![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu o framantare: poate avea loc o cununie religioasa intre persoane de religii diferite?
Concret: ea-ortodoxa si el catolic? Biserica permite acest lucru si in ce conditii? |
|
|||
|
|||
![]()
Da se poate acest lucru...chiar am avut o prietena in facultate ,ea ortodoxa ,el catolic si amandoi teologi si foarte convinsi in credinta lor...(deci nu exista sansa ca sa treaca unul la credinta celuilalt)
S-a facut casatorie in ambele biserici(casatorie mixta)...dar asta ramane si la latitudinea celor doi ...daca vor sa faca la ambele biserici sau numai la una si anume la care...trebuie vorbit cu cate un preot din ambele biserici si hotarat ce si cum de catre cei doi....fiecare se spovedeste inainte la duhovnicul lui si apoi restul... |
|
|||
|
|||
![]()
Am uitat sa spun ca acest lucru este valabil doar in cazul cand cei doi apartin numai acestor doua biserici..in rest daca unul dintre ei are o alta religie decat ortodoxa sau catolica cel de alta religie trebuie sa se boteze ortodox pt a se putea oficia casatoria...
Asta se cere deoarece Cununia se oficiaza ca Taina numai in aceste doua biserici...iar cine nu marturiseste Crezul nu poate sa promita ceva lui Hristos,neavand credinta in El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
presupun insa ca foarte multi dintre cei pusi in fata alternativei prefera sa nu mai incheie casatoria religioasa pentru a nu renunta la religie. (culmea!!!) |
|
|||
|
|||
![]()
pt.Primus
In primul rand vreau sa mentionez...fara sa crezi ca incerc sa te "perii" ...ca,in urma postarilor tale pe care le-am citit,imi place modul cum gandesti si pui problema in raspunsurile la diversele subiecte de pe acest forum... In al doilea rand...ca sa-ti raspund la postarea de mai sus....tu ai dreptate in ce spui:"romancutze casatorite cu arabi si trecute la mahomedanism" sau "foarte multi dintre cei pusi in fata alternativei prefera sa nu mai incheie casatoria religioasa pentru a nu renunta la religie"...dar alegerea de a trece de la o credinta(religie) la alta ramane la latitudinea fiecaruia,din motivele pe care doar ei le stiu...cu precizarea ca fiecare raspunde pt faptele sale atunci cand va veni timpul. Uneori societatea sau situatia financiara de care vrand nevrand depindem poate sa duca si la astfel de decizii...care din pacate nu sunt cea mai buna solutie si pt bietul suflet,singurul nemuritor. |
|
|||
|
|||
![]()
As dori daca se poate un raspuns la problema expusa mai sus de la un moderator al acestui site.
Dar daca el este catolic si a divortat si mai are si copii? |
|
|||
|
|||
![]()
mikidutza, poate acest fragment dintr-un articol de pe site-ul caruia ii apartine forumul te va lamuri:
Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pacatul stramosesc+religii diferite la casatorie | simona_fidela | Nunta | 10 | 12.03.2012 14:23:28 |
casatorie intre rude | simona | Nunta | 55 | 27.11.2011 16:34:40 |
CASATORIE INTRE RUDE | JOLIECOEUR | Generalitati | 26 | 02.09.2011 16:43:15 |
casatoria intre 2 persoane de religii diferite | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 49 | 21.03.2011 13:27:40 |
Casatorie intre rude... | faraway | Generalitati | 1 | 10.11.2009 13:27:18 |
|