Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2011, 22:36:07
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Impesii din pelerinaje..grecia..2010

INTRODUCERE

[SIZE=3] Anul acesta 2010 mi-am propus două pelerinaje in doua tari ortodoxe ,anume RUSIA SI GRECIA.Voiam sa merg in ordinea pe care le-am numit ,stiind ca pelerinajul din RUSIA este mai lung, de 24 zile ,iar cel din GRECIA de 10 zile ...asa am vazut că fac firmele de pe internet.Apoi mai erau in primăvară grevele din GRECIA care puteau fi un impediment in desfasurarea unui pelerinaj care implica transportul in insule pentru vizitarea manastirilor si inchinare la sfinti ,caci GRECIA este tara cu multe insule si in fiecare are un sfint important sau mai multi .Asa ca am reusit dupa cautari pe internet sa nu aleg nici una dintre firme pentru ca nu aveau incluse doua probleme care ma interesau ,anume vizitarea mai multor manastiri de la METEORE ,adica nu numai doua cum fac cele mai multe dintre firme si al doilea obiectiv era ATICA ,cu inchinarea la moastele SFINTULUI EFREM CEL NOU ,sfint care mi-a ajutat sa reusesc sa merg in GRECIA ..căci eu am avut probleme care in mod normal nu mi-ar fi permis sa ajung,....boala mamei mele acutizata...dar rezolvata prin mergerea la bai ,unde am gasit bilet pentru ea printr-o minune caci nici nu am facut dinainte cerere pentru bai .Venirea ei acasa cu 10 zile inainte de plecarea mea in pelerinaj mi-a permis sa prind o fereastra in care ea s-a simtit mai apta pentru a ramine singura cu gospodaria!...am lasat si un vecin sa mai aiba..contra cost grija pe acasa si sa mai vada de ea.Minunat este Dumnezeu intru sfintii sai!![/SIZE]
[SIZE=3] M-am inscris la o doamna care face pelerinaje cu plecarea din TIMISOARA ,excelent mi-am zis eu ,caci este la numai 100 km de mine ,si cheltuielile cu drumul nu sint prea mari ,și oboseala unui drum pina la BUCURESTI era evitată!iar cele doua obiective care ma interesau pe mine erau atinse ,iar pe linga aceasta si participarea la doua hramuri sfintul GHERASIM DIN KEFALONIA SI SF.DIMITRIE DIN TESALONIK.Ce frumos..mi-am zis eu fără să bănuiec ce se va intimpla pe parcurs.![/SIZE]
[SIZE=3]Ajung la TIMISOARA in ziua plecarii ..dar nu reusesc sa ma si odihnesc dupa masa ,desi noaptea eram pe drum spre GRECIA .Ora anuntata de organizatoare si reconfirmată la Timisoara PRIN TELEFON ERA ORA 18.Deci mi-am zis eu să ajung cu jumătate de ora mai iute ca sa pun bagajul,sa gasesc locul in autocar si ...sa nu intirzii.Mare mi-a fost mirarea ca nu era nici autocarul sosit cu jumatate de ora inaintea plecarii,adica a venit la ora 18 ora la care mi s-a spus ca se pleaca.!!Nu mai intelegeam nimica cind am vazut ca nu era vorba de nici o plecare la acea ora.!!!Am observat ca dupa o ora au venit un grup de mireni din JUDETUL BISTRITA NASAUD ..deci ei stiau ca nu se pleaca asa de devreme !...de unde dar si de ce organizatoarea nu mi-a spus si mie...macar ma odihneam si eu dupa masa caci pentru a ajunge la TIMISOARA eu a trebuit sa ma scol la ora 6 dimineata pentru a prinde autobusul care ma ducea in cetatea banatului.!Au venit la timp niste preoti de mir și persoane din TIMIȘOARA ...IAR PE LA ORA 20,30 ajunge si un microbus cu 10 monahi de la o mănăstire din Bistrița cu starețul lor.Precizez că era Duminică si monahii stau la sf.Liturghie ..dar drumul de la Bistrița era de 450 km ..mi s-a spus...atunci daca se știa acest fapt anume că ei nu pot ajunge de ce a trebuit sa ne minta organizatoarea pe noi ceillati ,ca sa stam 3 ore in autocar sau pe linga el ,fapt foarte obositor,mai ales la o anumita virsta, la care s-a adaugat si druml de noapte si toata ziua urmatoare pe autocar.Incepeam sa ma gindesc ca primul obiectiv era METEORELE si ma gindeam ca la plecarea care s-a făcut la ora 21 ..in cele din urma...nu mai puteam vedea prea multe pe acolo...adica un motiv pentru care am ales sa plec cu aceasta doamna era acesta!..si părea ratat...aveam să constat că gîndeam exact ...mediat după plecarea autocarului, cind ne-a anunat că vom vedea din METEORE CE OM APUCA!!...adică asta era stratagema!!..sa ne cheme la ora potrivită de plecare chiar dacă știa că nu se pleacă pentru a fi disculpată de nereușita respectării programului din prima zi .Mie acest fapt ,acest comportament mi s-a părut a fi de o fățărnicie inegalabilă!!..adică nici un pic de respect fată de cei după care doamna ciștiga totusi niște bani...