![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Harul nu vine ca esti prost... rabdarea duhovniceasca nu are legatura cu rabdaarea din prostie... iti trebuie putin discernamant aici. Nu il mai duce in ispita. |
|
|||
|
|||
![]()
A testat cineva varianta cu vopsea?
"Vopsea lavabila Fonoizolanta SONEM VOPSEA FONOIZOLANTA , este folosită pentru a opri și a reduce propagarea sunetelor prin pereti, este proiectată pentru a absorbi sunetul în cel mai eficient mod posibil. Conform măsurătorii și analizei efectuate în conformitate cu standardul TS 140-4 acest produs a fost certificat în laboratoare de acreditare aprobate TÜRKAK, dovedind că vopseaua aplicată reduce și absoarbe nivelul de sunet cu 2,51 dB în ceea ce privește frecventa de 1000Hz, atunci când este aplicată într-un strat gros de 1 mm și reduce, absoarbe, nivelul de sunet cu 4,85 dB în ceea ce privește frecventa de 1000Hz , atunci când este aplicată într-un strat gros de 2mm, în banda de frecvență 1/3 Octave." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știu că a răspunde la provocările tale e o pierdere de vreme. E cu adevărat o rabdare în prostie și din prostie. Dar o fac și pe asta. Discut și cu tine la fel de prietenos așa cum o fac cu oricine. Nu ești de acord cu ce i-am scris? Însă dacă nu mai apar ispite și chinuri din exterior în timpul nopții se reduce sporul duhovnicesc al Harului pe care l-ai putea obține prin răbdare. Dacă nu ești de acord și persiști în a susține că-l duc pe colegul nostru în ispită înseamnă că te dovedești de păgân travestit în creștin așa ca orice mare ipocrit. Te dai creștin apărător dar te comporți ca un justițiar eretic ce umbli cu legea păgână a talionului. Noi creștinii, ortodocși, am învățat să nu judecăm și știm că răzbunarea e arma prostului și că nu prin răzbunare ci prin rabdare ne câștigăm sufletele. ”Răbdarea” în prostie seamănă cu ce faci tu. Lepădând calea cea strâmtă, ortodoxă, adevărul, credința, iubirea și de aproape și de vrăjmași, comportamentul cuvincios, dialogul cu bună credință, în mod evident nu mai ai cum să ai vreo răbdare creștină. Deci ce crezi dumneta că mai rabzi îndemnând la răzbunare? Exact asta este ”răbdarea” din cea mai mare prostie și în ispitirea altora, exact ceea ce faci dumneata vrând să te dai mai mare și să asculte alții de tine, provoci și îi ispitești ca să facă ca tine: scandal și răzbunare (din prostie). Ai un dram de discernamânt, bazat pe postările noastre, ca să-ți dai seama cine e prostul și ispititorul dintre noi doi? Nu-i greu. Recitești postările mele și ale tale pe firul ăsta de discuție. Tragi apoi o concluzie sinceră, cinstită, clară. Deci, dacă tăceai și de mine nu te luai, filozof rămâneai! Așa că rămân la sfatul meu pentru el: Relaxare și răbdare creștină inclusiv în/din ”prostie”! Tu n-ai decât să faci ce-ți dorești: încleștări, scrâșniri și spume veninoase la gură îndemnând la răzbunare ”deșteaptă” și mândră! N-are rost să continui să dialoghezi cu mine. E greu să rabzi tot lovind cu căpșorul și cu piciorușul în stâncă! Mai bine mă urmezi și scapi.
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 14.02.2022 at 19:15:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni, va rog frumos nu va certați!
Nu are nici un rost! Eu va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri, am primit sfaturi utile atât din punct de vedere practic cât și duhovnicesc. Fiecare a încercat să ajute cum se pricepe mai bine. Este o comuniune frumoasa și nu au nici un sens zâzaniile și certurile. Si așa este viata asta plina de atâtea si atâtea iaduri existențiale. Nu mai are rost să o complicam mai tare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca nu ai doua perne mari si moi ca sa ti le pui peste urechi. Daca tot se mai aude prin ele pune-ti vata multa in urechi, sapca in cap, fular peste urechi si plapuma groasa peste cele 2 perne si peste cap. Monteaza-ti un cort de o persoana in pat si pune-ti sacul de dormit peste cap. Ai facut asta si tot se aude? Pe cine vrei tu sa ne pacalesti?
