|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
S-avem pardon, dar spre deosebire de Arie, care o tinea tot pe a lui impotriva la un Sinod intreg ,Origen a spus in avans din cate stiu eu ,ca "Daca Biserica va considera ca una din invataturile sale e gresita isi retrage in avans invatatura gresita." Deci un om care isi retrage in avans ceva, nu cred ca poate fi pus pe acelasi plan cu Arie .Problema lui ca fiind foarte prolific, a mai facut si erori.
Si mai e ceva,Origen daca nu ii lua mama sa hainele, cand era o prigoana impotriva crestinilor, era un martir si nu mai avea nici o scriere.Ori Arie daca prigoanele existau pe vremea lui, nu isi scoatea capul, el si l-a scos cand era liniste in Biserica.Daca traia la 200-250 ca si Origen nu cred ca auzeam de el, ca nu era interesanta Biserica ptr el.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|||
|
|||
Citat:
Eu le-as zice "Ceata somnorosilor" sau "Ceata ratacitilor".Eu m-as uita la ce au facut acesti duhovnici in jurul lor.Au creat o comunitate?... Au creat incredere?...Ca e usor sa "construiesti"rebeliuni,desprinderi,fractiuni. Toata Societatea(lumea) are o tendinta centrifuga ,nimeni nu mai asculta de nimeni. Mai greu e sa construiesti ,sa fii un model.Sa dai incredere celor din jur.Sa faci o comunitate reala atunci cand in jur retelele sociale se diminueaza.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
||||||||
|
||||||||
Citat:
Citat:
În rest și aspiranții la călugărie își părăsesc familia și serviciul. Citat:
Ei deja își asumă duhovnicește ce fac, tu discuți despre ce fac ei și mai faci și un telefon fără fir. Citat:
Citat:
Călugării nu sunt așa șantajabili, doar dacă urmăresc funcții și distincții bisericești. Altora nu le pasă pur și simplu de nimic, n-au mustrări de conștiință, au „studii ecumenice” știu ei mai bine cum stă treaba. Citat:
Dacă vrei îți aduc și articolul din regulament, condiția în unele cazuri ar fi fost să fie botezați copiii ortodox, numai că nu mai scrie ce se-ntâmplă dacă totuși copii nu devin ortodocși, vezi asta înseamnă o Sfântă Taină coborâtă marginal la nivel de contract uman. Ce aduce nou Creta la căsătorii interconfesionale e că acum pogorământul devine ușor, ușor dogmă, iar când excepția devine regulă se subminează de fapt canonul însuși. Citat:
Până acum din 2 clerici anti-creta pe care i-am auzit în diferite conjuncturi, niciunul dintre ei nu a fost repetentul clasei, nu e vreun ignorant, grandoman, pietist, ori nesimțit de pleznește cu privire la învățătura de credință, nasol pentru cei care încearcă să-i portretizeze altfel decât sunt ei, la Judecata lui Dumnezeu nu vor avea cuvânt în ce-i privește pe aceștia doi. Ba și mai mult spun ei că între colegii lor sunt multe voci critice cu privire la Sinod, dar se tem, chiar de la un preot care pomenește am auzit că nu e niciun sfânt sinod acesta din Creta. Citat:
E clar că ereziile avansează fulminant pe măsură ce nu mai există rezistență, câtă vreme există rezistență e complicat pentru că trebuie date explicații, tipărite broșuri, făcute depuneri din treaptă și preluate lăcașuri, e greu când trebuie coborât din jilț ca să se explice „prostimii”, mai trebuie să moară niște generații. Bine că nu s-a pus în aplicare tot ce s-a hotărât pe vremea lui Athenagoras se puteau schimba și mai multe decât calendarul și secularizarea în Biserică era și mai accentuată azi, Biserica nu are nevoie de aplaudaci ca la plenara comunistă.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.10.2017 at 02:17:56. |
|
||||||
|
||||||
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
|
|||||
Citat:
Dacă deschideai topicul ăsta prin septembrie anul trecut când subiectul se aprindea, era oarecum logic în cronologia evenimentelor acum care e sensul ? Citat:
Mâine poimâine o să vină alții că nu știu ce persoane din anturajul lor nu se mai operează ori nu mai mănâncă gluten și sigur e din cauza sinodului și a „duhovnicului nepomenitor”, musai vreun călugăr alungat care-i sfătuiește. Citat:
Oricum dacă ei nu citesc aici, la ce-i ajută să-i faci „mărturisitori” pe forum ? Măcar spune-le în față prietenește ce ai de spus și lasă-i în plata Domnului așa ar fi cel mai onest tu ți-ai liniștit conștiința, ei au luat la cunoștință și după nu te împiedică nimeni să-i porți în rugăciuni. Citat:
Cât privește preotul de mir fiecare să-și facă cercetarea dacă nu poate să nu pomenească, când slujește cu nepomenitori la altar(care n-au fost caterisiți) să-i lase pe ei să spună ecteniile respective așa recomanda prof. univ. Theodoros Zisis care chiar spunea că nu e rău să rămână pomenitori dar antiecumeniști la altare. Oricum eu de la duhovnic de mir, pomenitor, cu trei copii acasă, șoție și socrii bătrâni, am auzit că nu a fost un mare și sfânt sinod la Creta, că s-a exagerat cu sinodul acela, așa că fiecare preot are raportarea lui chiar dacă nu are curajul să atace în predică publică ecumenismul. Pe mine mă deranja imaginea asta că „vai călugării ce fac!” spre deosebire de duhovnicii de mir, dacă tăcerea e din frică ori interes nu faceți virtute din ea! Deocamdată nu în mânăstire se ține „săptămâna de rugăciune ecumenică” ci în parohia de mir, deci încă nu e rușinea călugărilor asta, așa cum or fi ei. La Sihăstria când P.S Daniel ca Mitropolit al Moldovei a trimis niște călugări catolici să țină o misă prin anii 90, li s-a închis ușa bisericii în nas și au slujit în trapeză, voi asta nu știți sau vă faceți că nu vedeți când dați în călugări. Citat:
[...]r) acordã dispense bisericești de cãsãtorie și recãsãtorire pentru credincioșii mireni, în limita prevederilor canonice;”[/...] Statutul Pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române. Fiind un regulament e formulat la obiect, tu ai impresia că în special în diaspora nu se fac astfel de „uniuni” ortodocși - alte confesiuni care revendică creștinismul, ce nu se permite - încă! e căsătoria cu non-creștini. Chiar Serafim Joantă a cununat pe mulți așa, de altfel și vorbește nonșalant despre asta prin unele conferințe ca și cum ar fi ceva banal. Așa e.
|
||||
|
||||
gruparea "drept credinciosilor"
|
|||
|
|||
gruparea "cu adevarat drept credinciosilor".
Un fel de super-extra-plus.
|
|||
|
|||
Citat:
Pai de ce a deschis, pentru ca omul s-a simtit nitel smintit de asa ceva, si pe buna dreptate. Si stii ce este scris? Sminteala trebuie sa vina, dar vai de cei prin care vine..
|
|||
|
|||
Citat: