Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2011, 19:01:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Parintele spune ca a observat prima data culoarea brun portocalie a osemintelor si apoi faptul ca erau mult mai usoare decat oasele normale. In final mucitorii au inceput sa simta mirosul de mir.
Eu am avut primul contact fizic cu Sfintele sale moaste in prima duminica de dupa dezgroparea lor (asta intamplandu-se vinerea). A pus parintele staret vreo trei particele,atunci nici macar nu exista racla,trecusera abia doua zile. Am simtit un miros extrem de puternic si foarte placut. Este acelasi si in ziua de azi,mereu iau contact cu acesta. Repet: o adevarata minune (una evidenta! - aviz necredinciosilor).

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Hristos a Inviat!

Ma bucur din suflet ca esti astazi la Lainici. Mi-a dat vestea Cristi mai devreme, pe alt thread.

Poate in una din zilele urmatoare, iti faci timp sa scrii cateva cuvinte despre ceea ce vei trai la Lainici astazi!

Te imbratisez cu drag si sa ne auzim cu bine!

Sa ne ajute Dumnzeu pe toti!
Adevarat a inviat!

Zilele urmatoare nu o sa am niciun fel de timp,iar o sa "dispar". Insa imi fac acum,orice ar fi!

Am asteptat cu nerabdare aceasta zi,si am facut un efort pt. a putea fi prezent la Sfanta Manastire Lainici. Am ajuns azi dimineata pe la 6:15,de teama ca mai tarziu va fi extrem de aglomerat. Asa a si fost,era de asteptat,abia am gasit un loc de parcare in apropierea manastirii... De cum am intrat in manastire am fost sa ma inchin in biserica veche,m-am inchinat la mormantul Sfantului Irodion,am aprins niste lumanari si am trecut la treaba. M-am invrednicit si de binecuvantarea parintelui staret si a altor parinti. Am ajutat la ultimele pregatiri ce trebuiau facute,apoi am urcat in noua clopotnita. Am avut onoarea de a trage clopotele la sfanta manastire la trecerea Preafericitului Daniel si a Inalt Preasfintitilor Mitropoliti si a celorlalti reprezentanti ai Bisericii: arhiepiscopi,membrii ai Sf. Sinod etc. La inceput s-a efectuat sfintirea Bisericii mari (cea noua) de catre soborul de preoti (cei din obstea manastirii n-au participat,a fost slujba arhiereasca probabil. Chiar am trait un moment de oarecare tristete privindu-i pe preoti intrand in biserica,slujind,in timp ce parintele staret nici nu era imbracat in haine preotesti si statea pe dinafara,prin spatele bisericii mari - un om extrem de smerit si totodata de un inalt nivel duhovnicesc - si-asa fiind el destul de "necajit" cu intreaga responsabilitate ce zacea pe umerii lui in ziua de astazi!). La ocolul bisericii de catre sobor,cat timp se deplasau,clopotele trebuiau trase. Se opreau din loc in loc pentru a mirui zidurile lacasului. M-am bucurat sa-l vad participand si pe IPS Teofan,parca avea vocea cea mai blanda dintre toti! Dupa aceasta s-a inceput Sf. Liturghie. Repet,preotii din Lainici nu au fost prezenti,doar mai-marii au slujit. Personal nu mi-a facut o prea mare bucurie,ba dimpotriva. Bietii slujitori ai Lainiciului erau extrem de aglomerati,de agitati si cu o mare responsabilitate,ingrijindu-se ca totul sa iasa cat mai bine si neiesind cu absolut nimic in evidenta. La sfarsitul slujbei s-a cantat troparul sfantului Irodion si a inceput procesul de canonizare,participand in mod evident si parintele staret,chiar sfintia sa luand mai intai cuvantul. S-a facut recunoasterea si de catre membrii Sf. Sinod si totul a fost in regula. In tot acest timp,imediat dupa ce s-a terminat sfintirea bisericii,oamenii au avut permisiunea sa intre in Sfantul Altar.
Pot insa sa-mi exprim dezamagirea ca au fost in numar mare,jandarmii abia putand face fata tipetelor,imbranncelilor,revoltarii celor ce asteptau etc. Evident se intra cu randul,dand drumul la foarte putini o data. Nu cred ca exagerez cu nimic daca spun ca s-a stat chiar 5-6 ore la coada pentru a putea intra in altar. Deci fara niciun fel de exagerare! Eu fiind de-al "casei" am scapat ieftin,am intrat in biserica pe usa din spate,pe la preoti,si m-am infiltrat destul de usor. Celor care intrau li se dadea cate un calendar,o iconita si un ghid informativ cu Sfantul Irodion,scurta istorisire etc. Evident,am primit si tarnoseala! A fost un moment extrem de important pentru mine,o mare bucurie,ceva de nedescris. Cand m-am apropiat de Sfanta Masa in Altar mai ca nu-mi venea sa cred,cum mie nvrednicului mi-a fost ingaduit de o saruta impreuna cu Sfanta Evanghelie! Slava Domnului! Dupa aceasta programul meu s-a eliberat

