![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ai ”înțeles” ca și cum aș fi scris naivitatea că omul ca să evolueze se reîncarnează în stadii inferioare de existență. Am scris altceva: Dacă reîncarnarea ar susține evoluția atunci ar exista și degenerarea, involuția, regresul și atunci iată că unii greu păcătoși ar fi obligați să se reîncarneze ca să se ”mântuie” și să ”evolueze” spiritual în ceva potrivit cu stadiul în care au degenerat după ultima viață, deci oamenii, după teoria asta amăgitoare se vor reîncarna în orice existență inferioară dacă au regresat, iar asta miroase a pedeapsă, a blestem și nu a mântuire sau a evoluție. Citat:
În creștinism credem cu totul altceva. Credem ce mărturisește biserica ortodoxă, scriptura și acolo este scris nu despre o evoluție a omului de la stadiul mineral ci că Dumnezeu le-a făcut pe toate prin Cuvânt și pe om ultimul din pământ suflând asupra lui Duh sfânt de viață și așa a devenit omul un suflet viu în unitate cu Dumnezeu. Tot cam așa l-a înviat Domnul Hristos pe Lazăr și pe alții care muriseră. Citat:
Citat:
Citat:
Ar mai fi ceva de spus pentru topicul cu botezul. Odată ce ești botezat creștin te amăgești dacă crezi că botezat ai pile sau privilegii la Dumnezeu ÎN ASCULTARE și că vei avea parte și în veșnicie de alintul lumesc pe care îl ai aici. În afara ascultării lipsa pilelor nu e dreptate ci egoism și e tot o pileală a comunisului de haită a dreptății sinucigașe ca să-i fie mai ușor. E o amăgire idolească a teoriilor șerpilor singuri că și dincolo vei avea parte de toate cele bune lumești așa cum le ai aici. Dincolo vei primi pe cele rele așa ca bogatul nemilostiv pentru fiecare nedreptate și pilă și bunăstare și privilegiu nedrept și nemeritat de care te-ai bucurat singur. Au avut oare pile sau privilegii sau căi comode și ușoare sfinții sau fiii lui Dumnezeu sau primii născuți la tatăl lor și la Dumnezeu? Scriptura ne arată că NU! Toți au fost în sărăcie, chinuri și prigoniri. Tatăl nostru din ceruri este bun și drept mai ales cu fii Lui mai mari, cu primii născuți încât nici o pilă și niciun privilegiu nedrept nu îl vor primi ei aici. Șarpele te amăgește să crezi că dacă te-ai botezat creștin atunci ai pile și privilegii și aici și în veșnicie încât poți să-ți permiți să faci minuni fără poruncă și rugăciune, de exemplu pâine din pietre dacă ești fiul lui Dumnezeu, să cucerești lumea pentru slava deșartă a supușilor și lingăilor tăi ca s-o stăpânești împreună cu satana, să sari în cap de pe templu că având pile poți fi sigur că te scapă Tatăl. Mintea astăzi ne e ocupată de idoli și de pile, de privilegii și amăgiri idolești pline de venin anesteziant. Le vom plăti amarnic dincolo când vom afla că nu există nicio metempsihoză și nicio reîncarnare și că ne-am amăgit crezând în amestecul toxic și lumesc al religiilor și idealurilor și mântuirilor preluate de la oamenii amăgiți. Ne vom trezi singuri și rupți de Dumenezeu și satanizați în suflet dacă aplicăm Credința, după botezul creștin ortodox, nu așa cum ne cere Domnul ci după cum ne convine nouă mai mult, după cum ne place nouă în poftele sufletului nostru, după cum cere trândăvia duhovnicească din noi: să facem orice ca să nu mai ascultăm și ca să putem să ne permitem să facem numai ce vrem noi, omul singur și aflat în lume ca întro haită satanică a râvnitorilor după pile și privilegii.
