|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Okay am crezut ca ma certi si tu,eu nu prea pun valoare pe grelile gramaticale ci pe sulfetul omului.
Hristos in mijlocul nostru.
|
|||
|
|||
sa mo zice ti va rog si mie unde se mentioneaza postul ca dogma, ca eu sunt cazut din luna. unde se impune el cu arcanul? (asa cum sustineti dumneavoastra). nu e de neglijat botezul unui prunc din cauza celor din jurul sau. pe ce criteriu canonic se interzice botezul unui prunc in astfel de circumstante.
|
|
||||
|
||||
Citat:
Parintii si nasii, prin refuzul lor de a servi mancare de post la botez in zi de post, interzic astfel botezul pruncului. Preotul probabil nu vrea sa se faca partas la netinerea postului. Deh, mai sunt si unii care doresc ca randuielile crestinesti sa fie tinute - iar postul este, printre altele, o porunca bisericeasca - si nu le lasa la latitudinea sau la bunul plac al crestinilor.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
De unde știi? Ești așa de trufaș de poți zice asta?
|
||||
|
||||
Citat:
Nicidata nu am inteleg mentalitatea asta: eu pacatuiesc, dar in loc sa imi para rau si sa ma indrept, fac tot ce stiu eu si ma alin cu gandul: lasa ca asta de langa mine pacatuieste si mai mult, asa ca tot eu sunt mai bun! Sa imi fie cu iertare, dar nu inteleg, in aceste conditii, de ce mai vreti sa botezati pruncul. Doar asa, ca sa implinim o traditie si sa gasim un prilej sa bem, sa mancam si sa ne "simtem" bine?! Postul nu e optional in Biserica Ortodoxa. Eu stiu ca, in realitate, multi crestini nu tin postul, din multe motive, dar de aici pana a se indreptati pe sine ca fac bine ce fac, a bate cu pumnul in masa ca un preot trebuie sa binecuvinteze o mancare de dulce in post e caaale lunga. Preotii sunt slujitorii Domnului si trebuie sa respecte o randuiala, nu sunt niste oameni platiti sa oficieze niste servicii religioase si sa multumeasca "clientii". Iarasi zic, cinste acelui preot! Sa va lumineze Dumnezeu si sa ii dea sanatate pruncului!
|
|||
|
|||
Hartfordica, nu are niciun sens.... este prea tarziu!
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Și până la urmă cum a rămas?
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare legata de genealogia lui Iisus | sophia | Din Noul Testament | 70 | 04.01.2013 13:15:42 |
Intrebare legata de Sarbatoarea Pomenirii Mortilor | legionar | Diverse Sarbatori | 0 | 18.03.2011 20:29:16 |
Intrebare legata de biserica | Panda701 | Generalitati | 12 | 24.03.2010 17:17:28 |
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor | sophia | Rugaciuni | 3 | 05.06.2009 19:27:51 |
intrebare ref la botez | consuela | Botezul | 28 | 26.11.2007 00:52:08 |
|