Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Prima dată răspunde tu sincer la ce te-am întrebat la începutul mesajului #13 ca să ne fie âumpicâ mai clar cât âprogresâ vrei să obÈii Èi ce âkammaâ porÈi.
24. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, pe care, de Mi-l veți spune, și Eu vă voi spune vouă cu ce putere fac acesteaMt21,24)
Până atunci voi lua âumpicâ de pauză.
P.S. umpic= un pic, o picătură, puÈin.
kamma= karma, justiÈie universală aplicabilă Èi instantaneu, nu doar în altă viaÈă dacă pocăinÈa întârzie.
|
Te referi la: "Când te-ai spovedit ultima oară? Sau ce legătură ai tu cu Dumnezeu (pe Care am văzut că-L scrii cu minusculă)?"
Sunt budist din liceu, de peste 15 ani. Credincios am fost mereu, in eficienta faptelor bune si faptelor rele. Deaia am si abandonat crestinismul care nu crede in asa ceva.
Atunci cand un crestin spune "cred in dumnezeu" defapt spune "cred in dreptate" sau "cred ca nu sunt absolut inutile faptele bune". Sau mai frumos formulat, se opune ideeii: "daca un om vine in piata publica si taie cu sabia sute de oameni si face un morman de carne si oase din ei, nu va suferi nici un fel de repercursiune pentru actiunile sale"
Marea majoritate din Crestini deasta sunt crestini defapt, sunt din demografia de credinciosi in legea kammei ca mine. Altfel erau atei. Restul din inertie si moda intr-o anumita regiune geografica.