Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2008, 05:43:32
zriyac zriyac is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Ajutor!

In primul rand, vreau sa ma iertati pentru ceea ce voi scrie, nu vreau sa influentez pe nimeni. In al doilea rand, trebuie sa mentionez ca sunt diagnosticat cu tulburare schizo-afectiva (sunt putin nebun).

Cand eram mic parintii se duceau la serviciu si au angajat o femeie foarte credincioasa sa aiba grija de mine. Am devenit astfel credincios, ma duceam la biserica etc. La un moment dat am inceput sa citesc biblia. Nu mi-a placut, am gasit contradictii cu stiinta. Am lasat-o deoparte. Am mai citit din nou, nu am inteles. Mai tarziu am citit iar, de data aceasta mai mult (nu toata, dar am parcurs-o) si am hotarat ca nu e credibila, nu mai cred in Dumnezeu. Din cand in cand ma incerca dorinta sa citesc din nou, si sa ma apropii de Dumnezeu, dar de fiecare data ma opream, concluzionand ca nu inteleg sau nu este adevarata. Am devenit indiferent fata de religie.

Acum vreo 4 ani, dupa ce am mai citit cate ceva pe internet si am reluat citirea bibliei, am inceput sa cred din nou, sa am indoieli etc. La un moment dat a venit criza. Am fost internat de doua ori la psihiatrie. Nu mi-am luat pastilele acasa. Mai tarziu am inceput sa le iau. Psihiatrii mi-au confirmat ca boala mi se trage de la lupta mea intre credinta si ne-credinta. Medicamentele si ce am mai citit pe internet si prin biblie m-au dus la concluzia ca nu exista Dumnezeu (nu sunt convins 100% ca nu exista, sunt un agnostic ateu sau ateu slab) si la o stare mentala stabila.

In prezent incerc sa mai capat informatii, citesc argumente pro si contra credintei crestine. Partea din mine care inca mai crede in Dumnezeu ii e frica de o viata eterna in chinuri groaznice. Oh, daca as sti ca exista Dumnezeu! Oh, daca as sti ca nu exista Dumnezeu! Oh, daca as sti ca daca exista Dumnezeu nu ma va chinui vesnic! Nu stiu nimic sigur. Totusi, este bine deocamdata ca sunt impacat cu starea in care ma aflu. O sa risc insa, o sa risc sa imi pierd sanatatea din nou de dragul de a reincepe sa cred in Dumnezeu.

O sa pun o singura intrebare deocamdata. Daca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, si Dumnezeu este infailibil, cum poate pamantul sa fie sferic (din biblie reiese cred ca este - nu mai tin minte exact - un disc)?

Astept cu nerabdare opiniile voastre. Id-ul meu de messenger (yahoo): talex0123
Multumesc.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutor Danielbucur Umanitare 57 28.10.2011 23:53:50
un mic ajutor evelon Rugaciuni 4 29.10.2008 16:06:45