|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Nu am eu zile cata iertare am in fiecare zi fata de cei care ma smintesc , ma urasc si nu numai , caci "povara" lor e mult mai grea !
Mult mai corect era sa spui pentru ce sa te iert !Nu crezi ?
|
||||
|
||||
Citat:
In fine , nu are rost o polemica in acest sens , dar te rog mai multa atentie pe viitor , mai ales ca esti parinte de minori ! ! !
|
|||
|
|||
Legat de canoane, Sfantul Ioan Gura de Aur a dat importante sfaturi duhovnicilor:
,,Să nu crezi că a pune sub canon un penitent este o cruzime și o neomenie, ci ea naște din blândețe, din dorința de vindecare și din buna purtare de grijă... dar eu nu caut la mulțimea timpului sau a anilor, ci la îndreptarea sufletului. Dacă cel păcătos s-a umilit, s-a îndreptat, atunci s-a făcut totul; dacă nu este aceasta, apoi timpul cel îndelungat nu folosește la nimic! Noi nu căutăm dacă rana a fost legata un timp mai îndelungat, ci dacă legătura a folosit la ceva. Dacă a folosit și intr-un timp mai scurt, să nu o mai pui, iar dacă n-a folosit la nimic, atunci și după zece ani poți să o pui... Aceasta să-ti slujească de hotar pentru dezlegarea rănii: dobândirea și vindecarea celui legat de păcate." |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Atentie mare aici la "slava desarta "!
|
|||
|
|||
E foarte important ca parintii, de exemplu, sa reuseasca sa fie modele pentru copiii lor. Dar acest lucru e un dar de la Dumnezeu pe care trebuie sa-l cerem. Caci raspundem pentru pacatele noastre si pentru ale apropiatilor nostri pe care i-am influentat negativ cu vorba sau cu fapta.
Pericolul slavei desarte poate usor sa se strecoare. E un pacat finut si nu-l vedem. De obicei, credem ca numai altii il au... Sfantul Serafim de Sarov s-a nevoit o viata in pustie si apoi, cu porunca de Sus a iesit si a vorbit oamenilor. Eu mai am de luptat, intr-adevar, cu slava desarta. Trebuie sa-mi cer iertare de la Dumnezeu sa am indraznit sa scriu atat de mult si sa aplic atat de putin. Dumnezeu ma va pedepsi mai mult decat pe cei care nu au stiut. Doamne Iisuse Hristoase, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale Tuturor Sfintilor. miluieste-ma pe mine, păcatoasa. Last edited by antoniap; 23.05.2013 at 09:51:06. |
|
||||
|
||||
Citat:
Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
Citat:
Chiar daca nu vedem imediat, la o analiza atenta, eventual cu indreptarul de spovedanie in fata, ne dam seama ca am gresit si, daca cerem ajutor, Dumnezeu ni-l da. Dumnezeu sa ne ajute sa ne gandim la smerenia lui Iisus si a Preasfintei Sale Maici. |
|
||||
|
||||
Amin , amin , amin !