![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Articole interesante, inclusiv cartea Pr. Seraphim Rose, gasesti aici: http://www.creationism.info.ro/
|
|
||||
|
||||
![]()
Teoria creationista clasica spune ca lumea a fost perfecta din momentul creerii ei, in timp ce teoria evolutionista considera ca lumea se dezvolta prin ea insasi. Creationismul e supranaturalist, in timp ce evolutionismul e naturalist, considera ca nu exista cauze supra-naturale implicate, neaga orice legatura cu divinul. Puntea de legatura intre aceste doua teorii contradictorii este cosmogonia tenoma sau procesul de creatie continua, care ia in considerare o creatie initiala, ce inainteaza insa spre desavarsire intr-o creatie finala, eschatologica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
incercati cu argumente pe intelesul tuturor, folosind cuvinte si expresii comune! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Creaționismul în viziunea iudeo-creștină este o taină, iar o taină nu se poate explica printr-o teorie științifică, la fel cum știința postcarteziană nu poate lua în calcul explicații care nu se pot demonstra matematic sau empiric, sau, cu alte cuvinte, nu poate să privească realitatea în afara limitelor rațiunii umane. Absolutizarea cunoșterii științifice e la fel de contraproductivă ca relativizarea revelației prin suprapunerea abuzivă a celor două forme de cunoaștere, care, așa cum am amintit, au statut ontologic complet diferit. Revelația e un dar pe care ești liber să-l primești sau să-l refuzi, însă n-ai niciun drept să-l judeci atâta timp cât nu-ți asumi curajul să deschizi ”cadoul” și să vezi ce-i înăuntru. Iar conținutul darului numit revelație nu-ți furnizează idoli mentali (adică teorii plauzibile) ci o schimbare în ordinea ființei în întregul ei, o împăcare a inimii cu mintea pentru a percepe sincronic bogăția inepuizabilă a Vieții.
ps- Nu înțeleg de ce subiectul ăsta a fost deschis pe subforumul ”dogmatică”, fiindcă în afară de primul articol al Simbolului de credință niceo-constantinopolitan (Cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor) eu nu cunosc altă poziție dogmatică a Bisericii privitoare la cosmogonie!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 21.03.2012 at 00:21:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu va recomand cartea asta care trateaza mult mai mult decat evolutionismul dar ne arata de unde vin toate chestiile astea.
http://www.cartiortodoxe.com/carte/2...e-serafim-rose |
|
|||
|
|||
![]()
vladstejaru-junior member
Last edited by vladstejaru; 21.03.2012 at 09:20:24. Motiv: -- |
|
|||
|
|||
![]()
vladstejaru-junior member
Last edited by vladstejaru; 21.03.2012 at 09:28:40. Motiv: --- |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un punct de vedere, de fapt de asta am deschis topicul. Si nu contrazice absolut nimic, de fapt. |
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|