|
|
|||
|
|||
Multumesc inca o data!
Aceasta interpretare se potriveste si cu locul in care am gasit icoana (langa Bethleem). |
|
|||
|
|||
Cu drag! A fost o provocare plăcută și benefică pentru mine.
|
|||
|
|||
Citat:
Daca Duminica dinaintea Nasterii Domnului ne prezinta intr-un mod "desfasurat", am putea spune, genealogia Mantuitorului, aceasta icoana a Duminicii de dupa Craciun, trimite si ea la aceeasi genealogie dar intr-o maniera succinta (pana la Imparatul David). |
|
|||
|
|||
[quote=Andreea321;429349]Doamne ajuta!
Incercati sa scrieti cand cautatimpozele si HD si atunci o sa primiti poze in format inalt,adica mult mai clare si de rezolutie mare! |
|
|||
|
|||
Am citit că una dintre icoanele Maicii Domnului pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca (abia am aflat că sunt mai multe, eu știam doar de cea pomenită în Paraclisul Maicii Domnului - "ceea ce se cheamă povățuitoare") se află în Mănăstirea Kykkos din Munții Troodos din Cipru:
http://www.crestinortodox.ro/biseric...kos-67707.html A fost cineva pe acolo? Sau știți mai multe despre icoana Maicii Domnului din această mănăstire? Last edited by Annyta; 09.08.2012 at 04:39:49. |
|
||||
|
||||
In biserica noastra e pictata o scena asemanatoare, se numeste "recensamantul lui Quirinus". Numai ca, spre deosebire de aceasta icoana, Maica Domnului apare fara prunc, insotita doar de Iosif (cuviosul din stanga,in versiunea aceasta), iar cel cu coroana pe cap sta pe un jilt. Se pare ca este Quirinus, procuratorul.
|
||||
|
||||
Sfânta Ecaterina, ocrotitoarea intelectualilor (25 Nov.)
Un cadou pentru cineva drag : Sfânta Ecaterina
|
|
|||
|
|||
Si ocrotitoarea studentilor de la Teologie.
(In Bucuresti, langa facultatea de Teologie, e atat de frumoasa biserica...) Last edited by ioan cezar; 22.08.2012 at 02:03:24. |
|
|||
|
|||
icoane Inviere
Doamne ajuta!
Poti gasi icoane specifice Sarbatorilor Pascale la http://ateliericonografie.blogspot.r...1_archive.html |
|
||||
|
||||
Icoana Intrării Domnului în Ierusalim
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoane | vidoveczandrei | Moaste | 25 | 24.08.2011 00:28:00 |
Despre icoane | alinutzica | Generalitati | 22 | 08.08.2011 17:51:52 |
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti | Lujootm | Intrebari utilizatori | 0 | 23.11.2010 20:11:55 |
Icoane | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 5 | 12.09.2010 21:14:53 |
icoane | adelasibiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.02.2010 12:28:01 |
|