Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Ei, in sfarsit realizezi ce importanta este persoana celui care propovaduieste: daca tu esti un exponent al sectei, unul din capii sectei, incep sa realizez calitatea celor pe care ii reprezinti.
|
Sunt nevoit pentru a nu știu câta oară să repet: nu sunt nici pastor, nici angajat al cultului, nici "
exponent al sectei", nici "
unul din capii sectei", nu am nicio pregătire teologică.
Citat:
Eu, spre deosebire de tine, am cunoscut din interior secta ta, tu nu ai cunoscut Biserica din interior, ci doar din batjocoririle "fratilor".
|
Nu știu cât din "
interior" ai cunoscut cultul, cert e că nu ai fost adventist. În schimb, nu uita un singur lucru: eu am fost ortodox, nu a fost nevoie să cunosc Biserica Ortodoxă din "batjocoririle fraților"...
Citat:
Lasa ca stiu ce studiu se face la voi in adunare: incepeti prin a-i ponegri pe preoti, dupa aceea spuneti minciuni despre dogma noastra. Se numeste mai pe romaneste "spalare de creier".
|
Studiul și documentarea a fost personală, nu s-a bazat pe bârfe, ori saituri de internet denigratoare cum e obiceiul pe aici... Cât despre manualul de studiu pentru botez, îl poți consulta personal: nu conține niciun fel de "
ponegrire" a preoților, ori "
minciuni despre dogma" ortodoxă. Dacă ai fi cunoscut cât de cât Biserica Adventistă "din interior", ai fi știut lucrurile acestea.
Citat:
Daca ai facut acest studiu inainte de botez, te-ntreb: ai consultat vreodata un preot?
|
Ce sens avea ca înainte de botezul la adventiști să consult un preot ortodox? Înainte de botezul bebelușului, părinții și nașii consultă un pastor adventist?
Citat:
Tu esti cumva apostol sau prooroc?
|
Nici una, nici alta.