In continuare am fost la masa. Mi de oameni primeau mancare,nu mi-a venit sa cred cate camioane cu alimente erau,adica o cantitate impresionanta! Si masa nu a fost deloc saracacioasa,era aproape imposibil sa nu te saturi,s-a dat si apa minerala la 0,5 L inclusiv. Of... cate cheltuieli

Ce pot sa mai spun,doar ca imi exprim dezamagirea cu privire la modul de indisciplina al oamenilor (cel putin al unora dintre ei). Intr-adevar,au fost si foarte multi,dar putin mai multa intelegere si civilizatie n-ar fi stricat.
Nu stiu ce sa mai zic,continui cu cateva fotografii realizate de mine pt. a va putea face o idee despre cum si ce a fost:

Aici s-a tinut Slujba si proesul de canonizare:

Pe aici trecea soborul de preoti:
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:02:35
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

La sfintirea bisericii:

Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:03:14
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Multimea prezenta in timpul slujbei:

Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:04:11
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Si aici sa va faceti o idee de cat de mare era coada pentru a intra in Sfantul Altar. Mentionez ca mergea extrem de greu plus ca si odata intrat in biserica cred ca tot mai aveai o ora de asteptat... Si inca nu am reusit sa cuprind intregul rand de multime in cadru. Oricum nu e greu de imaginat cata lume era:

PS pozele sunt facute cu telefonul,deci scuzati calitatea. Sunt strict in mod orientativ! Si imi cer scuze pt. posturile consecutive,initial trebuia sa fie un singur mesaj,dar nu imi da voie sa pun mai mult de 4 poze per post

Fie ca Sfantul Irodion sa ne ajute pe toti. Amin!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:25:46
Melissa
Guest

Smile Raoul draga,

iti multumim mult pentru timpul "furat" din programul tau pentru ca sa ne redai atat de frumos evenimentul de la Lainici.Ai reusit sa aduci aici emotia pe care ai trait-o si pentru asta iti multumesc inca o data!
Si pozele sunt reusite!

Sfantul Irodion sa ne ocroteasca pe noi toti! Amin!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:38:53
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Multumesc pentru acest "reportaj" de la fata locului, care imi spune mai mult decat toate imaginile televizate!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:56:10
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Raoul ,ma bucur sincer pentru ca te.a invrednicit Dumnezeu sa traiesti asa o experienta inaltatoare.Ti.ai incarcat bateriile pentru mult timp de acum incolo.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:56:21
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Va multumesc din suflet pentru apreciere. Am scris totusi in graba,nici nu m-am corectat,posibil sa existe greseli,exprimari anapoda etc. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne reauzim cu bine,nu se stie cand mai intru. Repet,pe privat ma puteti gasi,in general raspund cam in 24 de ore.

Dumnezeu sa va ocroteasca si va rog pomeniti-ma si pe mine la rugaciune... am nevoie.

Doamne-ajuta!

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Raoul ,ma bucur sincer pentru ca te.a invrednicit Dumnezeu sa traiesti asa o experienta inaltatoare.Ti.ai incarcat bateriile pentru mult timp de acum incolo.
Off... sper din suflet Ms :*
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 20:05:00
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Raoul, cât mă bucur să te revăd. Îți mulțumim pentru frumoasele poze. Dumnezeu să te ajute!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 20:11:08
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Dumnezeu sa va ajute si pe voi! Mi-ati umplut inima de bucurie,ma bucur ca nu m-ati uitat. Sa ne reauzim cu bine. Domnul sa va rasplateasca!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
ionescu, irodion, parintele

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
parintele iustin si parintele proclu cosmin95 Generalitati 48 01.03.2010 17:25:58
Parintele Parintele Iustin Parvu ClauCioc1969 Intrebari utilizatori 2 10.02.2010 14:10:10
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Parintele Gavriil StoicaFlorina Stiri, actualitati, anunturi 2 26.08.2008 07:52:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47