|
|
|||
|
|||
Calendarul
Deschid cu interes discutiei o problema mai veche : nu ar fi bine ca noi ortodocsii sa avem toti acelasi calendar si anume cel vechi ? Sunt multe observatii cu privire la noul calendar si toate sunt critice ! Credeti ca ar fi mai bine sa revenim la vechile obiceiuri ? Ne-am grabit cand am trecut la calendarul nou ? E o discutie ampla. Va rog sa nu tragem concluzii pripite. Poate nu este tarziu sa schimbam lucrurile daca putem !
|
|
|||
|
|||
Nedumerire...
Se pare ca pe acest forum - si nu vreau sa jignesc pe nimeni - sunt numai copii care socializeaza si nu au habar (nici nu au cum) de gravitatea problemei deschise de mine. Daca m-am inselat astept in continuare cu interes opinii corespunzaoare din partea unor exegeti. Repet, problema este una foarte importanta pentru mine - si pentru toti !
|
|
||||
|
||||
Citat:
[COLOR=green]Uită-te puțin peste Prut! Da, acolo sunt involuați, așa au fost condițiile pentru ei, pe când românii au ținut și țin pașii cu lumea civilizată, lume care a înțeles de ce se merge după un alt calendar de pe la 1925, parcă.[/COLOR] [COLOR=green]Și, dacă aștepți părerea unor "exegeti", atunci așteapt-o! Aici sunt doar amatori, oameni care vor să învețe câte ceva de la cei din jur.[/COLOR]
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calendarul Bisericesc | orthodoxia.i.thanatos | Despre Biserica Ortodoxa in general | 121 | 27.04.2023 09:42:51 |
Ce este calendarul? Calendarul iulian revizuit. Cum si de ce?! | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 71 | 31.10.2011 10:23:19 |
Calendarul ortodox | daniil96 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.01.2011 23:29:02 |
Istoria trecerii de la calendarul niceo-iulian la calendarul iulian indreptat | ioannistor | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 20.11.2010 03:17:10 |
Ciudateniile din calendarul BOR | mihailt | Generalitati | 4 | 22.03.2009 15:16:15 |
|