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 09.12.2020 at 19:02:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Era chiar atat de greu sa-i vorbim despre traditie, sa-l trecem putin prin istoria bisericii crestine, sa-i explicam cu calm ce reprezinta botezul in contextul existentei umane? Dar nu. Adevarul trebuie impus prin frica. Omul crede cu adevarat ceva doar atunci cand il apuca groaza. Iar dovada e ca ne-a marturisit propria vinovatie de a pune o asemenea intrebare si si-a justificat actiunea prin faptul ca a avut parte de un moment de orbire. La fel ca el, regret si eu ca trebuie sa scriu asemenea lucruri. Mi-ati oferit inca un motiv sa ma feresc de a gandi ca un crestin. De ce ai face-o daca exista o cale mult mai adevarata de a te apropia de semenii tai, nu sadindu-le in suflet samanta vinovatiei si umilirii de sine? Un om este vinovat doar pentru ceea ce e vinovat nu si pentru lucrurile pentru care l-am facut sa se simta vinovat. Deci haideti sa fim fiinte morale! Omul este acea fiintare care printre alte posibilitati de fiinta o are si pe aceea de a pune intrebari. Prin urmare, sa nu ne raportam la el ca la o vita fara judecata. |
|
|||
|
|||
![]()
Am o cunostinta care a fost ademenită de un fost coleg de facultate, fost lector universitar,care s-a căsătorit cu o doctora ce este maestru reiki nivelul nu stiu cât...
Au ademenit-o cu iubire,iertare,muzica de relaxare, stări de pace,calm,relaxare date de meditatie,tămâie prin camere, icoane cu Mântuitorul si Maica Domnului lângă statui cu Buddha si flori de lotus. A făcut yoga,reiki,a fost si la spirale,unde i-au cerut poze(probabil lucrează pe poze,nu stiu) - oricum spiralele astea numai bine nu fac tarii noastre de atâtia ani în doua zone vitale geografice ale României, munte si mare,dar asta e alta discutie. La reiki a primit initieri în nu stiu câte grade până la gradul de maestru,dar nu a folosit palmele pentru vindecări. Aceste initieri sunt considerate de ei ca un adevăr botez. Asta e credinta lor. Adică sunt ireversibile. Energia primita va lucra toată viata din crestetul capului prin palme. Persoana se luptă de ani de zile sa scape de toate aceste energii,a trecut prin lucruri extraordinar de grele în ultimii ani după ce a plecat de la ei. Probabil trimit duhuri sa se răzbune, sa te îngenuncheze, sa te întorci din nou la ei. Aceste secte oculte sunt extrem de periculoase. Am sfatuit-o sa se spovedească, împărtăsească, sa tina post, sa meargă la biserică, sa ducă o viată crestină autentică. Dar problemele persistă si nu poate scăpa de acea energie primita. Apoi a fost la Sfinte Masluri si dezlegări. Ma gândesc ca poate ar trebui repetat botezul.Pentru ca dacă o persoană crestin ortodoxa trece la protestati si apoi revine la ortodoxie i se repeta botezul. Ma gândesc ca asa ar trebui si în cazul sectelor oculte,păgâne si dolatre. Intr-un moment de disperare persoana în cauza a vrut sa se boteze la protestanti doar va scăpa de acele energii si influente. E vorba de vărul meu. A fost în Misa un an si la reiki a făcut intieri pe toate gradele. Duhovnicul i-a spus că nu trebuie repetat botezul,ca este unic,spovedania este al doilea botez. Pe internet am văzut ca exista preoti care spun ca pentru cei care au practicat yoga,reiki si alte asemenea orientale trebuie repetat botezul. La o căutare cu google. Există o pozitie oficială, dogmatică, canonică în asemenea cazuri? Last edited by sergiu8; 08.06.2022 at 06:35:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-are de ce sa caute alt botez; e ca si cum ar cauta sa repete nasterea. Nu se mai poate!
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 08.06.2022 at 08:33:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, exista.
1. S-a dus si a stat ani de zile intre oameni care lucreaaza cu duhurile. Acum e tulburata de draci. 2. Trebuie sa se spovedeasca. 3. Trebuie sa stea in Biserica. 4. Poate si ar trebui sa primeasca din nou Taina Mirungerii. Sa stea in Biserica si or sa se rezolve astea Pentru problema originala, bucuria botezului e gasita in toate tainele, daca te pregatesti. Toate tainele sunt un botez in sine, si Impartasirea si Maslul si Spovedirea. Daca nu traiesti asta, atunci trebuie sa te pregtesti mai bine cu mai multa rugaciune si milostenie. Last edited by gpalama; 08.06.2022 at 09:15:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Deși au trecut mulți ani de când nu mai practica nimic decât viața Bisericii îmi spune ca tot simte energie alba ca un curent care circula prin palme.
