|
|
||||
|
||||
Citat:
Eu le-am sfatuit pe fiecare in parte sa-si refaca Taina Cununiei - adica sa mai faca o data Cununia Religioasa ca sa se dezlege multe in viata lor - sa se deschida ..... |
|
||||
|
||||
Cum sa refaca Taina Cununiei???? Nu se poate.
Sterilitatea poate sa fie din diferite cauze. Sau pur si simplu, Dumnezeu nu considera ca acele familii trebuie sa aiba copii (inca). Daca ai citi Sf Scriptura, in loc sa le zapacesti pe bietele femei cu chestii din astea, ai vedea ca parintii Sf Fecioare Maria nu au avut copii decat pe la batranete. La fel si cei ai Sf Ioan Botezatorul.... Desi erau oameni drepti si cu credinta in Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
Nu se poate reface ceea ce este deja facut. "ceea ce este legat pe pamint, sa fie legat si in cer" Aceset 2 cununii, se conformeaza acestui pasaj din Biblie. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
E adevarat ca in Postul Sf.Paste nu am auzit sa se faca nunta ,dar daca preotul le-a cununat o fi avut binecuvantare. Cat despre faptul ca nu au copii ,aici e alt aspect ,in zilele noastre aud de foarte multe cupluri care nu fac copii desi acei tineri sunt apti pentru a face. |
|
||||
|
||||
Citat:
Iar faptul ca Elisabeta a procreat la batranete pe Sf Ioan Botezatorul - a fost vointa Bunului Dumnezeu care a pus viata acolo unde din punct de vedere medical nu mai era posibil, "caci Dumnezeu da viata acolo unde viata nu mai e posibila" ("The Lord God gives life where no life is possible" - replica originala din filmul lui Franco Zeffireli din 1977 : Isus din Nazareth cu Robert Powel, cel mai bun film facut vreodata cu tema Isus). http://www.grace.ro/articol/Traditii...a-in-post.html Cand nu se fac nunti? Conform celei de-a noua porunci a Bisericii Crestine, nuntile nu se pot savarsi in urmatoarele zile si perioade: - In cele patru mari posturi ale anului - In zile ca: miercurea si vinerea, Ziua Crucii (14 septembrie), Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august), in Duminica Rusaliilor. Nuntile nu se fac in aceste zile pentru ca petrecerea de nunta nu corespunde atitudinii de pocainta si infranare pe care o impune postul - In saptamana branzei (sau saptamana alba), care este socotita ca vreme de pregatire pentru post. - In saptamana luminata (dintre Duminica Pastilor si Duminica Tomii) - In perioada dintre dintre Craciun si Boboteaza, precum si in ajunul tuturor praznicelor imparatesti. Cine are dreptul la dezlegare? Savarsirea cununiei religioase in post este ingaduita rareori si dezlegarea se face numai cuplurilor care au motive foarte bine intemeiate pentru a se cununa in timpul postului. Astfel de motive pot fi spre exemplu: plecarea in strainatate in scurt timp, eventual aparitia unui copil (in situatia in care s-a dat dezlegare prin logodna) sau orice alta motivatie ce impune savarsirea cat mai repede a cununiei religioase. Cine da dezlegarea la casatorie in post? In general dezlegarea o primiti de la arhiereu, care hotaraste de la caz la caz. Cel mai bine este sa discutati cu preotul vostru duhovnic. Aesta va sti mai bine sa trateze situatia in functie de cazul dumneavoastra. Atentie insa, cununia religioasa primeste dezlegare, ci nu petrecerea de dupa. In general veti primi dezlegare doar daca sunteti de acord sa nu faceti petrecerea de nunta, ceea ce ar face sa se piarda mult din frumusetea acestui minunat eveniment. Unele cupluri spun preotilor ca nu vor face petrecere, insa nu se tin de cuvant, dar aceasta nu mai este raspunderea preotilor ci doar a cuplului. Oricum, de veti refuza sa acceptati omiterea petrecerii de nunta sau savarsirea acesteia in afara postului este foarte probabil sa nu vi se accepte dezlegarea la cununia religioasa. Se organizeaza petrecerea de nunta in post? Cum spuneam si mai sus, petrecerea de nunta nu este permisa in timpul postului. Fie renuntati la ea, fie o organzati, daca este posibil, in afara postului. Se presupune ca dezmatul si ospaturile din timpul petrecerii nu se cuvin atitudinii de infranare si pocainta pe care o impune postul sau o zi de sarbatoare foarte importanta. Exista totusi si excepii, sunt cupluri care secasatoresc in perioadele interzise de Biserica, fiind permise casatoriile in post doar cu conditia sa aiba motivatii bine intemeiate. Asadar, au facut NUNTA CU TOT CU PETRECERE SI NUNTASI. Eu la petrecere nu am participat pentru ca nu s-a parut adecvat, motiv pentru care am fost catalogata drept pocaita si habotnica. Eu le-am vrut binele, dar atat Cristina cat si Maria, fiecare la timpul ei nu au tinut cont de parerile nimanui. Au vrut ele nunta in Post si basta. ba chiar Cristina a lesinat in timpul slujbei facuta acasa de preot, desi nu era nici bolnava, nici insarcinata. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
||||
|
||||
[quote=cristinateodora11;126620]Dar si-au construit casa pe nisip nu pe stanca. Nuntile facute in Postul Pastelui si in Postul Craciunului sunt lovite de nulitate. Parerea mea. Cum sa faci bucurie cand trebuie sa fii trist ca Mirele nu mai este langa noi ??????
