![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate zice acolo Sfanta Mucenita Pelaghia a sarit de acolo ca ii era amenintata fecioria ; adica se dorea a fi violata.
Eu am vazut o viata aproape identica pe siteul OCA (orthodox church of america) a Sfintei Mucenite Drosida. Mi se pare ciudata imaginea cu pastorul si oile ca aia pare cam catolica iar nu crestin ortodoxa. Cat despre ce scrie pe siteul OCA ca Domnul nostru Iisus Hristos ar fi vorbit cu "O" ca oratorii eu in Sfintele Evanghelii nu am vazut pe Domnul nostru Iisus Hristos vorbind asa. Este pomenit in cuvantarile Sfantului Ioan Gura de Aur de la EIBMBOR caci Sfanta Mucenita Drosida s-ar fi urcat singura pe rug si aci e alta ciudatenie ca zice rug iar nu cuptor. Nu zice daca rugul ardea sau nu.Unii inteleg ca rugul ardea cand s-a urcat da acolo nu zice asa ceva. Oricum respectiva predica a Sfantului Ioan Gura de Aur e tradusa dupa Patrologia Greaca a lui Migne, un scolastic catolic si nu stiu cat de mult ne putem increde in autencitatea ei. Lui Migne i-a ars tipografia la care tiparea diverse lucrari. Mie mi se pare mustrarea lui Dumnezeu (adica a lasat Dumnezeu diavolii sa ii arda tipografia). Migne a ajuns mai apoi sarac.Cand i-a ars tipografia nu a patit nimeni nimic. Afara de paguba materiala. O alta ciudatenie este ca respectiva viata apare pe 25 martie si nicidecum pe 22 martie cand s-a serbat Sfanta Mucenita Drosida. Alta ciudatenie este ca in BO Ortodoxa a SUA care tine de patriarhia Constantinopolului in calendar nu e trecuta Sfanta Mucenita Drosida: http://www.goarch.org/chapel/datecel...=3&d=22&y=2009 |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O bucata din interviul cu IPS Ierotheos pentru ziarul Lumina pus pe catholica.ro | mihailt | Generalitati | 3 | 30.04.2010 02:07:57 |
Diavolul care s-a transformat in inger de lumina | ortodox4life | Generalitati | 28 | 30.10.2008 14:30:39 |
Articol de contine erezii in ziarul Lumina | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 23.09.2008 14:13:45 |
Ziarul Lumina | C-tin | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 27.06.2008 00:01:58 |
|