|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
eu l-am banuit pe munteanu de ceva necurat, prea insista cu "jos comunismul", intr-o discutie mai nervoasa chiar i-am reprosat, eu consideram ca trebuie sa insistam cu "jos comunistii", el nu si nu. am vorbit si de la balcon, dar m-au huiduit cam toti aia din piata... si dta probabil. ulterior l-au bagat minerii in coma si am uitat. l-am si iertat. |
|
|||||
|
|||||
Citat:
"If a man violate the wife (betrothed or child-wife) of another man, who has never known a man, and still lives in her father's house, and sleep with her and be surprised, this man shall be put to death, but the wife is blameless." Domnule Iuliu46, daca mi-ati fi citit mesajul printre randuri, v-ati fi dat seama ca el povestea de fapt istoria crestinismului si nu a islamului. Asadar pe viitor invatati sa va folositi gandirea alegorica. Citat:
Citat:
Si apropo, lasati la o parte idei cum ar fi "sa-ti urasti sufletul", ca degeaba incercati sa le dati o justificare rationala... nu merge. Cuvantul "ura" suna periculos, mai ales in gura unui zeu, ca despre asta vorbim aici (Iisus Hristos, nu?) Iar daca nu credeti cat de periculos poate fi un zeu, cititi Apocalipsa sau Epopeea lui Gilgamesh. Citat:
Am citit mesajul dumneavoastra si ma mir cum de ati putut cadea prada (e cel mai bun termen) unor doctrine precum comunismul, cum de ati uitat crimele liberalilor de la 1907, cum de au putut unii sa va starneasca impotriva ungurilor. Ma rog, lucrurile s-au intamplat in trecut si n-are rost sa le mai dezgropati. De ce s-au intamplat ele? Cred ca v-ati dat singur raspunsul: Citat:
Am sa ma intorc la parabola pestelui care nu crede ca se poate trai in afara apei. Atunci cand vede cazand o piatra, crede ca o forta invizibila a aruncat-o in lume (lumea sa acvatica e de fapt lumea). Din cand in cand unul din semenii sai musca o rama, iar atunci aceeasi forta invizibila il face pe acesta sa dispara din lume. Pestele nostru e fericit pentru ca are explicatii pentru tot ceea ce se intampla in lumea sa. Insa daca vrea sa iasa din lume pentru a cauta alte explicatii o va pati rau. Unii dintre semenii sai au incercat sa sara din apa si nu s-au mai intors. Plata pacatului lor a fost moartea. Inteleg de ce spuneti ca pacatul cel mai mare e sa crezi ca nu poti fi indoctrinat. Parabola de mai sus nu e pusa aici degeaba. Am pus-o pentru cei care cred ca a invata inseamna a te indoctrina si care cred de asemenea ca daca inveti inseamna ca memorezi ce spun altii incetand sa mai intelegi ce spun acestia. Si ca sa revin la topic, spuneati ca in timpul facultatii unii profesori v-au indoctrinat cu evolutionismul. Sunt perfect de acord. Dar nu inteleg de ce acceptati evolutionismul ca pe o doctrina si nu incercati sa il intelegeti? Last edited by Krautrock; 08.02.2017 at 10:59:29. |
|
|||
|
|||
Ce ai vrut sa spui aici ? Explica un pic. Corpurile sunt atrase pentru ca exista o forta care le atrage ? Asta-i ratiunea aia pe care ti-o folosesti ? :)
|
|
|||
|
|||
Dumnezeule si legea gravitatiei cine a inventat-o ? Mama, tata, mama-natura
|
|
|||
|
|||
Corpurile sunt atrase pentru ca e o chestie care le face sa se atraga unele pe altele. Wow! Cine s-ar fi gandit sa-si foloseasca ratiunea ca sa gaseasca asa o explicatie ? :)
|
|
||||
|
||||
Cred că n-ați fost prea atenți la formularea lui Krautrock. Accentul e pus pe a crede sau a nu crede. Poți să nu crezi în legea gravitației, însă ea are consecințe obiective, care nu țin cont de ceea ce crezi: corpurile se atrag în virtutea ei.
|
|||
|
|||
Mai omule e de ajuns sa spui ca indiferent de ce credem, corpurile se atrag. Sa spui ca se atrag datorita gravitatiei, inseamna sa spui nimic. Ca nimeni nu stie de ce se atrag. Cand Feynman l-a intrebat pe taica-sau de ce cad corpurile, ala i-a raspuns ca nu stie, nici cei mai destepti oameni din lume nu stiu de ce. Si ca simplul fapt de a numi o chestie pe care nu o intelegi, nu inseamna ca explici ceva. Ca i-am putea spune minune sau magie in loc de gravitatie.
|
|
|||
|
|||
The physicist Richard Feynman liked to tell a story about how when he was a little kid, he asked his father, "Why do things fall?" As an adult, he praised his father for answering, "Nobody knows why things fall. It's a deep mystery, and the smartest people in the world don't know the basic reason for it." Contrast that with the average person's off-the-cuff answer, "Oh, it's because of gravity." Feynman liked his father's answer, because his father realized that simply giving a name to something didn't mean that you understood it. "
|
|
||||
|
||||
Am înțeles. Da, îi dăm un nume, știm cum acționează, știm că este, dar nu știm ce este. Ca despre multe alte fenomene. Însă asta e o altă problemă.
|
|||
|
|||
se numeste egocentrism ce face mereu becalistul.
linkul complet, foarte bine si simplu explicat pentru cine stie un pic de engleza, cred ca e ok si daca traducem cu google. http://www.lightandmatter.com/html_b...tml#Section3.1 |
|