|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
dar acesta lucrare, chiar daca e usoara si placuta, poate sa fie in ratacire. La asta te-ai gandit?
|
|||
|
|||
Evident, Partea Intunecata este usoara si placuta. Ca finalul ei este, de fapt, greu si deloc placut, la asta adeptii (a se citi "victimele-care-se-cred-complici") ratacirilor spirituale nu se mai gandesc. De ce? Pentru ca prada, fiind prada, nu are instincte si abilitati de lupta cu pradatorul. Insa Facatorul amandurora ii poate pune pe fiecare in pace. Ma refer la prada si pradator in contextul razboiului spiritual cosmic, desfasurat perpetuu de la seditiunea Primului Arhanghel si caderea Primului Adam incoace.
|
|
||||
|
||||
O cale spirituala inteleasa corect este usoara, se parcurge cu bucurie, toate dificultatile/suferintele sunt transformabile, devin convertibile in virtute.
"Jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară."
|
|||
|
|||
Si pentru asta, binenteles trebuie sa nu ne raportam la Biblie si Sf. Parinti ci la sutrele budhiste ca alea este mai destepte.
|
||||
|
||||
In primul rand trebuie sa ne raportam la dreapta judecata, caci fara ea, ambele invataturi devin, in cel mai fericit caz, nefolositoare.
|
|||
|
|||
Citat:
Cine ti-a dat o diploma in acest sens?
|
||||
|
||||
Recompensa
In crestinism, dar si in budism se poate cadea in schema de gandire gen "recompensa" - adica fac ceva acum pentru a fi "recompensat mai tarziu cu mantuire/moksha". Similar, acelasi patern de gandire: "Daca am facut asta si asta, daca m-am conformat in acest mod, atunci am sanse mai mari de a fi rasplatit cu starea de mantuire." Un astfel de calcul este o deviere de la un parcurs spiritual autentic. Nu este decat o inselare, un alt mod de pune interesul unui anumit castig, insa intr-o ecuatie cu coeficienti spirituali. Unii conditioneaza mantuirea pe temeiuri hilare, in alte cazuri mai cronice chiar se plateste mantuirea - fara a se intelege ce este de fapt "mantuirea". Se greseste asteptandu-se in viitor mantuirea, cand de fapt ea trebuie gasita in prezent.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Si faza "budhista" cu "fac cutare sau cutare ca sa scap de suferinta" - uneori nici macar resimtita in mod real presupune cel putin acelasi gen de "interes personal" si "schema de compensare". Sigur, ai sa-mi torni placa cu "dragostea pentru toate fiintele" dar teoretic asta efectiv intervine doar dupa o perioada semnificativa de progres spiritual, la inceput e doar un concept. Citat:
Nici tu nu ai o intelege corecta asupra mantuirii, pentru ca sistemul tau de referinta nu este crestin, nici macar 100% budhist nu este. "Prezentul" este un parcurs care trece prin viitor, nimic nu se obtine batand din palme.