și nu putini!....puteam sa avem dreptul la un anunt nefățarnic asupra orei plecarii.Cit in privința acelor monahi ..ei nici măcar nu au catadicsit să-și ceară iertare de la noi ceilalți care stăteam de 3 ore după ei !!Faptul că ei au rugat pe organizatoare sa le rezolve cazare la o mănăsrire si nu a reușit asta nu era deloc o scuză cit de mică căci nu era treaba și nici obligația ei să rezolve astfel de probleme.Unde dar este dragostea si respectul monahilor fată de aproapele ,care eram noi ceilalți în acest pelerinaj!!Respectul fata de aproapele, dacă ar fi existat ar fi pus pe staret in situatia de a pune mina pe telefon si a vorbi pentru cazare la o mănăstire apropiată de Timișoara..poate renumita mănăstire de monahi de la HODOȘ-BODROG ,care fiind mănăstire mare are și posibilități de cazare..ei ar fi participat Duminica aci la SF.LITURGHIE și aveau timp să viziteze această importantă mănăstire și a doua zi pină seara și altele ..si orașul cu catedrala din Timișoara...sau altceva ,obiective religioase apropiate de oraș.dacă erau cu microbus.Dar pentru aceasta trebuiau să se gindească un pic la lumea care era chemată pentru plecarea la ora 18!..la situația obositoare in care au pus-o și la pierderea unor obiective ,fapt important pentru unii ca mine care știu că pleacă o singură dată in GRECIA![/SIZE]
[SIZE=3] Mi s-a spus de către o persoană ,aș putea zice din mediul monahal, ,care cind a aflat că voi merge in pelerinaj cu jumătate de autocar plin cu monahi ,că voi avea ispite!Iat-o deja încă de la plecare pe prima ..lipsa de respect a unor monahi față de semenii lor și mai ales față de preoti și monahiile care erau cu noi în autocar......nici nu bănuiam că vicleanul va incerca sa-mi anuleze și celelalt obiectiv important pentru care m-am inscris in acest pelerinaj cu plecare din Timișoara,anume ATICA....SF.EFREM CEL NOU ,căruia eu ii datoram prin rugăciunea mea către EL și citirea acatistului în ziua Lui de hram ,plecarea mea in acest pelerinaj!......ispită venită tot prin aceleași persoane monahicești..... care și-au permis să intirzîie atita de mult fără a se sinchisi să-și ceară măcar scuze,iertare de la noi care i-am așteptat 3 ore ,fără să mai socotim pierderea unor obiective la METEORE ,unde am ajuns doar spre seară inainte de ora de închidere ,văzind tot două mănăstiri ,cum fac majoritatea firmelor la care eu am evitat din această cauză să mă inscriu![/SIZE]
[SIZE=3] Am sunat-o pe fiica mea la plecare și a rămas uimită de acest fapt.Eram la a 5 plecare in străinătate in pelerinaj dar așa ceva nu mi s-a mai intimplat ...și mai ales lipsa de respect din partea organizatoarei cit și a mohahilor mi-a creiat un disconfort pe care am reușit să-l inlătur destul de ușor ,gindind că trebuie să iert orice păcat fie el viclenie ,din partea organizatoarei și disprețul față de semeni din partea monahilor ,indeosebi a starețului lor ,căci ei se află sub ascultare pentru ca să-mi ierte și mie DOMNUL păcatele neștiute pe care poate că le am.![/SIZE]
[SIZE=3] Din TESALONIK urma să mai luăm incă 5 persoane tot monahi DIN MOLDOVA ,de lîngă IAȘI,care au mers pina acolo cu microbusul pentru că au plecat la intoarcere la ATHOS.Ajungem dimineața in TESALONIK ,unde facem intilnirea cu monahii din MOLDOVA.Am avut o singură oprire in BULGARIA la un magazin cu dulciuri,cafea,bere și sucuri unde se vindea in leva ,euro sau lei .Am făcut minime cumpărături în lei ..două bucăți de rahat f.lung de ronțăială pe drum .Alături era o biserică pe deal ,la care se urcau niște trepte pe care nu am văzut-o fiind străjuită de copaci ,dar pe care am vizitat-o la intoarcerea noastră din Grecia .cu ocazia opririi la acest magazin.Biserica era foarte frumos pictată ,avea picturi f.vechi ,era o bijuterie!..dar avea și instalație de alarmă.[/SIZE]
[SIZE=3]Primul obiectiv la care ajungem ,din păcate spre seară,sint [/SIZE]
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 19:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 13:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 21:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 22:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 10:51:37