Iar faptul ca Elisabeta a procreat la batranete pe Sf Ioan Botezatorul - a fost vointa Bunului Dumnezeu care a pus viata acolo unde din punct de vedere medical nu mai era posibil, "caci Dumnezeu da viata acolo unde viata nu mai e posibila" ("The Lord God gives life where no life is possible" - replica originala din filmul lui Franco Zeffireli din 1977 : Isus din Nazareth cu Robert Powel, cel mai bun film facut vreodata cu tema Isus).[quote] Cristina, Vad ca tu cunosti regulile. Ceea ce nu cunosti prea bine, sint exceptiile. Ambele casatorii, sint exceptii. Doar acei preoti/ acel preot va da socoteala, deorece el singur stie de ce a facut exceptia respectiva. Fetei i-a fost rau? Starea emotionala peste o anumita limita, te face sa lesini. Se intimpla. Eu banuiesc ca tie iti este o teama imensa ca ele facind aceste nunti in post, nu le merge bine, si ca astea toate ar fi "semne". E gresit, sa gandesti asa. Dumnezeu stie doar ce e bine pentru ei. Toate la timpul lor, as acum Dumnezeu a randuit. Sint lucruri pe care nu le cunosti. Dar citind postarile tale, mie mi se pare ca voi erati prietene, iar acum ...ce s-a intimplat? S-a intimplt ceva intre voi. Poate ca ar trebui sa discuti cu ele, deschis, sa vezi ce si cum, vazind ca te framinta atita. Pe de alta parte, ei de acum sint casatoriti, e bine sa ii lasi in pace sa-si vada de casniciile lor, asta ar fii sfatul meu. Hai mai bine sa le uram toti aici un frumos CASA DE PIATRA!!! si sa-i lasam sa se bucure unul de altul. Ce parere ai? |
|
||||
|
||||
Citat:
- Cristina (in Postul Pastelui)pentru ca se grabea sa nu se razgandeasca sotul ei, Gabi, cu care era de foarte putin timp impreuna (abia despartita dintr-o alta relatie, presata de parinti sa se marite odata), iar - Maria - ca asa a vrut sotul ei, sa fie mai cu motz, ca in rest nu gasisera restaurant liber. Astea sunt "motivele" grabei lor. In ceea ce ma priveste, tin Postul asa cum e randuit de Bunul Dumnezeu : Matei 6, 16 : "Cand postiti, nu fiti tristi ca fatarnicii; ca ei isi smolesc fetzele, ca sa se arate oamenilor ca postesc; adevar graiesc voua: isi iau plata lor." Matei 6, 17 : Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fatza ta o spala, Matei 6, 18 : Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care vede in ascuns iti va rasplati tie. Dumnezeu vede in ascuns ce si cum fac eu, nu trebuie sa ma justific voua. Si inca ceva : Matei 9, 15 : Si Isus le-a zis : Pot oare fiii nuntii sa fie tristi cata vreme mirele este cu ei? Dar vor veni zile cand mirele va fi luat de la ei si atunci vor posti. Asa ca, nu ai voie de la Dumnezeu sa faci nunta in post. Pentru faptul ca el nu mai este cu noi.