
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:

Voi strânge dovezi ( înregistrări, martori) si voi face plângere la poliție pentru zgomote și penală pentru amenințările cu acte de agresiune.

Doamne ajuta!
Penala e cea mai buna, se potoleste rapid.
Pune vecinii martori ca o sa te ajute.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2022, 15:11:16
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:

Doamne ajuta!
Și unde este puterea acestui dumnezeu trinitar, din moment ce apelezi la poliție și justiție? Te folosești de un sistem creat de oameni, apelezi la oameni și îți pui încrederea în justiția lor. Dacă dumnezeul tău trinitar era viu te ajuta sa nu ajungi în situația asta. Tocmai pt ați arată că El este superior sistemului omenesc. Trist este să vezi eșecul neputinței al credinței în falși dumnezei!

P.S. La multi ani copiilor din România! Să fiți fericiți alături de părinții care vă iubesc necondiționat!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2022, 00:04:11
Senior Member

Implicit

Dumnezeu lucrează și administrativ-legal,asa cum o face prin medici și medicamente în cazul bolnavilor.
Problema la noi este ca nu avem un cadru legal adecvat,iar ăla care e nu prea se aplica.
Ai 2 variante: fie îți faci singur dreptate cu riscul ca lucrurile sa degenereze,fie strângi dovezi solide,dar necesita timp...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare