|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
Citat:
Daca vrei sa ma contrazici, da-mi link la postarile in cauza unde ai lamurit aspectele astea. Citat:
In schimb tu ne-ai inebunit pe aici cu dumnezeul tau, desi pana la urma..cum il definesti, non-apofatic ca sa zic asa? Citat:
Citat:
Pai daca tot ceea ce exista este fara inceput si mai ales fara sfarsit (chestia asta pute de la o posta a "materialism dialect cs stiintific" si anti-teismul de rigoare) atunci inseamna ca toata lumea e un soi de dumenzeu cum a observat si Stefan. Atunci te contrazici singur si da, intreaga realitate are o existenta proprie si independenta, chit ca este mereu in miscare/transformare. Citat:
In cazul asta, trebuie sa-ti modifici cosmologia si sa o abordezi dihotomic: 1+2 1. natura ultima, "intangibila". 2. zeama miscatoare Si naturile lor fiind radical diferite, sunt atat de separate incat e clar ca nu poti ajunge de la una la alta, ceea ce tu chiar ai spus, daca n-ai pierdut uzul dexului (vezi ce inseamna "intangibil"). Tu fiind prins in zeama miscatoare, poti sa speculezi ca exista ceva static dar mai presus de orice fel de cunoastere, dar daca n-ar exista o bariera inexpugnabila intre cele doua realitati, atunci ele s-ar amesteca si totul ar fi doar zeama deci premiza initiala se invalideaza automat. Deci, nu te mai chinui, ca orice efort de a iesi din zeama sau a atinge ceva dincolo de ea, e futil prin insasi tabloul cosmologic propus de tine. Citat:
Ca decurg una din alta, no problem, nu vad nimic rau in asta nu stiu de ce tu incerci sa demonizezi chestia asta. Citat:
Vrea sa stii ca pacatul e doar o relativa ignoranta care se va rezolva, candva, nu neaparat in viata asta ci poate 100 mai incolo. Si aici nu ar strica sa ne aducem aminte ce spunea par. Cleopa despre care sunt cei mai iscuti soi de draci in a pierde suflete.: aia care il fac pe om sa creada ca timpul mantuirii e intotdeuna la viitor. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Noi ii spunem liber arbitru.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.08.2016 at 18:15:31. |
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Citat:
Probabil ca abordarea mea este contraproductiva, in conditiile in care nu exista disponibilitate pentru un dialog bazat pe obiectivitate. Cand spatiul gandirii este inghesuit in cateva asertiuni dogmatice, in fata argumentului rational se pare ca exprimarea unora devine invariabil violenta. Crestinul adevarat isi apara modul de a gandi cu intelepciunea sarpelui si blandetea porumbelului. Violenta dezvaluie ca inca mai este de lucrat cu mintea si inima. Ma bucur sa aflu ca pot exista crestini care au curajul sa gandeasca, sa-si evalueaze modul de a crede si simti in acord cu principii existentiale fundamentale. Poti sa-mi trimiti in privat sau pe acest thread linkurile cu forumurile respective. Toate cele bune.
|
|||
|
|||
Citat:
dar sa revenim la intrebarea pe care ti-am pus-o: care e raportul tau cu Sfanta Biserica? Budistul si Biserica, iata tema! |
|
||||
|
||||
Citat:
Dialogul este si obiectivitate si subiectivitate. Sa nu cadem in extreme. Citat:
Fiecare element al "Bisericii" are o anume incarcatura simbolica. Simbolul este deopotriva inteles/emotie/simtire. "Biserica" este un vehicul spiritual, care internalizat psihologic lucreaza evolutia omului interior. De ce exista conflict, lipsa de respect intre credinciosi de confesiuni diferite? Pentru ca acestia nu realizeaza ca principiile/valorile fundamentale (dragostea, bunatatea,...) pot fi exprimate intr-o infinitate de expresii-simbol. Ca fiecare poarta o "Biserica" in suflet.... chiar daca este ateu. "Biserica" nu se impune cu forta. Cum poate fi ochiul curat atunci cand il priveste pe semenul sau de alta confesiune intr-un mod acuzator, cu superioritatea celui care detine un adevar absolut?
|
||||
|
||||
Nu vericule. Biserica e trupul lui Hristos.
"Doar" atât. Nimic mai mult, nimic din cele ce pseudo filozofezi tu.
|
||||
|
||||
De acord cu asta, cu precizarea că nu jertfa personală ne mântuiește; prin ea doar îi deschidem ușa lui Hristos, ca să intre. Jertfa noastră este o asemănare cu jertfa mântuitoare a Lui.
Citat:
De aceea nu poți fi și budist, și creștin: pentru că nu te poți mântui fără a te uni cu Hristos în Jertfa Lui. Și asta facem atunci când mâncăm și bem trupul și sângele Lui fiind noi înșine, bineînțeles, în stare de jertfă atât cât putem.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 27.08.2016 at 15:33:34. |
|
|||
|
|||
Ochiul curat e cel care s-a intregit cu Dumnezeu. Nu cu altcineva.
|
|
||||
|
||||
...asa e....sa nu cadem.
Te referi la tine? Caci eu cred ca nu postai tocanita new-age daca nu credeai despre tine ca ai o intelegere superioara a adevarului. Insa, daca aveai o intelegere superioara a adevarului ,cu siguranta aveai o intelegere superioara a abordarii unui dialog constructiv. Tu esti doar un soricel masochist care a intrat in stup.Fiind singur si nefericit inainte de a intra in stup ,acum te crezi original si bagat in seama de albine prin.... intepaturi repetate.Acesta e modul tau de a cere ajutor.Ajutor care nu va veni de pe internet.Manastirea si duhovnicul e singurul loc de unde mai poti primi ajutor.
|
||||
|
||||
Citat:
Si are doar un singur defect major: e formata dintr-un singur membru - tu Citat:
Citat:
Citat:
Defaimezi sistematic crestinismul celor de aici cu pretextul ca ai acces la un inteles superior care de fapt este exact o bataie de joc la adresa valorilor lor fundamentale. Iar cel mai mare pacat este ca-l defaimezi pe Hristos coborandu-l de la statutul de unic Dumnezeu si om intrupat la cel de creatura destepta dar oarecare si introduci in loc varianta cu zeci/sute de zei din panteonul budhist(??) care pot fi un subtitut la fel de bun, in mintea ta. Sustii incoerenta/irationalitatea teologiei crestine desi o cunosti/intelegi extrem de superficial si cu ochelari de cal budhist, dar in schimb esti incapabil sa porti o discutie pana la capat despre problemele ridicate vizavi de teoriile tale asa zis "budhiste". Talmacesti sectar Sf. Scriptura, denaturand grosier sensul unor porunci mai mult decat evidente, cum ar fi cele legate de idolatrie. De fapt si de drept, dumnezeul tau nu are nimic de a face cu cel din teologia crestina ortodoxa - lucru admis deschis de tine si cu toate astea te pretinzi a fi crestin si ortodox. Deci pana la urma, cine desconsidera pe cine sau ce?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.08.2016 at 23:53:32. |
|