Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Era un exemplu bun, adica mai usor de inteles. Altele sunt mai greu de inteles, uite tu zici genetica, mutatii etc. Chiar te intreaba medicul legat de o anumita boala daca a mai avut-o cineva din famile, bunici, etc.
Dar sa legi citatul acela biblic de mostenirea genetica nu mi se pare coerent, dar acum imi dau seama ca asa credeau si evreii, vezi ce le raspunde Isus la ucenicii care il intreaba exact ce te roade pe tine.(Vindecarea orbului din nastere) Nu poti sa iei un citat intr-un anumit context si sa ignori alte 1000 care arata purtarea de grija a lui Dumnezeu.
https://doxologia.ro/sunt-pedepsiti-...ele-parintilor
|
Cunosc desigur acel raspuns al lui Isus. Defapt acea lipsa de raspuns.
Lipsa lui de raspuns in acest caz spune multe. Nici macar Isus nu a putut raspunde la intrebare. Linkul pe care l-ai atasat de asemenea nu raspunde catusi de putin la intrebare, doar o evita, ca si Isus. Nici nu ii condamn. E o intrebare la care nu poti raspunde in contextul ideei de prima viata + rai infinit/iad infinit. (alta ineptie si aia cu raiul si iadul infinit - ceva imposibil tehnic)
Iar legat de genetica - daca ai kamma buna nu te nasti in familie cu nu stiu cate boli genetice. Genetica nici nu este ceva asa determinist cum crede lumea, de cand s-a descoperit epigenetica. E cum spun budistii. Kamma din alta viata e ca o samanta plantata care poate inflori intr-o viata sau poate sa infloreasca mai tarziu, in functie de cum se combina conditiile din acea viata. Nu infloreste fiecare gena si nu se epuizeaza toata kamma trecuta de la o viata la alta.