Si culmea,mai ales la Molifta de spovedanie sau alte rugăciuni. Mai multe nu știu decât am relatat în postarea de mai sus. Mai era o poveste a unei fete pe internet cu ceva vreme în urma. Fata asta lucra cu cristale,spunea ea de la Hristos. Pana când a început să audă voci. Vocile erau ale pietrelor.Au început să o înnebunească. A mers peste tot,nu știa ce sa mai facă.Din biserică în biserica și mănăstire în mănăstire. În final a găsit un preot călugăr la o mănăstire care i-a spus că trebuie repetat botezul,pentru că atunci când i s-a făcut,când era bebelușa, nu i s-au citit complet toate rugaciunile. După ce a botezat-o din nou,spunea ea,au încetat vocile. Bănuiesc că a terminat cu lucrul cu pietre,ma rog,cristale... Acuma nu știu ce sa spun....Canonica nu știu dacă a fost re-botezarea. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
La fel și practicanții de orientalisme care au fost ani de zile în situația asta tot prin Mirungere sunt reprimiți. Am înțeles că nici măcar dacă ar fi cineva botezat incomplet prin stropire, sau printr-o singură afundare, sau prin jumătate din afundare și turnare pe cap cum mai fac unii superficial botezul, nu se repetă botezul. Citat:
Mirungerea se practică și-n cadrul Tainei Botezului la fel ca și Împărtășania, poate se referă că Mirungerea se repetă.
|
|||
|
|||
![]()
Bănuiesc că i-ar fi spus Părintele duhovnic dacă era nevoie de Mirungere.
|
|
||||
|
||||
![]()
Are o falsa problema, energiile, glasurile, vocile. Pai unde traim e plin de glasuri, de voci, de radiatie energetica, foc, frig, electromagnetism, vibratii, frecvente, miscari prin corp a tot felul de energii si pofte, miscari hormonale, energetice, chimice, toate astea nu sunt rele, nu sunt pagane, nu sunt vinovate cu nimic, e darul creatiei, nu ai de ce sa vrei sa nu le mai simti, ba din contra, omul simtitor care nu are bolovan la inima impietrita e un crestin mai bun. Problema e doar elucubratia, parvenitismul, desfranarea toxica zeificanta care se infiltreaza mereu prin energii dar asta o are orice crestin care uita sa se smereasca si sa se umileasca si cu asta e de luptat cu labordelatoria, cu desfranarea, cu sexualismul inselator si parvenitor spre mandrie si nicidecum cu energiile sau radiatiile, cu chimia sau electromagnetismul. Astea, toate cele din creatie, toate sunt bune si frumoase daca se desfasoara in rostul lor firesc bun.
Deci isi face stresuri si frici gresite si din cauza lor in loc sa lupte cu pacatele, cu patimile, cu adictiile, ea lupta sarmana cu energiile, cu miscarile hormonale energetice, cu gandurile, cu chimia, in contra lor doar pentru ca le-au manipulat asiaticii care daca sunt pagani atunci sunt răi si atunci totul e rau, iubirea, lumina, puterea, toate toate energiile si chimiile sunt rele pentru ca le folosesc paganii sau ereticii jucandu-se cu ele periculos. Eresurile si paganismele sunt rele, pacatuirea, ispitirea, vicleniile, terorismele si silniciile, lucrarile gresite de mai ”bine” si nici intrun caz mediul inconjurator sau interior pe care il iarta si il curatza an de an Credinta si Dumnezeu impreuna cu sfintii pentru ca toate energiile si radiatziile si luminile si simtirile sa fie un Rai interior si exterior pentru oameni si pentru toata faptura.
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa Last edited by Moroco; 01.09.2022 at 12:13:21. |
|