![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Constantine, opreste-te. De azi inainte, pana voi studia amanuntit Canoanele Sfintei Biserici, ale Sf. Apostoli, Sinoadelor Ecumenice (cele 7), ale Sinoadelor locale si ale Sf. Parinti, voi fi total neutru fata de BOSVR: nu voi mai vorbi nici pro-, nici contra- ei. Stiu, ca juramantul pe numele Domnului nu-i cea mai fericita solutie, dar asta am facut eu pe subforumul BOSVR, asa ca va trebui vrand-nevrand sa-l respect, din frica de Domnul Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Personal nu cunosc pe nimeni din BOSV dar e ciudat ca se vorbeste ff putin despre aceasta Comunitate in mass media.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este nici o gluma Becali tine pe vechi!Mama lui Gigi becali il indeamna la asta.Nu stiu daca apartine de Slatioara sau de altundeva.A facut si afirmatii publice cum ca adevarul este pe sti vechi!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
intreba cineva ce conditii trebuie indeplinite pt ca BOSV sa fie recunoscuta oficial... din cate am auzit (dar din surse nesigure), tot ce ne mai lipseste este un ierarh... adica ne trebuie 12 in total. dar fiind foarte grea sarcina.. trebuie sa avem rabdare pana cineva se va indura si va lua asupra sa o cruce asa mare... pe mine una nici nu ma intereseaza asa mult aceasta problema... important este ca am pastor, are cine sa se roage pt mine nevrednica si, foarte important, am la cine apela cand am nevoie. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema recunoasterii BOSV ca ci al 19-lea cult din Romania nu este cel al numarului Ierarhilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema recunoasterii BOSV ca ci al 19-lea cult din Romania nu este cel al numarului Ierarhilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Recunoașterea calității de cult
Art. 17. – (1) Calitatea de cult recunoscut de stat se dobândește prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Culturii și Cultelor, de către asociațiile religioase care, prin activitatea și numărul lor de membri, oferă garanții de durabilitate, stabilitate și interes public. (2) Recunoașterea statutelor și a codurilor canonice se acordă în măsura în care acestea nu aduc atingere, prin conținutul lor, securității publice, ordinii, sănătății și moralei publice sau drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Art. 18. – Asociația religioasă care solicită recunoașterea calității de cult va formula o cerere în acest sens la Ministerul Culturii și Cultelor, însoțită de următoarea documentație: a) dovada că este constituită legal și funcționează neîntrerupt pe teritoriul României ca asociație religioasă de cel puțin 12 ani; b) listele originale cuprinzând adeziunile unui număr de membri cetățeni români cu domiciliul în România cel puțin egal cu 0,1% din populația României, conform ultimului recensământ; c) mărturisirea de credință proprie și statutul de organizare și funcționare, care să cuprindă: denumirea cultului, structura sa de organizare centrală și locală, modul de conducere, administrare și control, organele de reprezentare, modul de înființare și desființare a unităților de cult, statutul personalului propriu, precum și prevederile specifice cultului respectiv. Art. 19. – (1) În termen de 60 de zile de la data depunerii cererii, Ministerul Culturii și Cultelor înaintează Guvernului documentația de recunoaștere a cultului, însoțită de avizul său consultativ, întocmit pe baza documentației depuse. (2) Dacă documentația este incompletă sau statutele conțin prevederi contrare legii, acestea se restituie motivat spre completare sau modificare, iar termenul de soluționare se prelungește corespunzător. Art. 20. – (1) În termen de 60 de zile de la primirea avizului, Guvernul se pronunță asupra cererii, prin hotărâre de recunoaștere sau de respingere motivată. (2) Hotărârea Guvernului se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și poate fi atacată în justiție, conform legii. (3) În caz de respingere a cererii, asociația religioasă poate solicita reluarea procedurii de recunoaștere a calității de cult, numai dacă prezintă dovezi din care să rezulte că au încetat temeiurile care au dus la soluția de respingere. (4) Drepturile și obligațiile aferente calității de cult recunoscut se pot exercita de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului de recunoaștere a acestuia. Art. 21. – Guvernul, prin hotărâre, la propunerea Ministerului Culturii și Cultelor, poate retrage calitatea de cult recunoscut atunci când, prin activitatea sa, cultul aduce atingeri grave securității publice, ordinii, sănătății sau moralei publice ori drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Art. 22. – (1) Modificarea și completarea statutelor de organizare și funcționare sau codurilor canonice ale cultelor se comunică, spre recunoaștere, Ministerului Culturii și Cultelor. (2) Actele administrative emise în temeiul prevederilor prezentei secțiuni, precum și neemiterea acestora în termenele prevăzute pot fi atacate în justiție, în condițiile legii." (Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007) |
|
|||
|
|||
![]()
atunci sunt surprinsa!
dar stii cum e... cand lupii ti se impotrivesc, constati ca legea are tot felul de "portite" si interpretari... n-am ce sa mai zic... e greu sa obtii o recunoastere din gura lupului... apoi tot el (si cei ai lui) iti sar in cap ca nu esti "Biserica recunoscuta oficial"... :hmmm: |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu sa fi existat o cerere oficiala din partea BOSV pentru a fi recunoscuta oficial de Guvern(Secretariatul de Stat pentru culte) ca si cult.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bosv are abia 2 ani de cand s-a inregistrat ca asociatie religioasa,mai are de asteptat 10 ani.Desi sustine altceva cu recensamantul ar pute fi probleme!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica nu este de acord cu homeopatia? | pacatoasa | Generalitati | 282 | 21.09.2014 17:41:28 |
Biserica Ortodoxa Romana este ... | savudanmihai | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 14.08.2013 14:19:52 |
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? | leonte | Despre Biserica Ortodoxa in general | 26 | 22.01.2013 11:24:23 |
Ce este Biserica? | Danut7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 01.11.2010 11:50:54 |
|