|
|
|||
|
|||
Nu am facut pe nimeni prost
|
||||
|
||||
@alex719:
In legatura cu glanda pineala tu de fapt cauti o scurtatura,nu esti singurul toti facem asta. Nu poti sa scapi de greutatea crucii cu trucuri. Doar calea stramta (a implinirii poruncilor)duce la mantuire.Hristos ar fi vorbit despre pineala daca era asa de importanta in schimb a vorbit de implinirea poruncilor. Curiozitatea ta nu e rea in sine,trebuie sa fii atent in ce teritoriu te duce.
|
|||
|
|||
Alex,uite voi lasa rautacismele si aroganta.Pari,si sunt convins ca esti o persoana care,la fel ca si mine,si probabil multi altii,cauta o cale si o indentitate spirituala si nu numai.Adica,stiu,studiul este foarte la indemana pentru unii dintre noi,mai ales cei carora ne place sa ne vanam singuri informatia.Insa eu iti spun din propria experienta,studiul fara calauzire,mai ales in sfera asta spirituala este foarte primejdios.Eu sun6 victima acestuia si,sincer,inca ma simt pierdut,chiar daca nu prea admit asta de multe ori,dar macar am invatat sa imi si asum asta.
|
|||
|
|||
@flying Perfect de acord cu calea stramta, totusi eu nu vad organul asta ca o scurtatura pentru ca il primim la nastere, intact. Ca interese meschine provenite din membrii ai statului, poate si ai unui guvern mondial fara interese prea dumnezeiesti vor sa ni-l inchida, sa il calcifieze intentionat pentru ca fluorul nu e introdus cu niciun alt folos in apa potabila, asta e partea a doua. In primul rand fluorul e clasat ca substanta extrem de toxica si noi il ingeram, vorba aia, chiar "ca apa", asta pe langa faptul ca parintii isi obliga copii ca in fiecare seara sa se spele pe dinti nestiind la ce pericol ii expun. Nu sunt impotriva igienei, cum Nikola Tesla afirma ca "orice e impotriva igienei e impotriva religiei", dar se pot gasi alternative de pilda pasta fara fluor.
@Seraphim7 Dumnezeu sa ne ajute sa Il regasim, pe amandoi.
|
||||
|
||||
Citat:
Daca n-ai gasit atunci solutia e simpla: ramai la (sau cauta) invataturile ortodoxe, roaga-te, spevedeste-te si renunta la aberatiile de genul "decalcifiere a glandei pineale" si alte tampenii sicretiste. Mai intai pune-te la punct cu credinta ortodoxa (nu vei avea atatea zile sa studiezi tot ce s-a scris despre invatatura Bisericii) si apoi, dupa ce ai epuizat asta, treci si la ce spun altii. Doamne ajuta.
|
||||
|
||||
Citat:
Restul sunt interpretari paranoice ale adeptilor teoriilor conspirationiste: cipofobi, anti-manipulare telepatica, "profeti apocaliptici", illuminati etc.
|
|||
|
|||
Citat:
Nu o sa copiez si al doilea tau post, dar asa cum Iisus afirma "Lasati copiii sa vina la mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor", constiinta pura si cel mai putin atinsa de pacat o gasim la copii, lucru de ajuns sa-mi confirme dorinta de a pastra pineala deschisa.
|
|||||
|
|||||
Citat:
Citat:
2. Stiinta clasica nu sustine prostiile de origine orientala legate de abilitatile paranormale ale acestei glande. 3. Stiinta nu interpreteaza Scriptura, cu asta se "ocupa" Biserica. Iar Biserica nu sustine o astfel de interpretare. Citat:
Citat:
Citat:
Daca te intereseaza mantuirea cu adevarat ai grija ca scriptura este vasta si scotand din context si interpretand dupa pareri personale putem sustine si justifica absolut orice. Si apoi intrebarea de ce sunt ZECI DE MII de secte este de prisos.
|
|||
|
|||
Citat:
2. Nu contrazic cu nimic nicio invatatura ortodoxa deschizand subiectul cu pineala, avand in vedere ca nu a fost deloc dezbatut mai serios , dintr-un punct de vedere ortodox pana acum, deci ce afirmi e fals. Pe langa asta, a ne pune intrebari,chiar presupunand ca tendintele astea vin de la diavol spre indepartarea de Dumnezeu, e un lucru perfect omenesc pe care il afirma inclusiv parinti ai religiei ortodoxe.Asta nu inseamna ca merg pe mana altei religii. Primul exemplu care imi vine in minte aici e parintele Sofian Boghiu. 3. Dovezi ? Iti pot arata cand vrei ca multe ramuri din stiinta actuala sustin "prostii" mai mari decat curentele orientale, care cat de cat fac referiri macar spirituale(a nu se intelege ca aprob vreuna). Am scris intr-un reply anterior ca Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta, daca nu chiar cel mai important printre contemporani( Dumnezeu sa-l odihneasca ca a murit acum putin timp) sustinea ca omul e masina biologica fara constiinta, spirit sau suflet, si ma indoiesc ca e singurul cu puncte de vedere NECRESTINE atentie, nu neortodoxe. Revenind, nu am nici o intentie sa ma leg de relatari de genul cu subiectul de fata. Din nou afirmi ceva fals si invalid. 4. Tin sa te contrazic. Stiinta nu interpreteaza Scriptura, mai mult, chiar o confirma. Celebrul Constantin Dulcan cu cartea "Inteligenta materiei" scrisa in perioada comunista si fiind aspru pedepsit pentru asta la vremea aia, ca multi altii, aduce argumente destul in sensul asta. 5. Iisus se refera acolo la Duhul Sfant, care e primit in intregime de catre un copil. Fals ce afirmi. Corpul(inclusiv glanda pineala, ca tot la nastere o primim, nu vine nimeni pe vreun cal alb sa o aduca pe parcurs) joaca un rol foarte important in primirea Harului Divin, asa cum Mantuitorul Insusi ne spune: "Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi ? " (1 Corinteni 3:16) :)
|
||||||||
|
||||||||
Ce e fals? Ca interpretezi Scriptura dupa capul tau? Ai confirmat-o singur.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Explica si exemplifica. Citat:
Mai exact ce ai contrazis din ceea ce am zis eu cu asta? Incepe cu Catehismul Ortodox. Afla care sunt invataturile esentiale de credinta, care e treaba cu credinta si cunoasterea lui Dumnezeu si discutam dupa. Doar cu caracter general "credinta se crede, nu se demonstreaza". Citat:
Citat:
Observ ca ai prostul obicei de a face astfel de afirmatii fara a specifica la ce anume te referi. Asa ca am sa te rog, din nou, sa spui care este afirmatia falsa? Citat:
E pierdere de vreme disctutia cu tine. Pune mai intai mana si afla ce invata Biserica si dupa discutam. Incepe cu Catehismul.