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa Last edited by Moroco; 16.02.2022 at 19:49:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observ ca tot incerci sa ma musti cumva, desi te-am ignorat si o voi face in continuare. La primul mesaj nu am raspuns la atitudinea si limbajul tau neadecvate. Nu te mai obosi sa imi raspunzi. Nici macar nu voi pierde timp sa citesc. Te rog sa nu mai poluezi topicul inutil! Multumesc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te-am atins unde te doare si te dai victima? Scuze... Dar mi se pare de un maxim ipocrism povestea ta. Poate e doar o parere. Nu te-am invatat bine sa rabzi si sa renunti la razbunare ? Nu asa se dialogheaza cu delatorii ce te dau pe mana politiei pentru ca-ti faci un smootie de dimineata la tine in bucatarie? Nu-mi multumesti ci tu ameninti si-mi poruncesti sa tac si ma pui la punct si-ti bati joc de mine ca si de vecinul de sus vrand sa ma excluzi desi iata mi-am pierdut timpul cu tine sa-ti raspund cat se poate de frumos si la subiect. Delatorul procesoman nu sufera tonul, cica e inadecvat. Chiar ai o problema: VICTIMIZARE!!! Nu te-am muscat ci ti-am analizat povestea. Ce sa am cu tine ca sa vreau sa te musc? Io de drag am dialogat cu tine dandu-mi seama ca minti cu tupeu, ca cica n-ai ce face si esti nevoit sa-ti dai vecinul pe mana politiei. Deci tu esti o victima inchipuita care nu mai suporta "zgomotele" si le foloseste ca motiv de razbunare... Daca chiar esti bolnav de ipohondrita acuta atunci asculta muzica linistitoare ca sa te calmezi. Nu-s io dusmanul tau. Nu-ti vreau raul nici io si nici vecinul de sus! Te iubim!!! Ti-e frica de bataie si vrei sa te razbuni ca sa-l bata si pe el politia asa cum a batut-o si el pe nevasta-sa? ![]() ![]() ![]()
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa Last edited by Moroco; 22.02.2022 at 17:08:08. |
|
||||
|
||||
![]()
Avem si noi un vecin zgomotos pe forum, il cheama Moroco.
Orice ai face, el tot face zgomot sectar pe unde trece. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sectar esti tu bai raspopitule!!! Nu mai minti denigrandu-ma! Neoprotestantii (sectarii) nu au Cale ortodoxa si umbla cu vrajeala ca tine dandu-se agresati de Papa si de preotii pedofili din apus. Venind in zonele cu ortodoxie s-au oripilat si de abuzurile si luxul preotilor ortodocsi si au lansat protestul la adresa ortodoxiei!!! Io nu-s nemultumit de ortodoxie dar le dau dreptate la sectanti cand e vorba de papa. Pai numai scaunul lui e sfant daca face voia divina? Scaunul saracilor ce asculta de Dumnezeu e spurcat? Asta mi se pare o excrocherie infailibila, o vrajeala. Pai daca doi oameni oarecare asculta de Dumnezeu atunci, daca te iei dupa catolici, va fi scaun sfant doar scaunul ala cu functie mai mare avand cica drept suveran asupra tuturor. N-am cum sa pricep si sa creed asa ceva. Daca doi oameni oarecare fac aceiasi voire divina, aceiasi lucrare de ascultare, e normal ca scaunul lor sa fie la fel de sfant. Ceea ce au inventat baietii destepti din religie este PILA si PRIVILEGIUL, pe motiv de functie. Nu exista asa ceva!!! Exista doar o lege universala nescrisa: "Cine-i HARnic si munceste are tot ce vrea cine-i lenes si chiuleste (n-)are tot asa", "ai Carte ai parte, n-ai Carte n-ai parte" etc. In ortodoxie oricine poate fi mai mare sfant ca staretul, arhiereul sau patriarhul! Daca asculta de Dumnezeu, crede si lucreaza, Duhul merge inaintea lui si-l urmeaza. Deci daca vrei sa traiesti si sa fii viu de cine o sa asculti stiind ca viata si Harul se ia?
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa Last edited by Moroco; 23.02.2022 at 12:43:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Azi noapte în jurul orei 3:30 mare zarva la vecinii de sus.Apoi lovituri,uși trântite și pași pe scara din holul blocului. Înjurături.
Azi dimineață îmi bate la ușă soția vecinului de sus.Nu i-am răspuns. A insistat foarte mult. Până la urmă i-am deschis. Mi-a spus ca nu ei au făcut gălăgie ci cei de deasupra lor.Prietenul fetei care e proprietara deasupra lor a batut-o,vecinul de deasupra mea i-a bătut în tavan,iar ăla a coborât și i-a dat lui cu șutul în ușă. Iată cum se întoarce totul. Ce mi-a făcut el mie i s-a întâmplat lui. Nu m-a lăsat sa dorm, asta i s-a întâmplat și lui. A fost agresiv, asta i s-a întâmplat și lui. Mulțumesc preotului care mi-a spus: citește frate la Psaltire. Iată cât de puternică poate fi Psaltirea. Eu mărturisesc despre asta. De asemenea, mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu Cel în Treime lăudat: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh ! Nu pot spune ce înseamnă acest ajutor și recunoștință. Cu lacrimi în ochi după atâta nesomn și stres. Ii mulțumesc din suflet Maicii Domnului pentru ocrotirea și ajutorul preaminunat! Mulțumesc Sfântului Mina ! Mulțumesc Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril ! Mulțumesc Sfântului Gherasim de Kefalonia, izgonitorul demonilor! Mulțumesc Sfântului Vasile al Ostrogului, izbăvitor de frică! Mulțumesc tuturor Sfinților, Îngerilor ,Puterilor si oștilor cerești! Mulțumesc Sfântului Înger Păzitor! Mulțumesc tuturor celor care m-au pomenit în rugăciune ! Iată că atunci când vrei sa îți faci singur dreptate, Dumnezeu te lasă să vezi ce poți sa faci. Când te dai la o parte și îl lași pe El, ai răbdare și nădejde atunci face El dumnezeiește. Slavă Ție PreaSfântă Treime! Slavă Ție Dumnezeule în veci! |
|