|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
mesaj întipărit din Israel
Citat:
Iar Sfântul Petru era mai marele apostolilor și toți ascultau de el, în virtutea faptului că el era decanul de vârstă. NB: prea multe nuanțări, ca în mesajul tău inițial, pot să creeze confuzie mai ales în cazul începătorilor într-ale credinței. (adică majoritatea dintre noi) |
|
|||
|
|||
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
Icoana Cincizecimii
In icoana praznicului Pogorarii Duhului Sfant intalnim, in registrul de jos, un imparat. O explicatie am gasit-o la N. Petrovsky: "De ce este infatisat la Pogorarea Duhului Sfant un om stand in loc intunecat, garbovit de ani, imbracat in vesmant rosu, cu coroana imparateasca pe cap si cu o panza alba in maini, pe care sunt asezate douasprezece suluri? Omul sta in loc intunecat pentru ca lumea a fost pana atunci fara credinta; e garbovit de ani pentru ca a imbatranit sub pacatul lui Adam". Daca aveti si alte interpretari, va rog sa le postati.
|
|
|||
|
|||
[quote=costel;448725]"De ce este infatisat la Pogorarea Duhului Sfant un om stand in loc intunecat, garbovit de ani, imbracat in vesmant rosu, cu coroana imparateasca pe cap si cu o panza alba in maini, pe care sunt asezate douasprezece suluri? Omul sta in loc intunecat pentru ca lumea a fost pana atunci fara credinta; e garbovit de ani pentru ca a imbatranit sub pacatul lui Adam". Daca aveti si alte interpretari, va rog sa le postati.
Aceasta este interpretarea cea mai des intalnita. De altfel, in numeroase icoane ale Cincizecimii, imaginea imparatului (in fond o personificare a creatiei) este insotita de specificatia "o kosmos" - lumea creata, universul. Am intalnit si reprezentari iconografice ale acestui praznic in care in locul imparatului apare Sfantul Proroc Ioil. La prorocia Sfantului Ioil face apel Sfantul Apostol Petru in prima sa cuvantare misionara, ceea ce reprezinta, am putea spune, prima predica rostita in Biserica dupa primirea Sfantului Duh (Faptele Apostolilor). |
Tags |
biserica, cincizecime, nastere |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pastile Cincizecimea .... | roman2010 | Din Vechiul Testament | 1 | 11.01.2011 15:55:21 |
Ziua de nastere | o_copila | Generalitati | 34 | 13.07.2009 18:06:49 |
Nastere-Botez | nelamuritul | Generalitati | 10 | 03.01.2009 22:55:44 |
Botez sau nastere din nou | Daniel.F | Botezul | 13 | 12.05.2008 00:04:08 |
|